Ante Čačić

 NIKSA STIPANICEV Cropix
IZJAVE TRENERA

Čačić: Sigurno da je sve ovo što se događalo u klubu utjecalo na nas, ali zasluženo smo izgubili

Šibenčani su upisali važne bodove, ali kako kaže Čanadi, ništa još nije gotovo u borbi za ostanak
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 11. ožujak 2023. 21:13

Šibenik je uspio doći do velike pobjede nad velikim rivalom, i poslije utakmice nikome komu je narančasta boja pri srcu osmijeh nije silazio sa usana. Pred novinare međutim vrlo dostojanstveno stao trener Šibenika Damir Čanadi.

- Velika pobjeda za nas, protiv velikog suparnika. Ovo je timska pobjeda. Odigrali smo jako dobro taktički, posebno u prvom dijelu. Iako zvuči čudno ali mogli smo na odmoru imati i veću prednost. U nastavku je Dinamo prešao na 3-5-2, možda sam i ja malo zakasnio s reakcijom, na istih 3-5-2 ali dobro smo se organizirali. Iako je bilo manjih problema, primili smo gol iz prekida i to je bio jako opasan period igre za nas. Nismo Dinamu dozvolili da razvije svoju dinamovsku ihru, O.K. prijetili su iz prekida, 2-3 puta su pucali iz drugog plana ali nekih izigranih akcija nije bilo. Izdržali smo, pohvalio bih sve dečke, i one koji su ušli sa klupe. Ovo je psihološki velika pobjeda za nas, koja će nas dignuti. Imamo opet +7 nad Goricom, ali ponavljam, ništa još nije gotovo u pitanju borbe za ostanak – kazao je Čanadi.

image

Damir Čanadi

NIKSA STIPANICEV Cropix

Ante Čačić je došao na presicu miran, i realno je komentirao tek drugi poraz svoje ekipe u sezoni.

- Nije lako nakon poraza, ali moram odmah čestitati domaćinu na zasluženoj pobjedi. Bili su čvrsti, kompaktni, kažnjavali su naše pogreške iz kontri koje su bile jako dobro organizirane. Imali smo kontinuirani posjed, prijetili smo ali Šibenik se odlično branio.

Na upit jesu li ova recentna događanja sa borbom za prevlast u klubu ostavile traga na momčadi Čačić je kazao.

- Pa, sigurno, puno se oko toga povlačilo po medijima, i možda se to odrazilo na par naših igrača. Nismo bili ni kompletni, ali to nije izgovor za poraz. Šibenik nas je zasluženo pobijedio i na tome im čestitam – kazao je čačić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 04:36