Predsjednik Šibenika Marino Jurić

 NIKSA STIPANICEV Cropix
PROMJENE, I TO ODMAH

Dolaze novi trener, sportski direktor, ali i čak - 10 igrača! Među njima su i neka jako zanimljiva imena

Novo vodstvo mora dobiti na vremenu, jer situaciju u svlačionici neće biti lako riješiti.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 24. svibanj 2022. 23:29

Odmah nakon posljednje utakmice s Lokomotivom na Šubićevcu su igračima dali slobodno za odmor. Igrači sa zagrebačkim adresama nisu se ni uputili za Šibenik, ostali su također otišli svojim kućama. Kao i trener Dean Računica, koji je u Kranjčevićevoj ulici odradio posljednji susret kao trener Šibenčana.

Novo okupljanje vjerojatno će se upriličiti 13. lipnja, budući da nova sezona HNL-a kreće 16. srpnja. No, točan datum početka priprema i prve prozivke objavit će novi trener. Ime novog šefa struke, kao i ono sportskog direktora, kako doznajemo trebalo bi se objaviti vrlo brzo, vjerojatno već kroz ovaj tjedan. Tako bi se dobilo na vremenu jer novi trener i sportski direktor imat će pune ruke posla. Roster Šibenika doživjet će značajne promjene, na odlasku je dosta igrača, a na Šubićevac bi trebalo stići barem deset novih ako ne i više igrača. O imenima se za sada ne govori ništa, ali kako doznajemo u tom kontingentu od 10-12 igrača bit će jako zanimljivih imena, kako domaćih, tako i stranih, uključujući i ona iz regije, talenata i mladih reprezentativaca svojih zemalja iz okružja.

Što se odlazaka tiče svoj mandat u redovima Narančastih završili su neki posuđeni igrači poput Antonija Marina koji se vraća u Dinamo, a klub neće praviti probleme nekim starijim igračima ako pronađu nove klubove. Sa Skorupom i Vidovićem koji su proljetos bili na posudbama iz Hajduka i Dinama II potpisat će se novi ugovori, a to je već bilo naznačeno i prilikom njihovih dolazaka ove zime.

image

Antonio Marin i Stefan Ristovski

NIKSA STIPANICEV Cropix

Bit će zanimljivo pratiti hoće li biti i izlaznih transfera, Ivan Delić, Mario Ćurić ili Niko Rak su se često tijekom sezone spominjali kao mogući prvi pickovi za odlazak sa Šubićevca. Svi oni, istina, imaju važeće ugovore, ali ako se ukaže zanimljiva ponuda koja će se teško moći odbiti vjerojatno će se i realizirati ti transferi. Novi trener i sportski direktor obavit će i razgovor i izvršiti neophodno skeniranje i omladinskog pogona, u kojem su i neki juniori koji su se već predstavili ovog proljeća u dresu prve momčadi. Većina njih bi trebala ostati u kadru i pružit će im se prilika u novom HNL-u.

Uglavnom, ideja novih vlasnika kluba je da se dovede mlađi, ambiciozniji trener s jasnom vizijom igre i razvoja mladih igrača. Momčad koja će se natjecati iduće sezone po tim istim naznakama trebala bi biti u prosjeku mlada, karakterna, radna, bez nekih izrazitih zvijezda, ali u njoj će biti i iskusnijih igrača bez kojih se ne može ući u gladijatorsku HNL arenu. Ambicije su svakako da se napravi iskorak u rezultatskom smislu (borba za peto, šesto mjesto), poslože mnoge stvari, škola... U svakom slučaju sa zanimanjem se iščekuju novi dani na Šubićevcu i noviteti kojih će biti na svim razinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 23:37