GORAN MEHKEK Cropix
‘SAMO ĆEMO SE DIZATI‘

Dobra vijest za najveće iznenađenje HNL-a. Igračima obećane isplate, spremaju se otići na brod

‘Nismo letjeli, niti hoćemo, a niti želimo ulijetati u neke poslove glavom bez obzira‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 05. rujan 2024. 22:13

Nakon gostovanja u Velikoj Gorici šibenska je momčad dobila trodnevni odmor, a od ponedjeljka navečer u trenažnom je procesu. Osim bodovnog salda, koji je odličan i ulijeva optimizam uoči nastavka sezone, mnoge druge stvari na Šubićevcu su u nekom drugom smjeru, odnosno navode na jednu vrstu zabrinutosti navijača.

Loši uvjeti za rad

Igrači se spremaju otići na teambuilding i to brodom, nadaju se i isplati svojih zarađenih primanja, a optimizam na tu temu donijela im je informacija iz vodstva kluba kako bi novac mogli dobiti do 15. rujna.

U međuvremenu, uvjeti za rad itekako su loši. S obzirom na to da je glavni travnjak nakon utakmice američkog nogometa dosta oštećen, tijekom ponedjeljka i utorka radilo se na dohrani i dosijavanju terena, pa je prva momčad vježbala na pomoćnom terenu s umjetnom travom. I teren u Crnici, koji je trebao biti uz Šubićevac glavno mjesto za obavljanje trenažnog procesa, tijekom sušnih ljetnih mjeseci posve je presušio i praktički je neupotrebljiv za vježbanje.

Posegnut će se stoga ponovno i za nekim alternativnim rješenjima odlaskom u susjedne gradove i mjesta u županiji, ali i izvan nje. Pred kraj prijelaznog roka nije sletjelo ni jedno novo ime u svlačionicu Šibenika, a po riječima sportskog direktora Marija Brkljače nismo stekli dojam da će do isteka roka biti novosti. Ili se varamo?

- Znamo točno na čemu smo i što bi nam eventualno trebalo, ali nismo letjeli, niti hoćemo, a niti želimo ulijetati u neke poslove glavom bez obzira. Mi imamo svoj zadani budžet kojeg ne smijemo i ne možemo probijati. Imamo dobru, kompaktnu skupinu igrača, ima tu i iskustva i mladosti, u kadru imamo i dva mlada reprezentativca (Prekodravac, Bakić), a da smo na dobrom putu svjedoči i start sezone. Imamo devet bodova, stabilni smo, nitko nas nije razbio. Dinamo je druga stvar u ligi, ali i na Maksimiru smo imali svoje dobre trenutke. Žao mi je zbog poraza u Gorici, bili smo bolja momčad svih 90 minuta, ali za razliku od nekih drugih utakmica nismo tad bili nagrađeni bod(ovima). Ali ja vjerujem u ovu momčad, mi ćemo se samo dizati kako prvenstvo bude odmicalo - uvjeren je Brkljača.

U neformalnom razgovoru Brkljača je kazao kako bi ovom mladom veznom redu (Bakić, Prekodravac, Vasilj, Iyendjock, Pozo, koji se oporavlja nakon operacije, te iskusniji Roca) trebao možda jedan iskusniji, robusniji igrač, a oko Šubićevca je najavljen i dolazak Zlatana Koščevića, Dinamovog 19-godišnjeg talenta.

Na kraju kratkog susreta sa sportskim direktorom kluba još smo čuli sljedeće..

- Znam da je nekakva negativa uvijek bolje čitana, klikana, ali treba gledati kroz svjetlije tonove. Ovo je projekt, dugoročni, i kroz njega smo privukli i neke igrače reprezentativnog kalibra, potom mlade talente, koji će u Šibeniku tražiti svoj put afirmacije. Radi se na svim klupskim segmentima, školi nogometa, na infrastrukturi koja je vidljiva golim okom, ali i na masi drugih stvari, koji nisu vidljivi, a bez njih bi klub teško opstao.

Nema mjesta crnilu

Ističe Brkljača da cijela šibenska nogometna priča ide dalje u dobrom smjeru

- Naravno da ima problema, da se oni pojave i u većim sredinama. Ali nema mjesta za negativu, crnilo. Već smo zaboravili i onaj veličanstven doček nakon Osijeka, koji malo koji igrač u nas može doživjeti u karijeri. Klub ima prvoligaša, koji se stvara, mladu, potentnu momčad i siguran sam da ćemo u budućnosti svi samo rasti - zaključio je svoj ekspoze Mario Brkljača.

Linker
05. rujan 2024 22:13