Mario Cvitanović

 NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix
PREDSTAVLJANJE NA ŠUBIĆEVCU

Cvitanović: Cilj je dobiti svaku utakmicu! Igrat ćemo nogomet koji mami publiku na pljesak

Novi strateg momčadi Šibenika otkrio je da s gradom i okolicom ima jake veze.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 26. rujan 2022. 18:40

Kako je bilo i najavljeno na Šubićevcu su u ponedjeljak predstavili svog novog trenera Marija Cvitanovića, 47-godišnjeg bivšeg hrvatskog reprezentativca. Dosta brojnim predstavnicima medija prvo se obratio sportski direktor Šibenika Dario Dabac.

- U ime vlasnika kluba obitelji Jurić i svih djelatnika kluba zahvaljujemo gospodinu Damiru Čanadiju na svemu učinjenom u protekla tri i pol mjeseca koliko je vodio Šibenik. Osobno, bilo mi je čast i zadovoljstvo raditi s njim. Angažmanom Marija Cvitanovića donosimo u klub novu energiju i snagu. Radi se o mladom, ambicioznom i stručnom treneru. Znam ga još iz igračkih dana i već tada se vidjelo da je karakteran i dobar "štof" za trenera. Cvitanović je jako dobar poznavatelj Hrvatske nogometne lige, našeg kluba i igrača i uvjeren sam da će donijeti pomak u našoj igri - rekao je Dabac.

Potom se prvi puta šibenskim novinarima obratio i Mario Cvitanović.

- Pohvalio bih rad trenera Čanadija i rekao kako je bilo jako dobrih stvari. Prije svega, Šibenik je bio jako dobar u defenzivnom smislu o čemu jasno govori podatak da ima najbolju obranu u ligi. Što se tiče faze obrane, moramo nastaviti tim putem. Međutim, imamo obavezu popraviti igru u napadu. Činjenica je da Šibenik ima samo jednu pobjedu, a ja smatram kako Šibenik zaslužuje puno više pobjeda. Moj cilj je da Šibenik teži pobjedi u svakoj utakmici. No, to ne znači da ćemo srljati i staviti desetoricu napadača. Treba naći pravi balans između faze i obrane i faze napada. To je moj zadatak, a uvjeren sam da s trenutačnim igračkim kadrom Šibenik to može ostvariti - kazao je novi šef Šibenikove struke. Kazao je kako ove sezone kao stručni televizijski komentator redovito prati HNL, pa tako i Šibenik, koji je uživo promatrao u pobjedi protiv Lokomotive.

- Kao TV komentator upoznao sam nogometaše Šibenika, osim onih koji su imali manju minutažu. Međutim, TV je jedno, a travnjak drugo. Moram ih malo osjetiti, opipati. Htio bih da se svih 26 igrača osjeća bitnima, a teren i trening su u konačnici jedino mjerilo koje će odlučivati o tome tko će igrati - istaknuo je Cvitanović.

Nije propustio na kraju poslati i poruku navijačima.

- Znam koliko klub znači ovom gradu i kraju. Uostalom, i sam imam čvrste veze sa Šibenikom. Godinama imam kuću na Jadriji, a supruga mi je iz Pirovca. Puno puta sam svjedočio sjajnoj atmosferi na Šubićevcu. Stoga ćemo pokušati igrati nogomet koji donosi bodove, ali istovremeno mami publiku na pljesak. Znam da je u konačnici rezultat najvažniji i jedino mjerilo, ali kada vas publika isprati pljeskom na kraju utakmice to nitko ne može platiti - zaključio je novi trener sa Šubićevca.

Cvitanović će u toj ulozi debitirati u nedjelju u domaćem susretu protiv Gorice.

Ivo Šupe u stožeru

U odnosu na stručni stožer Damira Čanadija novi učitelj Šibenika odlučio se na jednu promjenu. U svoj stožer povukao je Ivu Šupu, donedavnog voditelja omladinskog pogona, koji će zamijeniti Marija Raca. A u stožer se vraća i Miljenko Rak zadužen za kondiciju. Stari članovi stožera Matas, Cinotti ostaju i dalje uz prvu ekipu.

Linker
01. prosinac 2023 02:12