GORAN MEHKEK/CROPIX
UZAVRELA ATMOSFERA

‘Dejo, evo što trebate!‘: Navijači Hajduka savjetuju trenera, pod povećalom i dinamovci na posudbi...

BBB-i će dobiti 638 ulaznica, svi s obliježjima drugih klubova neće smjeti na stadion...
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 10. svibanj 2022. 19:48

Sve oči hrvatske nogometne javnosti (s pravom) uprte su u nedjeljni dvoboj na Šubićevcu. Šibenik i Dinamo igraju međusobni susret u kojem Narančastima bodovi ne znače ništa, a Dinamo bi pak eventualnom pobjedom proslavio svoj naslov kolo prije kraja HNL-a. Iako domaćima bodovi osim prestiža ne znače mnogo, je li uistinu baš tako?

Šibenik kao prvo gleda sebe, i mogućnost da u preostalih 180 minuta pokuša bodovno napredovati, i napasti 7. mjesto koje mu trenutno bježi 3 boda. Uz to, nije svejedno na kojem će mjestu završiti sezonu i zbog raspodjele bogatog kolača od TV prava. Na kraju krajeva, pobjede protiv naših najvećih klubova uvijek su nekako posebno slatke.

Šibenik je ove sezone izgubio sva tri ogleda protiv Dinama, uz gol razliku 1:7. Na Maksimiru je bilo 2:0 i 3:0, ali na Šubićevcu je zimus Dinamo teško slavio rezultatom 1:2, autogolom šibenskog stopera Perića u završnici susreta. Prethodno je Marin Jakoliš izjednačio zabivši lijep gol. Prošle sezone Šibenik je uzeo Dinamu 4 boda, uključujući i onu povijesnu pobjedu na Maksimiru. Danas u šibenskim redovima više nema Jakoliša, ali ni Bačelića-Grgića, Antonija Jakoliša, niti trenera Rosasa pod kojim je Šibenik jesenas igrao atraktivan, okomit nogomet…

Šibensku utakmicu posebno će pratiti iz splitskog tabora. Iako navijači dva najveća dalmatinska kluba imaju svoju dugogodišnju genezu netrpeljivosti, otvorenih sukoba, ali generalno odnosi dva kluba su nakon godina zategnutosti (slučaj Rukavina, finale Kupa) ipak u zadnje vrijeme malo opušteniji. Ta se vojska Hajdukovih pristaša usprkos svemu nada da bi Šibenik mogao zaustaviti Dinamovce na putu do obrane naslova već ove nedjelje, pa da se u zadnjem kolu na Maksimiru sve riješi u velikom međusobnom sudaru.

- Dejo, stavi bunker 90 minuta – jedna je od poruka očito Hajdukovih pristaša, koji dolaze sa užarenih društvenih mreža.
Mnogi se stoga pitaju kako će u nedjelju igrati Šibenik koji je rasterećen, ali i malobrojni Dinamovi igrači na posudbi u Šibeniku, Antonio Marin, Edin Julardžija i Ivica Vidović. Prvi je važan kotačić u momčadi sa Šubićevca, Julardžija nakon povratka od teške ozljede igra jako malo, dok je Ivica Vidović u nastavku sezone pokazao da ima kvalitetu i mjesto u momčadi.

Na drugoj strani u momčadi Deana Računice ima i dosta igrača koji su nosili Hajdukov dres. Od hajdukovaca, pri čemu mislimo na one koji su ponikli ili ranije igrali u dresu Splićana, a koji trenutno nose šibenski dres, mogla bi se gotovo sastaviti solidna momčad: vratar – Batarelo, Bilić, Asanović, Kvesić – Ćurić, Skorup – Delić, Škugor…a Hajdukov dres nosila su i dva Šibenčanina koja su ovog proljeća pod suspenzijom, Bačelić-Grgić i Antonio Jakoliš.

Naravno, tu je i trener Dean Računica, nekoć istaknuti igrač splitskih Bijelih, te njegov pomoćnik Mirko Hrgović. Sigurno da svi oni, ali svatko za sebe, ima svoje simpatije, preferencije, ali prvenstveno svoje karijere. - Ma, to su sve profesionalci, i igrat će za Šibenik, za sebe. Sve ostalo su samo naklapanja – poručuju iz kluba na sve te spekulacije.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX



Cijene ulaznica utrostručene


Nedjeljni dvoboj na Šubićevcu još je jedan iz skupine visoko rizičnih. Iako ne dolazi Hajduk, koji u šibenskom kraju ima puno pristaša, masovni dolazak BBB-a u Krešimirov grad podigao je sve na noge. Ponajviše HNK Šibenik kao organizatora utakmice, ali i MUP. Prema nekim informacijama, preko 2000 Dinamovih navijača zatražilo je ulaznice za utakmicu, ali klub sa Šubićevca je informirao kako će tek 638 karata biti rezervirano za BBB na istoku stadiona.

U prodaju je pušteno 2913 ulaznica za tribinu 'Zapad'. Uključena je online prodaja za navedenu tribinu. Osobama s istaknutim navijačkim obilježjima drugih navijačkih skupina ili klubova biti će onemogućen ulaz na navedenu tribinu, poručili su iz HNK Šibenika.

Iako su cijene karata za ovaj dvoboj utrostručene u odnosu na uobičajene ove sezone (100 kuna u pretprodaji, 150 na dan utakmice), a inače variraju od 30-50 kuna, očekuje se masovni dolazak navijača Dinama iz Zagreba, ali i drugih krajeva Hrvatske.

Mogao bi pasti i rekord stadiona barem od 2010. i uzvrata finala Kupa, a ako sve bude prodano, što je realno, dvoboj Šibenika i Dinama u nedjelju moglo bi pratiti gotovo 3700 gledatelja. Biti će ih i više jer mnogi će pohrliti u Šibenik iako su svjesni da će teško doći do ulaznica…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 02:02