Samir Toplak

 RANKO SUVAR Cropix
ŽESTOKA REAKCIJA TOPLAKA

‘Dečki zaslužuju Nobelovu nagradu za ovo što su izdržali, ovo vrijeme je opasno po život! Ne ide mi u glavu‘

‘Wague je u 15 minuta pokazao više od svih, iako nije uopće spreman. No, ja ga nemam vremena čekati‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. srpanj 2022. 22:48

Najtužniji čovjek na kraju dana ipak je bio Anthony Kalik, koji je na tartan stazi čuo pravorijek VAR suca da mu je gol iz 83. minute poništen jer mu je rame bilo koji centimetar ispred noge igrača Šibenika.

- Rukom se ne može zabiti gol i pravila su često nejasna i zaista je šteta što mi nije priznat gol. Izostala je nagrada za sve što smo pokazali, iako se u prvom poluvremenu nije moglo ni disati, a kamoli igrati - kazao je Kalik, a na njega se nadovezao trener Gorice Samir Toplak.

- Igrači zaslužuju Nobelovu nagradu za ovo što su izdržali jer ovo vrijeme je opasno po život i ne ide mi u glavu da se ljeti uopće igra u ovom terminu - naglasio je Toplak, ali i realno dao viđenje igre, koja je dugo bila ispod nivoa.

- U prvom poluvremenu napravili smo niz tehničkih grešaka, nismo mogli spojiti dodavanje, u lancu smo im poklanjali lopte - otkriva strateg Gorice.

image

Samir Toplak i Damir Čanadi

RANKO SUVAR Cropix

- U drugom poluvremenu igra je bila otvorenija, pogotovo u završnici, imali smo gredu i poništeni gol na nevjerojatan način, ali rezultat je na kraju realan, a mi se nadamo da će nas nagraditi negdje drugdje - kazao je Toplak i izdvojio dva nova beka Waguea i Vojtka.

- Veseli me ulazak njih dvojice jer Wague je u 15 minuta pokazao više od svih, iako nije uopće spreman. No, ja ga nemam vremena čekati i igrat će sve više, kao ni Vojtko. barem šest puta smo imali situacije na desnoj strani, ali svaki put centaršut ili dodavanje nisu išli na našeg igrača, već bi obrana otklonila opasnost - zaključio je Toplak.

Damir Čanadi osvojio je prvi bod na klupi Šibenika, došao je po to i uspio, što je za posve novu momčad vrlo bitno za samopouzdanje.

- Sve je novo u Šibeniku, od trenera, igrača do sportskog direktora. Moramo se tek pronaći, fizički nisu svi na istom nivou, primjerice Čop je došao prije dva tjedna i nije mu bilo lako pratiti ritam. No, pokazali smo u ova dva kola da će biti teško pobijediti Šibenik. Rijeka je jedva uspjela, a Gorica nije, iako je riječ o vrlo dobroj momčadi i klubu koji bi i nama trebao biti uzor kako se napreduje u prvoligaškoj konkurenciji - kazao je Damir Čanadi i potvrdio da nikad prije nije igrao na 40 stupnjeva vreline.

- Hrvatska je peta država u kojoj radim, bio sam i u Grčkoj, ali nikad prije nisam igrao po ovako vrućem vremenu, ni kao igrač, ni kao trener. Igrači su dali sve što su mogli, imali smo prvi prečku kod 0:0 i tko zna kako bi bilo da smo zabili, ali bod je dobar. S obzirom na sve promjene mi smo još kao u pripremama, smjenjuju nam se faze dobre i lošije igre. U prvih 15 minuta bili smo jako dobri, a onda malo izgubili na hrabrosti kasnije, ali jedan od glavnih ciljeva nam je smanjiti broj primljenih golova jer prošle sezone je Šibenik imao 75 primljenih. Time sam zadovoljan - podvukao je strateg Šibenčana Damir Čanadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:00