VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
DALMATINSKI DERBI

Evo gdje možete gledati finale Kupa u kojemu Hajduk brani naslov, a Šibenik se bori za povijesni trofej

U tri dosad odigrana međusobna susreta, dva puta je bolji bio Hajduk dok su jednom podijelili bodove
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2023. 14:07

Hajduk i Šibenik u srijedu očekuje finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. ‘Bijeli‘ će kao branitelji prošlogodišnjeg naslova pokušati prvi put od osamostaljenja drugu godinu u nizu odnosno osmi put ukupno podići Rabuzinovo sunce. S druge strane budući drugoligaš Šibenik lovi prvi veliki trofej u klupskoj povijesti.

Trofej bi bio i ‘‘oblog na ranu‘‘ sezoni u kojoj je momčad s Šubićevca u netom odigranom kolu porazom od Osijeka (4:1), a pobjedom Gorice nad Varaždinom (5:2) i službeno ispala iz lige. Najbliže su bili u finalu kupa 2010. godine, tada također dalmatinskom finalu kada je u dvije utakmice bolji bio Hajduk. Što se pak ove sezone tiče, u tri dosad odigrana međusobna susreta, dva puta je bolji bio Hajduk dok su jednom podijelili bodove. Upravo će ove dvije ekipe i nakon finala okončati sezonu posljednjim kolom na Poljudu.

Utakmica se igra na riječkoj Rujevici s početkom u 19 sati. Svi oni koji nisu u mogućnosti uživo pratiti susret moći će gledati televizijski prijenos susreta na kanalu MAXSport 1.

Prijenos susreta počet će u 18.55 sati, a već od 18 sati krenut će uvodna emisija.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:29