MARKO MRKONJIC Cropix
‘ČESTITKE‘ IZ HNS-A

Disciplinski sudac podijelio kazne prvoligašima, najgore je prošao Osijek zbog pirotehnike na derbiju

Disciplinski sudac SuperSport HNL-a donio je odluke o kaznama iz utakmica 7. kola.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 19:15

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 7. kola.

NK Osijek kažnjen je s 20.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk. Pripadnici domaće navijačke skupine Kohorta, smješteni na istočnoj tribini, u 66. minuti zapalili su 14 baklji, od čega je 12, kao i dvije plave dimne bombe, bačeno u teren za igru, zbog čega je nastupio prekid od 65. minute i 40 sekundi do 68. minute i 30 sekundi. Kao posljedica bakljade došlo je do zapaljenja sjedalica koje su, intervencijom JPVP, ugašene. Isto tako, od 80. do 89. minute gorjele su sjedalice na istočnoj tribini. U 80. minuti zapaljena je i bačena bljeskalica na tartan stazu. Pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcide, smješteni na sjevernoj tribini, u 17. minuti zapalili su najmanje 15 baklji, zbog dima nije bilo moguće utvrditi točan broj, sve baklje su dogorjele na tribini, a zbog nastalog dima utakmica je bila u prekidu od jedne minute i 30 sekundi. U 87. minuti na sjevernoj tribini zapaljene su dvije baklje, 90.+4 jedna baklja i 90.+5 jedna baklja, koje su dogorjele na tribini,, prenosi službena stranica lige.

HNK Hajduk kažnjen je s 13.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Osijek - Hajduk.

HNK Šibenik kažnjen je s 5.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo. Domaća navijačka skupina Funcuti, smještena na južnom dijelu zapadne tribine (230 pripadnika) u 38. i 85. minuti pali po jednu dimnu svjetlosnu bljeskalicu, i u 73. minuti jednu baklju, a sve što je zapaljeno kod sjedalica te je dogorjelo na istoj tribini. Gostujuća navijačka skupina BBB, smještena na istočnoj tribini (594 pripadnika), od 71. do 72. minute pali jednu baklju i četiri dimne kutije koje su pravile dim plave boje, a od koje su dvije bačene na prostor ispred iste tribine dok su ostale dogorjele na istoj tribini.

GNK Dinamo kažnjen je sa 6.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Šibenik - Dinamo.

HNK Rijeka kažnjen je jedinstvenom kaznom od 15.000 kuna (6.000 + 10.000) zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) i diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a) domaćih navijača tijekom utakmice Rijeka - Varaždin. Grupa domaćih navijača sa zapadne tribine u 13. minuti zbog negodovanja na odluku suca izvikivala je riječi “Cigane, Cigane“. Pripadnici navijačke skupine Armada na sjevernoj tribini u 32. minuti zapalili su tri bljeskalice, u 62. minuti dvije dimne kutije, u 64. minuti jednu bljeskalicu i u 71. minuti jednu dimna kutiju, što je sve dogorjelo na sjevernoj tribini te utakmica nije zaustavljena niti je to utjecalo na tijek utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:29