GORAN MEHKEK/CROPIX
BIVŠI VATRENI

‘Dinamo će dobiti i protiv Šibenika i protiv Hajduka. Trebaju napraviti sve da ‘vade mast‘ Bijelima‘

‘Zamislite kad vam najveći suparnik u zadnjem kolu dolazi na proslavu naslova. Nema ništa slađe!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. svibanj 2022. 11:29

Šibenčanin Gordon Schildenfeld (37) upravo je dolaskom iz kluba sa Šubićevca u Dinamo 2007. godine počeo svoju uspješnu karijeru, koja ga je dovela i do hrvatske reprezentacije. Kad smo ga sada nazvali i pitali hoće li utakmica na Šubićevcu u nedjelju odlučiti prvaka Hrvatske, kazao je...

- Već je sve odlučeno, Dinamo je prvak!

Pitamo ga kako je tako siguran da su Modri već prvaci, a još se nije odigrala utakmica?

- Ne postane li Dinamo prvak na Šubićevcu, ajme meni... Mislim da Dinamo ima dovoljno iskustva da dobije tu utakmicu koja mu je tako važna. S druge strane, Šibenik je ove sezone bio slabašan, na žalost. Eto, sad su u posljednjem kolu uspjeli pobijediti Istru 1961, ali mislim da je jako teško da na bilo koji način mogu nauditi Dinamu. Konačno, ostali su u ligi, nema im nikakav posebni prioritet taj nedjeljni ogled.

Posebno inspiriran

Ali, Šifo ipak ukazuje na sljedeće...

- Mogao bi Šibenik ipak biti posebno inspiriran zbog svog trenera Deana Računice, koji je izjavio kako bi volio da Hajduk postane prvak. Naravno, da se krivo ne shvati, šibenski momci su sportaši, žele pobijediti svaku utakmicu. Uostalom, vidjeli ste kako je Lokomotiva iznenadila Modre. Ali, ovoga puta neće biti iznenađenja jer će Dinamo igrati utakmicu koja mu donosi titulu, bit će maksimalno spreman i ozbiljan kako bi zaključio ovosezonsku priču. Nadalje, kvaliteta Šibenika i Dinama se ne može usporediti. Isto tako prognoziram da će Dinamo dobiti obje utakmice do konca prvenstva, i protiv Šibenika i protiv Hajduka.

image

Gordon Schildenfeld u dresu Šibenika (lijevo)

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Priča nam kako će atmosfera na Šubićevcu biti jako zanimljiva...

- U Šibeniku ima dosta navijača Dinama. To su rodbinsko-prijateljske veze, ha, ha, ha... Ma ne, ali stvarno će na tribinama biti prijateljskih veza navijača Šibenika i Dinama, uvijek je to nekako tako bilo. Modri neće u Šibeniku imati okružje na tribinama koje bi na bilo koji način bilo neprijateljsko, dapače, bit će obratno. Uglavnom, mislim da će atmosfera na stadionu biti sjajna.

Priča da će Modri ako osvoje naslov u Šibeniku, a u što on vjeruje, imati posebno zanimljivu utakmicu s Hajdukom u Maksimiru u posljednjem kolu.

- Ma, onda treba u Maksimiru napraviti ogroman vatromet, ispaljivati rakete, pozvati padobrance, ha, ha, ha... Naravno da itekako poštujem Hajduk i sve njihove navijače, ali trebaju u plavom domu napraviti sve da im “izvade mast”. Jer, zamislite kad vam najveći suparnik u zadnjem kolu dolazi na proslavu naslova prvaka. Nema ničega slađeg.

Upaljeni motori

Sjetio se jedne svoje takve epizode...

- Nekoliko kola prije kraja sezone 2006./07. smo osigurali naslov prvaka, a u posljednjem kolu nam je u Maksimir dolazio Hajduk. Nakon što smo uzeli osigurali taj naslov, neke utakmice smo odigrali onako “ofrlje”, ništa posebno, izgubili smo poneki bod. Baš smo se opustili. Ali, kad su Splićani stigli u zadnjem kolu, upalili smo sve motore, kao da se spremamo letjeti u svemir. To je bila ona utakmica kad smo na proslavi naslova pobijedili Hajduk s 3:0, a Eduardo je zabio hat-trick. Nakon toga su naši sportski prijatelji iz Splita morali gledati kako slavimo naslov... Nema boljeg. Eto, sad se ovoj generaciji opet otvara ta prilika.

Onda je kazao i ovo...

- Zamislite da, recimo, Hajduk osvoji naslov prvaka i posljednju utakmicu igra s Dinamom na Poljudu. To bi bio show! Ne naravno samo na Poljudu. Ja mislim da bi to bila takva proslava da bi cijeli grad Split potonuo u more! Splita više ne bi bilo, ha, ha, ha... Znate, doći će i taj dan kad će Hajduk ponovno biti prvak. Mora jednom doći taj dan, kažem to kao čovjek koji navija za Dinamo. Međutim, taj dan još nije stigao.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 03:22