Damir Čanadi

 NIKSA STIPANICEV Cropix
MOGU LI SE PODIĆI?

Čanadi traži Šibenik koji je u tri tjedna dvaput pobijedio Dinamo, a ne mekušce kakvi su statirali protiv Gorice

U slučaju pozitivnog ishoda, a ponajprije pobjede, Šibenik bi se opet osovio na noge
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 19. travanj 2023. 12:35

Pripreme za predstojeću prvenstvenu utakmicu u petak na gostovanju protiv Lokomotive, koliko god protječu u teškim okolnostima, nedvojbeno idu svojim tijekom.

Najvažniji zadatak pred trenerom Damirom Čanadijem je pokušati prodrmati momčad, kroz razgovor, i kolektivno i pojedinačno sa svakim igračem. I reći svakom u lice što mu pripada. Svi se moraju posuti pepelom, preuzeti svoj dio odgovornosti, pod cijenu da se i malo podignu tenzije jer onakav poraz od velikogoričke momčadi sigurno ostavlja posljedice na psihu momčadi.

Fokus na HNL

Na Šubićevcu su se odlučili na gandijevsku mirotvornu politiku, u stilu “dosta nam je bio taj šok, ne treba nam stvaranje novih u vlastitoj režiji”. Barem deklarativno. Unutar zidina šibenskog nogometnog zdanja sigurno nije tako mirotvorno, umirujuće, kao što se prezentira prema vani, ali neka se i “pofajtaju” između sebe, sve kako bi u petak u Ulici pjesnika istrčala prava momčad, onaj Šibenik koji je u tri tjedna dvaput pobijedio Dinamo, a ne mekušci koji su statirali prvih pola sata protiv Gorice.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Lokomotiva igra lijepo za oko, imaju sjajne mlade igrače i neće biti lako uštopati Aliyua, Kačavendu, Goričana i ostalo društvo s Kajzerice. Ali, da im nasuprot stoji i Benzema, Modrić ili bilo tko od drugih velikana Šibenik mora pokazati karakter, gard koji je krasio mnoge generacije šibenskih ekipa u prošlosti. Može se i izgubiti i neće biti kraj svijeta, ali stav se mora pokazati.

U slučaju pozitivnog ishoda, a ponajprije pobjede, Šibenik bi se opet osovio na noge. I pritom, kao što je rekao Hrvoje Slavica, ne gledajući što i kako će djelovati suparnik u borbi u dvoje. I remi bi bio dobar jer Lokosi su momčad koja se ne dobiva lako. Još uvijek se pamti onih 0:4 ove zime...

Pozitivna stvar za šibenskui momčad svakako jest da ozljeda Lovre Rogića nije teže prirode. Vratar Šibenika je dobio udarac u kuk i snimke su pokazale da nije bilo nikakvih puknuća. Kapetan će stisnuti zube i predvoditi Narančaste u petak u Zagrebu, barem su takve informacije iz kluba.

U ponedjeljak je održan i sastanak u HNS-u oko organizacijskih detalja finala Hrvatskopg nogometnog kupa, koji će se 24. svibnja igrati na Rujevici. Ukratko, Šibeniku će pripasti oko 2.500 karata, Funcuti će na sjever gdje inače navija Armada. Po koeficijentu Hajduk je domaćin u tom susretu, pa su prošli nešto bolje u tom izboru mjesta na stadionu. Ali, za Šibenik je sada finale Kupa nešto daleko, ne naravno nevažno, ali jasno da je kompletan fokus sada usmjeren na HNL i borbu za očuvanje prvoligaškog statusa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 05:19