GORAN MEHKEK Cropix
IZ SVLAČIONICE

Čanadi se nada ostanku u ligi, Bišćana oduševila mlada nada Modrih: ‘Pokazao je da ima top u nogama‘

Dinamo je s četiri pogotka ispratio Šibenik, fenjeraš dva kola prije kraja zaostaje dva boda za Goricom
Piše: SNObjavljeno: 14. svibanj 2023. 21:30

Nakon 4:0 poraza koji je Šibenik približio Prvoj nogometnoj ligi, prvi je pred kamere stao trener gostiju Damir Čanadi.

- Htjeli smo igrati na kontru i mislim da smo u prvom poluvremenu napravili problema Dinamu s probijanjem naših linija. Prvi gol je bio prelagan, po meni su tu pogriješili naši igrači. Kasnije se još više aktivirala momčad Igora Bišćana, pokazali su klasu, a mi smo se zatvorili da ne bude više golova u našoj mreži - započeo je.

- Nismo očekivali da ćemo parirati najboljoj momčadi u prvenstvu. Nedostajalo nam je nekoliko naših važnih igrača (Pozo, Đira, Perić), ali rekao sam dečkima da idući vikend zahvaljujući podršci naših navijača idemo po sva tri boda protiv Osijeka u našoj posljednjoj domaćoj utakmici. Moramo gledati kako da spasimo ovu sezonu, imamo naravno i utakmicu Kupa protiv Hajduka, a pratit ćemo i kako će proći Gorica koja također ima težak raspored - zaključio je austrijski strateg na klupi Šibenčana pred kojim je borba za goli život u kojoj dva kola prije kraja prvenstva ima dva boda zaostatka za Goricom. Nakon Čanadija, pred kamere MAXSporta stigao je Igor Bišćan.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Iako je to ispala rezultatski uvjerljiva pobjeda iako imali smo problema u prvom poluvremenu, dugo smo čekali i kombinirali kako probiti taj blok. Nakon toga se Šibenik morao otvoriti, a moja je momčad postala agresivnija i koristila prazan prostor te na koncu stigla do ovako visoke pobjede. Ono što je meni najbitnije jest činjenica da dečki rade, napreduju i samim time bit će boljih rezultata - bio je komentar na utakmicu. U utakmici smo vidjeli puno mladih igrača, Nevistić, Topić, Rukavina, Živković...

- Drago mi je svaki put kad mladi dečki uđu, Gabriel (Rukavina) je pokazao da ima pravi top u nogama, Živković je isto iskoristio svoju minutažu. Nevistić isto marljivo trenira i čestitam mu što se potrudio da ne primimo pogodak - a onda je krenula najava susreta protiv Rijeke.

- U dobrom smo momentu i dat ćemo sve od sebe da budemo dobri.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 21:47