Mario Carević

 GORAN MEHKEK Cropix
KOMPLETIRAN ROSTER

Dobar posao senzacije HNL-a: Mercato zaključili potpisom talenta iz Hajduka, a odskaču dva iskusna lica

Ako se pojavi netko sa slobodnim papirima, klub sa Šubićevca bit će spreman reagirati
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 09. rujan 2024. 23:40

Pisali smo već da su posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka na Šubićevcu realizirali još jedan zanimljiv dolazak. Trogodišnji ugovor sa Šibenikom potpisao je Ante Kavelj (19), koji dolazi iz splitskog Hajduka.

Ante Kavelj rođen je 26. kolovoza 2005. godine u Splitu, a u Šibenik dolazi iz redova splitskog Hajduka, gdje je igrao na poziciji zadnjeg veznog. Kavelj je mladi i perspektivni igrač, koji je prošle sezone svojom kvalitetom i radom ostavio dubok trag u juniorskom pogonu Hajduka, s kojim je izborio finale juniorske Lige prvaka i gdje je bio standardan član prvih 11. Osim toga, prošle sezone je, kroz dvojnu registraciju, branio boje Solina, gdje je dodatno potvrdio svoj nogometni potencijal.

‘Njegov dolazak u Šibenik predstavlja veliko pojačanje za klub, a nadamo se da će upravo u narančastom dresu pokazati sve svoje vrline i talent koji ga krasi‘, poručili su prilikom objave transfera sa Šubićevca.

Dolaskom Kavelja je Šibenik i vrlo vjerojatno zaključio ovoljetni mercato, prvi u mandatu novog sportskog direktora Marija Brkljače. Prijelazni rok iz perspektive Šibenika obilježili su dolasci redom mlađih, nadarenih igrača, koji bi trebali biti oslonac momčadi idućih godina, ali sigurno i igrači, na čijim transferima bi klub mogao osigurati i pozamašan financijski učinak u perspektivi. Iz te skupine igrača odskaču tek dva iskusnija igrača poput Santinija (35) i Žute (32), te dosta mlađeg vratara Mohorovića (25). Ostali su u rasponu od 18 godina (Katalinić) do 24 godine (Vasilj), s prosjekom od 21-22 godine.
Iz kluba su u više navrata spominjali i potrebu angažmana jednog iskusnijeg veznjaka, “šestice”, ali to se nije dogodilo. U više navrata ciljali su Mrzljaka i Lulića, ali i Vrbančića (posudba), što se nije realiziralo zbog ograničenog budžeta, i neravnopravne utrke s konkurencijom.

Iako je ljetni prijelazni rok završen u HNL-u, i dalje postoji opcija angažmana igrača sa spremnim slobodnim papirima, bez kluba, i kako doznajemo klub će reagirati ako se takva mogućnost pojavi. No, prije svega trener Carević zaziva povratak ozlijeđenog Ikera Poza, koji bi se u trenažni proces trebao vratiti za kolo ili dva, poslije utakmica s Varaždinom i Rijekom.

U međuvremenu, momčad Šibenika u utorak igra utakmicu šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa protiv Zrinski Osječko 1664, prošlosezonskog rivala u Supersport 1. Nogometnoj ligi. Utakmica se igra na osječkom Gradskom vrtu u utorak od 16.30.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. rujan 2024 23:40