Detalj s utakmice Šibenika i Dinama na Šubićevcu

 ANTE CIZMIC Cropix
SVI SU NA OPREZUU

Dinamova utakmica visokog rizika! Jedna tribina samo za domaće, istok rezerviran za BBB, oglasila se i policija

Uoči utakmice Šibenika i Dinama priopćenjem se oglasila šibenska PU
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 14:54

- Temeljem članka 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima djelatnici Policijske uprave šibensko-kninske će na dan odigravanja vršiti foto i video snimanje na prostoru stadiona, kao i na prilaznim pravcima stadionu. Također, prije, za vrijeme i nakon utakmice u zoni stadiona, kao i na području grada, bit će pojačana nazočnost policijskih službenika. Molimo sve navijače na poštivanje odredbi Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima kao i da poštuju upute organizatora utakmice - kazao je Šime Pavić, glasnogovornik Policijske uprave šibensko-kninske.

Prodaja ulaznica za taj susret počela je u utorak. Sudeći po pravilima koje je postavio domaćin, neće se ponoviti situacija iz svibnja ove godine kada je Dinamo na Šubićevcu proslavio titulu u izrazito domaćinskoj atmosferi. Naime, navijači Dinama preplavili su šibenski stadion, pa su se Zagrepčani osjećali kao da igraju na Maksimiru, a ne na gostujućem terenu. Ovaj put priča će biti nešto drugačija. Naime, zapadna tribina, koja je u pravilu rezervirana za navijače Narančastih, sada je u prodaji samo za gledatelje iz Šibensko – kninske županije...

- Osobama iz drugih županija ulaz na zapadnu tribinu neće biti dopušten bez obzira na kupljenu ulaznicu. Pri ulazu je obvezno uz ulaznicu priložiti i osobnu iskaznicu - poručili su iz HNK Šibenika.

Slična odredba vrijedila je nedavno i za jednu utakmicu u kojoj je Hajduk bio gost Šubićevca, što je izazvalo burnu reakciju Splićana. Podsjetimo, tada su iz tabora Hajduka govorili kako su diskriminirani, dok su se iz Šibenika opravdavali sigurnosnim razlozima. Naime, Šibenčani ne žele da se na zapadnoj tribini miješaju navijači domaćeg i gostujućih klubova. Tako će biti i u nedjelju s Dinamom, budući da će za BBB-ovce i druge pristaše Modrih biti rezervirana istočna tribina stadiona na Šubićevcu (oko 600 ulaznica).

Inače, cijena ulaznica u pretprodaji je 60 kuna, dok će se na dan utakmice karte prodavati po cijeni od 80 kuna. Besplatan ulaz imaju djeca do 14 godina, ali moraju predočiti ulaznicu. Očekuje se oko 3.000 gledatelja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 13:08