PAUN PAUNOVIC Cropix
STRAHONJA ANALIZIRA

Čitavo more pogrešaka u utakmicama Dinama i Hajduka! ‘Čovjek je mogao u barem tri situacije dobiti žuti‘

U HRT-ovoj emisiji Stadion, sudački ekspert Mario Strahonja analizirao je suđenje u posljednjem kolu HNL-a
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2022. 20:48

Mario Strahonja je i ovoga puta u emisiji Stadion analizirao suđenje u 35. kolu HT Prve lige. Podcrtane su utakmice Šibenika i Dinama i Hajduka i Istre 1961, a što je rekao sudački ekspert HRT-a pogledajte u nastavku.

Šibenik - Dinamo 0:2

"U 38. minuti je evidentno da se dogodio propust suca. Jasno je da je igrač skočio s dvije ruke i trebao je biti prekršaj za Šibenik, ali to nije bila akcija za gol. Začetak akcije za gol je nekoliko trenutaka kasnije i VAR se nije smio uključiti i proučiti taj prekršaj. Taj previd suca nije mogao ni smio biti predmetom VAR pregleda. Sporan je propust za prekršaj, ali nije sporno kod gola", rekao je Strahonja o situaciji uoči prvog gola Dinama.

"Prvi žuti za Attysa je pravedno dodijeljen, ali trebao je biti i drugi žuti. To je visoki žuti karton, da mu je dao i crveni ne bi pogriješio. To je velik propust", istaknuo je sudački ekspert pa dodao još jednu situaciju u kojoj je igrač Šibenika trebao biti isključen:

"U 82. minuti, već sam prekršaj Grezde je bio za žuti karton, a onda je i prednjačio u konfliktu. Sigurno da nije sucu jasno tko treba biti sankcioniran u ovakvoj gužvi, ali Grezda je imao tri situacije za žuti karton i trebao je biti isključen u ovoj situaciji."

Hajduk - Istra 1961 3:1

"U 13. minuti je obrambeni igrač Hajduka uhvatio igrača Istre i spriječio ga da dođe do lopte. To je greška, trebao je biti kazneni udarac."

"U 41. je dosuđen kazneni udarac za Hajduk. Iz perspektive suca je moguće da je pomislio na jedanaesterac. No, kad smo vidjeli kamere, vidjeli smo jasno da kontakta nema. Sjajno je reagirala VAR soba i dala sucu drugu priliku, ali glavni sudac je ostao pri svojoj odluci. To je velika greška. Trebao je poništiti penal."

"Mahmoud je dobio prvi žuti karton zbog proslave i tu je sudac trebao biti tolerantniji i nije trebao dati žuti karton. Što se njegovog prekršaja tiče, ni to nije za žuti karton. Sudac nije dodijelio karton zbog ozljede, nego puno prije. To je još jedan minus."

"U 48. minuti sudac nije dosudio penal za Hajduk, a riječ je o klasičnom kaznenom udarcu. Srećom, tu je prihvatio sugestiju VAR-a i pravedno dosudio kazneni udarac. Lovrić mora raditi na sebi da postane bolji sudac."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:04