Petković, Drmić, Mišić, Oršić i Ivanušec

 GORAN MEHKEK Cropix
POBJEDNIČKA OPCIJA

Čačić ‘predstavio‘ sve kandidate za Katar, ali i povukao potez u napadu koji su rijetki očekivali

Trener Dinama na travnjak je poslao šestoricu koji su u užem ili širem popisu za predstojeće SP
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. studeni 2022. 06:05

Iako se moglo očekivati da će Ante Čačić posegnuti za nekim dečkima koji su do sada dobivali manje prilika, trener Dinama je i protiv Šibenika “igrao na sigurno”.

Istina, na klupi za pričuve je ostavio kapetana Arijana Ademija, Roberta Ljubičića i Stefana Ristovskog, ali svi ostali glavni glumci njegove momčadi bili su u udarnom sastavu.

image

Josip Drmić i Josip Šutalo

GORAN MEHKEK Cropix

Čačić se Šibenčanima suprotstavio sa svih šest potencijalnih hrvatskih reprezentativaca za Katar! U momčadi su bili Livaković, J. Šutalo, Mišić, Ivanušec, Petković i Oršić.

A tu je još bio i Moharrami, koji će vjerojatno biti putnik na Svjetsko prvenstvo u dresu Irana. Da se malo našalimo, na Maksimiru je igrao “Katar protiv Šibenika”. Taj sastav Modrih najbolji je pokazatelj koliko je Čačić bio oprezan u sudaru s društvom sa Šubićevca.

image

Josip Mišić odigrao je jubilarnu 100. utakmicu u dresu Dinama, prigodan poklon uručio mu je kapetan Arijan Ademi podno sjeverne tribine

GORAN MEHKEK Cropix

Bili smo svjedoci i jednog jubileja. Naime, Josip Mišić protiv Šibenika je odigrao svoju stotu utakmicu za Dinamo, a prigodan dres nakon susreta uručio mu je kapetan Arijan Ademi podno sjeverne tribine.

image

Bruno Petković, Mislav Oršić i Dario Špikić

GORAN MEHKEK Cropix

Petković i Drmić skupa u napadu

Trener Modrih krenuo je u utakmicu s dvojcem napadača, Brunom Petkovićem i Josipom Drmićem. Mnogo se polemike vodilo oko toga mogu li ta dvojica igrati skupa, bilo je mnogih koji su govorili da ne mogu, ali i onih koji su kazivali da su idealan par.

Čačić ih je rijetko koristio skupa, uglavnom se to događalo u finišima utakmica. No, očito je držao da su ovoga put njih dvojica pobjednička opcija.

Inače, Josip Drmić četiri je puta igrao za Rijeku protiv Šibenika i pritom postigao pet pogodaka. Bio je strijelac u pobjedama s 1:0 u gostima i potom s 2:1 na Rujevici, a potpisao je i hat-trick kad su Riječani na Šubićevcu slavili s 5:3. Možda mu je i to pomoglo da se plasira u udarni sastav protiv Šibenčana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 06:46