GORAN MEHKEK Cropix
OGLASILI SE TRENERI

Čačić: Rado bih da svi moji igrači idu u Katar; Cvitanović: Ovo što ću reći možda zvuči prebahato...

Dinamo je uvjerljivo porazio Šibenik u posljednjoj utakmici na Maksimiru uoči Svjetskog prvenstva
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. studeni 2022. 19:52

Ante Čačić je nakon utakmice koju su Modri riješili bez problema (3:0) vidljivo nudio zadovoljstvo.

- S našeg stanovišta jako sam zadovoljan kako smo ušli u utakmicu. Bili smo angažirani, protok lopte bio je dobar. Napravili smo dosta dobrih stvari. Utakmicu smo riješili u prvom poluvremenu. Nakon trećeg gola smo popustili u agilnosti, ali imali smo kontrolu. Šibenik je isto imao nekakvih situacija iz kojih je mogao ublažiti zasluženi poraz. Kako je naša momčad reagirala, nakon svih tih utakmica i putovanja je za svaku pohvalu - kazao je Čačić

Kad smo mu kazali da su Ivanušec i Petković odigrali odlično, složio se...

- Ivanušec je odigrao jednu od boljih utakmica ove jeseni, imao je brza rješenja, dolazio je u završnicu. Petković dobar, rastrčan, bio je stalno blizu gola, jednog je zabio, kod prvog je također sudjelovao.

Na širem Dalićevom popisu je šest igrača Dinama, Moharrami bi trebao biti na iranskom, koliki broj ih očekuje na Svjetskom prvenstvu?

- Ja bih rado da idu svi u Katar - zaključio je Čačić

image
GORAN MEHKEK Cropix

Trener Šibenika Mario Cvitanović nije izgledao razočarano, ovako je kazao:

- Uvijek se lijepo vratiti na Maksimir, ali ne ovako. Zaslužena pobjeda Dinama koji dolazi iz sfera Lige prvaka, to je pokazao. Bili su brži, agresivniji, dobivali duele. Iz perspektive 0:3 možda zvuči prebahato, no rezultat mi se čini previsok, bez obzira na Dinamovu dominaciju. Mogli smo više. I trebali smo više. Golovi koje smo primili bili su branjivi, tu ne mislim iz perspektive golmana. Izlazili smo kroz pas igru, ali nestrpljivost u pripremi završnog pasa nije bila dobra. Ali i takvi smo imali prilika. Livaković je sjajno branio. Nastupili smo s mladom momčadi, ovo je velika škola, takvu školu ne možeš platiti. Skupa je, ali tako je kako je. Maksimir te povuče, ali takva rješenja ponekad nisu bila dobra za momčad.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 18:39