Mario Carević s momčadi na Šubićevcu

 NIKSA STIPANICEV Cropix
IZAZVAO BURU REAKCIJA

Bivši hajdukovac preuzeo najvećeg gubitnika HNL-a, a dočekalo ga samo devet igrača pod ugovorom

‘Moj dolazak izazvao je dosta reakcija po medijima, i to je još jedan dodatni razlog da se ovdje pokažem‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 03. srpanj 2023. 21:03

Kako je bilo i najavljeno, šibenski drugoligaš u ponedjeljak poslijepodne krenuo je s pripremama. Novi trener Mario Carević prije prozivke predstavljen je novinarima, a u svom inauguracijskom nastupu pred izvjestiteljima novi šef struke je kazao:

- Radujem se dolasku u Šibenik. Za mene to predstavlja jedan uistinu važan izazov u mojoj profesionalnoj karijeri. Volim inače izazove, Šibenik je klub koji po meni mora biti konstantno prvoligaš, jedna tradicionalna HNL sredina. I sam moj dolazak na mjesto trenera izazvao je dosta reakcija po medijima, i to je još jedan dodatni razlog da se ovdje pokažem – kazao je Carević.

Novinari su podsjetili da ga čeka nimalo laka zadaća, praktički se kreće od nule, treba se izgraditi kompletno novu momčad, a ambicije su jasne – ekspresni povratak u elitni razred.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix
image
NIKSA STIPANICEV Cropix

- Jako dobro sam upoznat sa svim tim okolnostima, imamo na raspolaganju svega 9 igrača pod ugovorom, od čega su Delić i Đira izvan stroja, i to nažalost na dulje vrijeme. Iako je klub koji ispadne nekako automatizmom glavni kandidat za povratak, čeka nas sve skupa veliki posao. Ali, kao što sam rekao, ja se ne bojim izazova, dapače to me inspirira, pa čak bih rekao da se ne bojim ni neuspjeha. Ali, vjerujem da ćemo složiti jednu homogenu, skladnu skupinu igrača koja će se profesionalno odnositi sa svim izazovima, i da ne vjerujem u ovaj projekt ne bih se ni latio tog posla – kazao je Carević.

Kao što je i istaknuo prvog dana priprema, HNK Šibenik ima na raspolaganju tek devet igrača pod ugovorom (Perić, Torres, Đira, Đaković, Osmanković, Bačelić-Grgić, Šušnjara, Pavičić i Božić). Ovaj posljednji je Ivan Božić (26) koji je potpisao na 1+2 godine u ponedjeljak, napadač koji je igrao i zabijao u Dinamu dva, Rudešu, Lokomotivi, a najviše se istaknuo u Celju u kojem je postigao gotovo 30 golova u dvije i pol sezone!

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

- Kroz ovaj tjedan, najdalje do petka očekujem potpise još petorice igrača, u svim linijama. Kao što sam već rekao, ne dovodimo igrače samo zbog broja, već tražimo karakterne, kvalitetne igrače koji će nam biti i okosnica ja se nadam opet i u 1.HNL – istakao je pak sportski direktor Hrvoje Kulušić.
Inače, na prozivci se pojavilo ukupno 35 igrača, od čega 15 na probi. Među njima je i bivši kapetan juniora Crvene Zvezde Janković, potom nećak bivšeg Šibenikovog braniča Nike Čeke, Dominik Čeko, Nijemac Tobias Schwede (29), krilo, lijevi vezni koji je prošlu sezonu odigrao u Saarbruckenu, članu 3.Bundeslige (13 utakmica, 0 golova)…


Otišao i Kvesić, Damjanić na pragu odlaska
Na popisu igrača za novu sezonu nema Josipa Kvesića. Vrijedni lijevi branič Šibenika nije se dogovorio s upravom oko ostanka na Šubićevcu, i vjerojatno se vraća u susjednu BiH. Na pragu odlaska iz Šibenika je i Viktor Damjanić (17), talentirani branič koji je od mnogih označen kao jedan od najvećih talenata u svom uzrastu u Hrvatskoj. Pregovara se oko modaliteta raskida, a kao njegov novi klub neslužbeno se spominje Lokomotiva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 10:50