DAMIR SKOMRLJ Cropix
RIJEKA NA VRHU

Đalović najavio dvoboj s hitom prvenstva: ‘Ne razmišljamo o Hajduku, ovo je za nas derbi‘

‘Mislim da nas očekuje jedna teška i zahtjevna utakmica‘, kaže trener Rijeke
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 21. rujan 2024. 09:14

Nogometaši Rijeke u 7. kolu SuperSport HNL-a ugostit će u nedjelju od 20 sati na svojoj Rujevici momčad Šibenika. Sastav koji vodi Mario Carević sigurno je najugodnije iznenađenje ovosezonskog prvenstva, nakon odigranih šest kola momci sa Šubićevca imaju već dvoznamenkasti broj bodova, točno deset, uz trenutno četvrto mjesto na prvoligaškoj ljestvici. No, ne mijenja to ništa na stvari kad su u pitanju ambicije Rijeke i trenera Radomira Đalovića, posebice u dvoboju kojeg igraju pred svojim navijačima.

- Mislim da nas očekuje jedna teška i zahtjevna utakmica protiv jednog protivnika koji igra zajedno, koji ima trenera koji dugo radi s njima i ima dobar rezultat. Imaju deset bodova, imaju konstantu, nakon što su prošle godine osvojili rang niže i sada rade dobar rezultat u prvoj ligi. Što se tiče nas, vidjet ćemo kakvi ćemo biti, imali smo nekih ozljeda, no vjerujem u svoje igrače i, opet ponavljam, uz pomoć naših navijača kojih je i protiv Neretvanca bilo u velikom broju, a koje pozivam i na ovu utakmicu, očekujem našu dobru partiju, prije svega dobar pristup i nadam se da ćemo uspjeti pobijediti - kazao je Đalović u uvodu.

Osvrnuo se potom na činjenicu da je Šibenik na početku ove natjecateljske sezone osvojio dosta bodova upravo u gostima, gdje nerijetko igraju s trojicom u posljednjoj liniji.

- Igraju s trojicom, što se zna nekad pretvoriti i u pet igrača iza, dobro se brane. Imaju i zanimljive igrače, brze prema naprijed, tu su Božić, u sredini Bakić, Santini, koji je iskusan, Žuta koji je bio u Rijeci...To je jedna iskusna momčad, koja zna igrati na rezultat, ali opet, mislim da mi moramo biti pravi i naš pristup mora biti pravi.

Kakvu utakmicu očekujete?

- Zahtjevnu, u kojoj ćemo tražiti pobjedu i u kojoj će odlučiti neki detalji na kojima radimo i koje moramo unaprijediti u odnosu na posljednje dvije odigrane utakmice - dodao je riječki trener, koji ima određenih problema s rosterom uoči nedjeljnog sraza dva jadranska kluba.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Dakle, vraća li se u kadar Petrovič, kojeg nije bio niti na klupi protiv Neretvanca u šesnaestini finala Kupa?

- Imalo smo manjih problema s ozljedama, kako sam već i naveo. Devetak, Petrovič, vidjet ćemo do početka utakmice kakvi će biti i hoće li konkurirati za Šibenik.

Trebat će sigurno i puno strpljenja u "probijanju" Šibenika?

- Tako je, vidjeli ste i sami, a i mi smo gledali neke njihove utakmice, protiv Dinama, Osijeka i posljednju protiv Varaždina, pa i protiv Slavena Belupa kada su igrali. Kompaktna su momčad, trebat će nam dosta strpljenja i trebat će nam kreacije te individualnih akcija, neke će stvari naši momci morati i individualno riješiti.

Jedan trener je nedavno kazao kako je prvenstvo praktički počelo nakon posljednje reprezentativne pauze. Koliko će Rijeci trebati vremena da se uigra i da u ritam uđu i posljednje riječke akvizicije poput Gojaka i Perice?

- Trebat će nam neko vrijeme, prvenstveno onim igračima koji su nedavno došli i koji nisu dugo igrali, tu prije svega mislim na posljednja tri igrača koji su došli, na Pericu, Gojaka i Dogana. Neki su zadnji put 90 minuta odigrali prije godinu, godinu i pol dana, nemam točan podatak. Njima će sigurno trebati vremena... No, odlično treniraju, baš dobro rade. Malo se muče zbog svega navedenog. Gojaku smo dali priliku protiv Gorice bez obzira na to što dugo nije igrao i bio je dobar, donio nam je stabilnost. Zadovoljan sam i s Pericom i Doganom, samo je kod njih problem što ih moramo dozirati i povremeno uvoditi jer je velika pauza iza njih. No, što se njihove kvalitete tiče, kao i volje i treninga, izuzetno sam zadovoljan. Što se tiče ostatka momčadi, mislim da je u dobrom ritmu, da dobro djeluje i da iz utakmice u utakmicu očekujem da rastu i budu sve bolji.

Hodža nam je bio jako bitan igrač

Kako vidite ulogu Amera Gojaka u budućnosti, on bi trebao zamijeniti Hodžu, no čini se da su to potpuno drugačiji tipovi igrača, posebno u napadačkoj kreaciji.

- Jest, on je pokazao i protiv Gorice neke stvari koje svi znamo, no istaknuo bih i Hodžu koji je nama bio jako bitan igrač. Mislim da je svoju posljednju utakmicu odigrao najbolje od kada sam ja tu, onu protiv Dinama. Mislim na svoju ulogu i pomoćnog trenera i sada... Ne zato što je zabio pogodak, nego što je igrao strašno. Nismo ga ranije spominjali jer nismo znali kako će to završiti, no svaka mu čast, momak je napravio veliki transfer i sve je zaslužio svojim radom. Hodžin put, kao i onaj Ivanovića, put je za sve naše mlade igrače koji su tu.

Bilo bi sjajno pobijediti Šibenik i radi ozračja u kojem bi se dočekao jadranski derbi?

- Istina je to što ste rekli, ali mi uopće ne razmišljamo o Hajduku. Nama je najbitnija utakmica protiv Šibenika i to je sada naš derbi - podvukao je Radomir Đalović za kraj svog izlaganja pred novu prvenstvenu obvezu.

ĐALOVIĆEV MANDAT

HRVATSKA LIGA 01/09/24.

Rijeka - Dinamo 1:1

HRVATSKA LIGA 14/09/24.

Gorica - Rijeka 0:1

HRVATSKI KUP 18/09/24.

Neretvanac - Rijeka 1:3

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 09:14