VLADO KOS
VELIKI ISPIT

Bjeličin nasljednik objasnio svoj ostanak u Osijeku: ‘Da nisam spreman, ne bih ni prihvatio ovaj posao‘

Osijek će u subotu dočekati Šibenik predvođen novim trenerom Reneom Pomsom
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. rujan 2022. 13:42

Osijek će u subotu u 21:05 na Gradskom vrtu dočekati Šibenik. Po prvi puta će bijelo-plavi igrati pod novim trenerom, dosadašnjim pomoćnikom Nenada Bjelice, Reneom Pomsom.

"Momčad je u dobrom raspoloženju, vjerujem u ove igrače i ako budemo igrali kako možemo smatram da ćemo biti uspješni u ovoj utakmici", rekao je Poms za službene stranice Osijeka pa se zahvalio na lijepim željama:

"Hvala svima na lijepim željama. Naravno, ponosan sam zbog prilike koju sam dobio. Za mene je ovo velika odgovornost i velika prilika, toga sam svjestan. Naravno želim je iskoristiti i napraviti najbolji mogući posao za klub, igrače i samog sebe."

Poms je do sada samostalno vodio tri utakmice kada je morao mijenjati Bjelicu, a više od 400 puta je bio u ulozi pomoćnika.

"Da nisam spreman ne bih ni prihvatio ovaj posao, niti bi mi klub ponudio priliku. Za mene je ovo pravi trenutak za doći na ovu poziciju. Dat ću najbolje od sebe da budemo uspješni jer na kraju dana to je jedino što se računa", rekao je Austrijanac.

Za Pomsa bi bilo važno početi samostalnu karijeru u Osijeku pobjedom, a stiže vrlo dobri Šibenik.

"Uvijek je najvažnija prva iduća utakmica, a za nas je to gostovanje Šibenika u Gradskom vrtu. Nema dvojbe da ćemo pokušati dati najbolje od sebe da pobijedimo iduću utakmicu i osvojimo tri boda. Poznajem Šibenik, imaju dobru momčad, dobre rezultate, gledao sam ih u prošlom kolu protiv Dinama protiv kojeg su bili blizu osvajanja boda. Znamo da će ovo za nas biti teška utakmica za koju moramo biti spremni. Momčad je u dobrom raspoloženju, vjerujem u ove igrače i ako budemo igrali kako možemo smatram da ćemo biti uspješni u ovoj utakmici."

Jedna od tri utakmice Osijeka koju je Poms samostalno vodio je bila upravo protiv Šibenika, a upisali su pobjedu u gostima zahvaljujući dva gola koja je potpisao Ramon Mierez.

"Bilo je to prije dosta vremena i u drugačijim okolnostima, ali pobijedili smo, imamo to pozitivno iskustvo bez obzira što je ovo potpuno nova utakmica", zaključio je Poms.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 21:27