Mario Carević

 NIKSA STIPANICEV Cropix
ŠIBENSKA IDILA

Donedavni drugoligaš stiže u Maksimir: ‘Odmaranje igrača? Ma kakvi, pa ne bih ni materi popustio‘

‘Nadam se da u Maksimiru možemo napraviti pozitivan rezultat‘, rekao je Mario Carević
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 15. kolovoz 2024. 22:15

Šibensko ljeto protječe u pravoj idili. Početne sumnje i brojne upitnike oko mogućnosti momčadi Marija Carevića zamijenilo je oduševljenje osvojenim bodovima u sudarima protiv Osijeka i Slavena Belupa.

Kad je izašao raspored prvenstva, koji je Šibenčanima u prvim kolima nosio gostovanja u Opus Areni, Maksimiru, kod Lokomotive (zamijenjeno domaćinstvo) te domaćinstvo Farmaceutima, mnogi su ustvrdili “teško ćemo uzeti više od boda”. Sada sa šest bodova Narančasti odlaze u Maksimir, na derbi kola s vodećim Dinamom stižu puni samopouzdanja, ali čvrsto s obje noge na zemlji.

- Sigurno da nam ta bodovna zaliha olakšava gostovanja u tri iduća kola, međutim, ne treba toliko potencirati ta mjesta na tablici. Realno, mi nismo u situaciji da maštamo o velikim stvarima, barem dugoročno. Svjesni smo stvari koje su dobre, ali i onih koje nisu dobre u našoj igri. Te nedostatke moramo skrivati, no uvjeren sam kako ćemo se dizati iz utakmice u utakmicu - kazao je na početku najavne presice pred odlazak u metropolu trener Šibenika, 42-godišnji Mario Carević.

"Imamo plan"

O protivniku koji se bori za mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka, i čija momčad po TM-u vrijedi čak 65 milijuna eura više od njihove, ne treba odveć raspravljati. Zanimljiv je, međutim, podatak da je u posljednje tri međusobne utakmice Šibenik slavio dva puta (u prvenstvu i Kupu prije dvije sezone), a Dinamo u predzadnjem kolu sezone 2022./23. u Maksimiru (4:0).

- O njima zaista ne treba trošiti riječi. Jednostavno su odlični, imaju ogroman roster sastavljen od top igrača. Nedvojbeno je da ćemo patiti u defenzivi u većem dijelu utakmice. Isto tako, imamo plan kako izaći u kontranapade, zaigrati ponekad visoki presing i pokušati iznenaditi Dinamo. Moji momci trebaju uživati u nogometu. Neka im to bude nagrada za dobar ulazak u sezonu i nagrada za titulu od lani. Uz sve to, pokušat ćemo “uštipnuti” pozitivan rezultat.

image

Slavlje Šibenčana

NIKSA STIPANICEV Cropix

Na novinarski upit hoće li biti rotacija u momčadi, odnosno odmaranja pojedinih igrača, Makaranin je podigao glas:

- Ma kakvo odmaranje!? Pa, ja ne bih ni materi popustio! Ja se kao sportaš nikad neću predati. Nadam se da u Maksimiru možemo napraviti pozitivan rezultat i nadam se da isto tako razmišljaju i moji igrači.

I u Maksimiru će Šibeniku nedostajati Iker Pozo, sjajni španjolski playmaker nedavno se podvrgnuo operaciji kile, neće ga biti otprilike 1,5 mjesec. Carević opetovano zaziva dolazak barem jednog veznjaka i lijevog bočnog.

- Vjerojatno ćemo dovesti još jednog veznjaka. Što se imena tiče, to je pitanje za sportskog direktora. Ja samo kažem koji tip igrača bih želio, a o konkretnim imenima odlučuju direktori. Valja znati da nam silno nedostaje Pozo, koji daje balans i stabilnost momčadi. On je pravi playmaker, koji diktira tempo naše igre. Premda, moram reći da su momci koji su uskočili u ekipu, poput Roce i Bakića, odlično odgovorili na zahtjeve - zaključio je trener Narančastih, koji su u prva dva kola postali Crni (igrali u gostujućim verzijama dresova) i takvi se nakupili bodova.

Kažimo kako će Šibenčane na Maksimiru bodriti nekih stotinjak Funcuta, koji su najavili odlazak za Zagreb na večerašnju utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. rujan 2024 06:34