NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
LUDA UTAKMICA

Apsolutna senzacija i kiša golova! Pogledajte kako je HD razbio domaćina, briljirali igrači Rijeke

Jednu od najvećih pobjeda otkako je HNL-a ostvario je Hrvatski dragovoljac. Kakva predstava gostiju!
Piše: Davor Trutin/Sportske novostiObjavljeno: 11. veljača 2022. 19:51

ŠIBENIK - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:5 (Karrica 19', Bristrić 22', Majstorović 45+3'-11m, Galešić 49', Frigan 75')

ŠIBENIK – Stadion Šubićevac. Gledatelja 522. Sudac.Ivan Bebek (Rijeka). Pomoćnici: Rođak-Karšić, Kečkiš. Četvrti sudac: Kolarić. VAR:Lovrić AVAR: Tomas.

ŠIBENIK (3-4-3) Rogić – Batarelo, Grdić, Skorup – Jakoliš, Rak, Ćurić, Bolanča – Sahiti (od 61.Škugor), Delić, Marin (od 61.Vidović).TRENER: Ferdo Milin.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (5-4-1) Šubarić – Majstorović, Galešić, Smolčić, Vulikić, Jurišić – Čirjak (od 67. Cvetković), Hodža (od Bašić), Frigan (od 81.Perić), Karrica (od 67. Kukoč) – Bristrić (od 78.Veljača)

POGLEDAJTE SVE POGOTKE:

0:1 Karrica


0:2 Bristrić


0:3 Majstorović


0:4 Galešić


0:5 Frigan


Kakva večer Hrvatskog dragovoljca u Šibeniku. Zavili su gosti iz Sigeta domaćine u crno očitavši Šibenčanima pravu lekciju, ali i poslali veliko upozorenje svima u HNL-u, da ih ne treba (pre)rano proglašavati drugoligašima. HD je izgledao kao Bayern ovaj petak, kažnjavali su svaku, gotovo svaku pogrešku Šibenčana kojih je bilo koliko hoćeš, i trener Milin ali i novo vodstvo kluba treba se ozbiljno pozabaviti ovom činjenicom. Nikad klub iz Sigeta nije slavio s 5:0 u HNL-u, čak ni kod kuće, a Šibeniku je samo Osijek uvalio 4 komada na Šubićevcu.

U VIP loži Šubićevca istina nije bilo toliko glamurozno (hostese, catering) kao u dalmatinskom derbiju s Hajdukom ali zanimljivih lica na Šibenikovim utakmicama uvijek ima zanimljivih lica. Najviše pozornosti izazvao je Burgui, novo pomalo senzacionalno pojačanje Šibenika pristiglo iz Španjiolske. Susret protiv HD došao je uživo pogledati i Hajdukov trener Valdas Dambrauskas, jer su upravo Crni iz Sigeta budući protivnik Bijelih.

image

Marina Jurić, predsjednica Šibenika

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Milin je bio na mukama zbog izostanak u zadnjem redu, u momčadi Šibenika debitirao je na lijevoj strani tako 18 – godišnji Ante Bolanča a veznjak Skorup krpao je lijevi bok. Batarelo je ipak upao u prvih 11, jer je Perić dobio temperaturu uoči susreta. Gosti iz Sigeta su istrčali u najavljenom sastavu.

Agresivan je bio početak s obje strane, Šibenik je nastojao doći do ranog gola, ali ni fenjeraš se nije došao bunkerom braniti. Njima bod nije ništa značio, čekali su pogrešku Šibenčana, i nakon dvadesetak minuta igre su je i dočekali. Pogrešku Delića jedva su dočekali dragovoljci, i šokirali Narančaste pogotkom Karrice. Treću utakmicu u nizu HD je poveo baš kao u sudarima sa Lokomotivom i Osijekom prošlo kolo. I nisu se zadovoljili time, samo 3 minute kasnije novi šok na Šubićevcu. Ispala je domaća obrana na centru, a posljednja momčad HNL-a reagirala je kao da su u borbi za Europu, izveli sjajnu akciju i povisili svoju prednost. Podsjetimo, i kada su stradali na Veliku Gospu 6:2 dragovoljci su zabili 2 gola u prvom dijelu na Šubićevcu. U 24.minuti Marin i Delić su prijetili ali odlični Vulikić je blokirao pokušaj Delića. Osokoljeni gosti su nakon kornera potom zapucali preko Smolčića, lopta je završila nakon udarca u drugom kutu. U međuvremenu je trajala i tiha VAR provjera (eventualna ruka Batarela).

Završnica prvoga dijela donijela je novi udarac domaćinu. Još su jednu pojedinačnu pogrešku Dragovoljci tako efektno kaznili, i sa 11 metara otišli na odmor s nevjerojatnih 0:3.

Kakav se nogomet igrao najbolje potvrđuje podatak da Šibenik u prvih 45 minuta nije imao ni jedan udarac u okvir gola, HD je izdominirao od 22.minute šokirane domaćine.

Nije domaćinu pomoglo ni hlađenje u poluvremenu jer su gosti već na nakon 4 minute nastavka opet nanijeli još malo soli na otvorenu šibensku ranu. Nakon prekida iz blizine je zabio Galešić za 0:4.

Šok i nevjerica na tribinama, Funcuti su počastili svoje igrače povicima „igrajte pi…e“. Ali, ništa ovu večer nije išlo šibenske igrače. Tek u 64. Skorup je uputio prvi udarac prema golu, ali Šubarić je odbio neugodan udarac iz daljine. Odmah potom i mladi Škugor je pucao ali ovaj put daleko od gola. Čak je i povezao par akcija domaćin, ali sve je to bilo bez prave opasnosti u konačnici za gol gostiju. U 71.najbolji igrač utakmice Frigan na svoj rođendan započeo je akciju koju Hodža zamalo nije okrunio 5. golom. Ali, u 75.minuti novi poklon šibenske obrane, Batarelo je darivao Frigana a ovaj mirno poentirao ispod Rogića za nevjerojatnih 0:5! Čak su i Funcuti počeli pljeskati gostima na krasnim potezima, a domaći su zaslužili samo zvižduke za svoju prezentaciju.

Velika i više nego zaslužena pobjeda HD na Šubićevcu koja će se pamtiti…


PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ: Gotovo je, Hrvatski dragovoljac pobijedio je u Šibeniku rezultatom 5:0!

87' Brojimo sitno do kraja, gledali smo zaista nevjerojatnu utakmicu.

83' Kao da je netko stavio ultrajake baterije u noge, tijela gostujućih igrača. Ne gase se, žele zabiti još koji pogodak i poslati poruku, još jaču, onima koji su ispred njih u borbi za ostanak.

79' Nije gostima dosta, idu oni i po šesti pogodak. Kukoč je sada probao, bio je međutim pritom u zaleđu.

75' GOOOOOOL! Evo i petoga u šibenskoj mreži! Matija Frigan, na 19. rođendan, za nula-pet. Nova greška šibenske obrane... Batarelovo dodavanje za vratara je kratko, a Frigan za to ne mari...

71' Udarac Hodže otišao je zamalo pored vrata. Frigan na desno za Kukoča, ovaj ubacuje, a obrana Šibenika opet statično promatra Hodžu koji, srećom po njih, ne zabija.

68' Sredinom drugog dijela prve dvije promjene rade i gosti. Karrica i Čirjak su izašli, a ušli pak Cvetković i Kukoč.

63' Prva obrana Zvonimira Šubarića večeras. Pucao je Dino Skorup iz daljine, tek za zagrijavanje vratarevih rukavica.

61' Na stadionu je danas prisutno točno 522 gledatelja. Evo i prvih izmjena. Umjesto Marina ulazi Vidović, a ući će i Škugor umjesto Sahitija.

58' Svim silama sada domaći pokušavaju smanjiti ovaj ogroman zaostatak... Ali, Grdić opet ruši Frigana, zasad ništa od novog jedanaesterca.

52' Zanimljiva trivia na poluvremenu... Zadnji puta kada je HD nekog dobio s četiri razlike, bio je to Zadar u sezoni 13/14, a tada je na klupi Zadra bio Ferdo Milin, današnji trener Šibenika.

49' GOOOOOOL! Pa što je ovo! 0:4 na Šubićevcu! Karrica ubacuje iz slobodnog udarca, Smolčić skače i pogađa vratnicu, a Galešić zakucava za novi pogodak. Bebek je gledao VAR-snimku i moguće zaleđe, ali nije ga bilo.

46' Počinje drugi dio dvoboja na Šubićevcu. Hoće li se išta promijeniti, osim šibenske formacije koja je sada 4-2-3-1?

POLUVRIJEME: Vodi Hrvatski dragovoljac u Šibeniku, na vidiku je druga pobjeda za Crne iz Sigeta u HNL-u ove sezone. Antonio Marin i društvo su bez šansi.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

45+3' GOOOOOL! Šibenik 0 - 3 Hrvatski dragovoljac! Valentino Majstorović, majstorski...

45+2' Jedanaesterac za HD! Pao je Matiaj Frigan u kaznenom prostoru, Grdić ga je srušio, a sudac Bebek nema dvojbe - žuti Grdiću i prst prema bijeloj točki.

40' Pet minuta je do kraja prvog dijela, igra je nakratko prekinuta zbog pružanja pomoći jednom igraču Šibenika.

36' Svaki pokušaj Šibenčana da nešto naprave pred vratima Šubarića, ukratko rečeno, ni ne dođe im blizu... Vratar Dragovoljca zasad je potpuno besplosen.

31' Novo zatišje što se događanja tiče. S tribina domaći navijači viču - hoćemo pobjedu...

25' Nakon što nismo vidjeli gotovo ništa u prvih 18-19 minuta igre, gosti su pokazali pošto su stigli na Šubićevac. Dva brza gola za početak puta prema gore u HNL-u.

22' GOOOOOOL! Još jedan pogodak gostiju! Nova greška šibenske obrane, Frigan je oduzeo loptu, sada je Karrica asistirao, a protuudar je u gol pospremio Bristrić.

19' GOOOOOL! HD vodi u Šibeniku. Sjajna akcija po oduzetoj lopti duboko u šibenskoj polovici. Frigan je napravio višak, dao na desnu stranu gdje Majstorović ubacuje za samog Karricu - 0:1.

17' Široko u napadu stoje Delić i Sahiti, lopta do Antonija Marina i ne dolazi u napadu Šibenika.

13' Zagrepčani inzistiraju na reposjedu lopte, pokušavaju i pressingom doći do lopte, što je svakako novitet...

11' Pokušao je Delić sada na lijevoj strani proigrati Antonija Marina, ostalo je to u bloku obrane HD-a.

9' Još uvijek nismo vidjeli izgledniju priliku ni pred jednim vratima. Gostima bi dobro došao i bod, mada do kraja sezone moraju hvatati samo pobjede, ako misle ostati u ligi.

5' Uvodne minute protiču u ispitivanju snaga. Gosti su pokazali da se neće koncentrirati iskljućivo na obavljanje obrambenih zadataka.

2' Trojicu će igrača u posljednjoj liniji večeras imati i Šibenčani. Skorup je također u ulozi stopera, uz Grdića i Batarela.

18.00 Utakmica na Šubićevcu je počela.

>>> Stigli su sastavi za večerašnji susret.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. svibanj 2024 12:18