NIKSA STIPANICEV Cropix
SVJETLI DANI

Coppitelli se ima za što uhvatiti, a Osijeku je ovo uspjelo prvi put u sezoni

Nakon četiri pobjede u posljednjih pet ligaških utakmica Osijek više nije u nezavidnoj situaciji
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. listopad 2024. 05:54

Tradicija je nastavljena, već sedmi put za redom Bijelo-plavi su napustili Šubićevac s punim plijenom i opet se lakše diše na Opus Areni. Pobjeda u Šibeniku bila je apsolutni imperativ, svjestan je itekako toga bio i trener Osječana Federico Coppitelli.

- Ovo je bilo bitno za nas - prokomentirao je Talijan utakmicu koja je loše počela po njegovu momčad.

Greda se odmah u prvoj minuti ispriječila pogotku Šibenika, a već u trećoj Bijelo-plavi su se našli u rezultatskom minusu i trebalo im je neko vrijeme da odgovore.

- Bilo je teško jer znam koliko je Šibenik opasan na svom terenu. Ove sezone nijednom nisu izgubili, niti su primili gol. Mi smo im zabili tri, imali smo puno šansi i sretan sam zbog ovakve prezentacije. Mogli smo reagirati bolje na početku utakmice, međutim, nešto se pita i protivnika. Nismo neko vrijeme pronašli balans između igre i prilagodbe na teren, no rasli smo kako je susret odmicao. Drago mi je zbog navijača koji su i ovaj put došli - započeo je, pa nastavio:

- Znam da je ponekad najbitniji rezultat, kako bismo potvrdili ono što radimo. Međutim, mogu, recimo, nabrojati igrače koji nam nisu bili dostupni ovaj puta, bilo ih je puno... Kada nastupaju igrači koji su spremni igrati, kao što je Bukvić, kojeg smo stavili povučenije, imali smo praktički jednog i pol centralnog braniča. Jako sam sretan zbog pobjede koja nam je peta u posljednjih šest utakmica. Mislim da su dečki zaslužili čestitke - rekao je Coppitelli.

image

Federico Coppitelli

NIKSA STIPANICEV Cropix

Ima se za što trener Osječana uhvatiti nakon pobjede u Šibeniku. Nastavak u kojem je Osijek slomio protivnika bilo je sasvim sigurno jedno od najboljih poluvremena koje su Bijelo-plavi odigrali ove sezone. Na koncu, prvi puta u aktualnom prvenstvu Osijek je uspio preokrenuti utakmicu i pobijediti nakon što je gubio. Taj detalj do sada apsolutno nije išao u njihovu korist jer u šest prvenstvenih utakmica prije gostovanja na Šubićevcu prvi su primili gol, a njih čak pet izgubili. Nakon četiri pobjede u posljednjih pet ligaških utakmica Osijek više nije u nezavidnoj situaciji u kojoj se donedavno nalazio.

- Moramo nastaviti raditi i igrati kao nakon prvih pola sata kako bismo vratili puno navijača na stadion. To je nešto o čemu jako brinem i što žarko želim. U početku na Šubićevcu nije bilo dobro zbog stanja njihova travnjaka. Ako ne igramo svoju igru, mi smo momčad kojoj nije ugodno u takvoj borbi. Nakon toga smo bili dobri, imali smo puno šansi i zabili tri gola. Nakon što je Tuia morao izaći, imali smo Jelenića i Hasića u defenzivi, zaigrali smo s trojicom u zadnjoj liniji i dečki su bili dobri u čitanju igre.

image

Luka Jelenić

NIKSA STIPANICEV Cropix

Zaslužili su sve moje pohvale. Ne samo zbog rezultata i onoga kako su igrali, nego i za htijenje koje su pokazali. Od dvadesete ili tridesete minute, nisam više siguran, dobili smo balans u igri u odnosu na uvjete glede travnjaka. Nogomet je nekad takav, mi započnemo napad, a oni nam u kontri pogode gredu, potom i zabiju gol. Ako bih morao ovu utakmicu uspoređivati s onom prethodnom u Puli, mislim da smo ovaj puta imali dobre reakcije. Tuia je morao izaći, a on nam je jedan od vođa na terenu. Šibenik je namirisao da može pobijediti i nije bilo lako. Pokazali smo kompletnu izvedbu, tehniku i emocije - kazao je.

Soldo dobio čak 14 duela, Hernani pravio razliku

Središnja figura u redovima Osijeka bio je Marko Soldo, u ovom trenutku i najbolji strijelac i najbolji asistent Bijelo-plavih. Potkraj prvog poluvremena "otresao" je upornog Žutu i sjajno pogodio Jakupovića za pogodak kojim su Bijelo-plavi izjednačili i tako pripremio teren za ono što je uslijedilo u nastavku u kojem je i zabio treći gol i tako stavio točku na "i". Dominantnu predstavu uz gol i asistenciju zaokružio je s čak 14 dobivenih duela. Drugi igrač koji je pravio razliku, ali nije ga nagradilo, bio je Hernani. Iskusni Portugalac koji se prvi puta od dolaska među Bijelo-plave našao u početnoj postavi u prvenstvenoj utakmici uputio je čak šest od ukupno 18 Osijekovih udaraca na protivnička vrata i nedostajalo mu je samo malo sreće. Naime, dva puta su mu braniči Šibenika intervencijama na gol-liniji "ukrali" prvijenac za Bijelo-plave.

- Hernani polako raste, to je igrač koji ima kvalitetu i o tomu ne treba raspravljati, samo treba poraditi na kondiciji i razumijevanju Lige. Sretni smo zbog njega jer se diže u igri - kazao je Coppitelli.

Jelenić: Naravno da sam sretan

I Luki Jeleniću je trebao pogodak nakon nesretne utakmice u Puli gdje je dva puta zatresao svoju mrežu. Priznao je branič Osječana kako mu je laknulo.

- Naravno da sam sretan. Nakon što mi se dogodio peh u Puli, drago mi je da sam se brzo stabilizirao i ono što je najbitnije - pomogao momčadi da dođemo do pobjede. Imali smo tri različita strijelca što je stvarno pohvalno i moramo tako nastaviti - kazao je Jelenić.

Pobjeda na Šubićevcu došla je s cijenom iako je još uvijek nepoznato kakvom. Talijanski branič Alessandro Tuia teren je napustio već u 35. minuti, a težina ozljede bit će poznata nakon što odradi magnetsku rezonancu.

Osječani u trijumfu nisu stigli uživati. Odmah u nedjelju imali su novi trening s obzirom da im već u utorak slijedi kup-utakmica protiv Slavonije iz Požege.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. listopad 2024 05:55