Federico Coppitelli

 RONALD GORSIC Cropix
VISI IM MAČ NAD GLAVOM

Coppitelli: ‘Nekad moramo biti ‘prljaviji‘ u gostima, trebamo započeti novi pozitivni trend‘

‘Znam da moramo "natjerati" ljude da dođu na stadion baš kroz rezultat, kroz dobar nogomet‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. listopad 2024. 15:52

Osječani su u situaciji da im na Šubićevcu visi mač nad glavom, igraju im samo tri boda jer neodlučeni ishod ili poraz donio bi im nove velike probleme uoči teškog rasporeda u kojem im, između ostalih slijede, gostovanja u Maksimiru i Rujevici.

- Radili smo u ovih 15 dana reprezentativne stanke s gorkim okusom u ustima zato što smo završili utakmicu u Puli na način na koji nismo očekivali. No, ne trebamo zaboraviti dobar put koji smo imali u razdoblju koje je prethodilo tom porazu, a u kojem smo upisali četiri pobjede u pet utakmica. Trebamo započeto novi pozitivni trend, protiv Istre smo bili psihički slabi nakon dva autogola, ta specifična situacija usmjerila je utakmicu. To je nešto na čemu moramo raditi, u novoj momčadi kao što smo mi to je nešto što mogu razumijeti. Slijedi nam još jedna teška utakmica i težak teren i moramo biti spremni. Šibenik u zadnje vrijeme nema dobre rezultate, no kod kuće su jako opasni i još niti jednom ove sezone nisu izgubili - kazao je u najavi utakmice trener bijelo-plavih Federico Coppitelli.

Do posljednjeg prvenstvenog kola činilo se kako su Bijelo-plavi okrenuli sezonu, uhvatili dobar ritam, no na Aldo Drosini opet je sve palo u vodu blijedim nastupom.

- Koristio sam do sada izraz mlada momčad, no mlada ne znači samo dob, gdje smo jedna od najmlađih momčadi lige. Ovo je nova momčad. Puno igrača treba razumjeti kako igrati u gostima jer ovdje na Opus Areni jako lijepo okruženje. Nekad moramo biti, kada igramo u gostima, malo "prljaviji" u smislu biti spremni na borbu. Onda će to biti drukčije između onoga što smo zaslužili i onoga što smo postigli. Imali smo vrlo dobru izvedbu protiv Šibenika u 1. kolu, imali smo par pogrešaka, no zaslužili smo pobijediti. Mislim da se ova nova momčad sama izgrađuje jako dobro. Naravno, u prvom krugu sezone ne s puno bodova, no bitno je kako smo podijelili te bodove jer znamo kroz što smo prošli u prvih pet utakmica. U druge četiri utakmice smo osvojili devet od ukupno deset bodova koliko imamo. Sretni smo našim rastom. Naravno da moramo više raditi i zasigurno će drugi dio sezone završiti s više bodova nego što smo postigli u prvom krugu. Zajedno pokušavamo kontrolirati svaki faktor koji vodi do rezultata, ali nije sve pod našom kontrolom, no ono što je čini nas boljima - kazao je trener Osječana svjestan da samo rezultati mogu vratiti navijače na tribine.

- Zajedno rastemo i moramo pružiti sve više i više dobrih utakmica jer želimo vratiti puno navijača na Opus Arenu, kao na prvoj utakmici sezone protiv Levadije. Znam da moramo "natjerati" ljude da dođu na stadion baš kroz rezultat, kroz dobar nogomet. Ovu drugu stvar smo uvijek radili, barem ja tako mislim. Sada moramo napraviti dobar rezultat kako bismo donijeli energiju i optimizam. Onda će biti dobra sezona.

Učinak Osijeka nakon prvog kruga nije bajan, štoviše najslabiji je u posljednjih devet godina.

- Naravno da neki vide ovo u smislu nema dobrih rezultata. Postoji puno faktora. Ono što pokušavam je gurati sve nas da budemo najbolja verzija sebe. Ne možemo kontrolirati ozljede, sudačke odluke, sreću, stanje terena... No mislim da rastemo na stvarima koje možemo imati pod kontrolom. To su radna etika, kvaliteta igrača, organizacija. Moramo brzo učiti - zaključio je.

U odnosu na prethodni prvenstveni duel u kojem bijelo-plavima niti 31 šut na protivnička vrata nije bio dovoljan da izbjegnu poraz na Opus Areni dogodila se promijena na klupi Šibenika dok je iz Osijeka nedugo potom transferiran Mierez (Nejašmić koji je otišao za El Torom u Emirate zbog ozljede nije igrao na otvaranju prvenstva), a ozlijeđeni su Matković i Guedes kojem je taj ogled bio i posljednji kojeg je odigrao ove sezone.

OSIJEK Malenica - Hasić, Tuia, Jelenić, Jurišić - Dantas, Mikolčić - Bukvić, Soldo, Pušić - Jakupović, trener: Federico Coppitelli, klupa: Sajko, Čavlina, Omerović, Vrbanac, Cvijanović, Jugović, Lima, Hernani, Živković, Ademi, Barić, nedostaju: Matković, Guedes, Mkrtčjan, Kewal (ozlijeđeni)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 15:52