Dinamovi igrači žele razveseliti navijače novim naslovom prvaka

 GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
LOV NA NASLOV

Evo što su u Maksimiru odlučili o premijama za titulu, iz Hajduka već poslali jasnu poruku u Šibenik

Što smjeraju čelnici u Maksimiru u slučaju trijumfa u Šibeniku? O nagradama se nije pričalo, ali...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. svibanj 2022. 16:37

Dok se u medijima špekulira hoće li Hajduk premirati Šibenik da odigra barem neodlučeno, te uzme dva boda Dinamu, a iz Splita poručuju da se to neće dogoditi, postavlja se pitanje hoće li Modri dobiti posebne premije za osvajanje naslova prvaka ove sezone. Za sada iz kluba o tome nikakvih informacija, odnosno ima jedna da se o tome još uopće nije razgovaralo.

Dakle, u Maksimiru drže da dečke uopće nije potrebno na bilo koji način stimulirati da obrane titulu, već u nedjelju u Šibeniku ili ako nešto pođe po zlu, sljedećeg vikenda protiv Hajduka u Maksimiru. Svi u plavom domu vjeruju da svlačionici nisu potrebni nikakvi posebni stimulansi, da dečki i bez najave punjenja njihovog novčanika imaju sasvim dovoljno motiva. To i jest točno, plavi dečki u ovom trenutku ne gledaju na novce, nego žele svim srcem razveseliti svoje vjerne navijače.

Tijekom povijesti bilo je raznih načina premiranja u plavim dvorima. Naravno, nikada se o tim premijama nije javno komuniciralo, ali se iz raznih izvora dolazilo do informacija, pa su se otkrivale neke cifre. Recimo nekad su se premirale četiri uzastopne pobjede u HNL-u, pa se onda od toga odustalo, jer su Modri to često radili. Tada se odlučivalo da se nagrađuju samo trofeji. Naslov prvaka 10 tisuća eura po igraču, Kup pet tisuća eura. Ostalo za ulazak u skupine europskih natjecanja, a poglavito bogato se nagrađivalo za ulazak u Ligu prvaka.

Bilo je i dogovora da se novac dijeli razmjerno minutaži, pa su oni koji su najviše igrali u kvalifikacijskim kolima u slučaju ulaska u Ligu prvaka mogli zaraditi i više od 100 tisuća eura bruto. Kao što vidite, modri dečki su zapravo zarađivali samo kad se domaći naslov povezao s europskim uspjesima. Bilo je naravno i vremena kad igrači nisu bili zadovoljni modelom premiranja, ali u Dinamu se to ipak sve rješavalo na bezbolan način, moglo se jer je blagajna uvijek bila puna. Tako da smo sigurni da i na kraju ove sezone neće biti nikakvih problema. Iako se do sada nije razgovaralo o premijama, uskoro će i to doći na dnevni red. Na igračima je prvo osvojiti naslov prvaka, ako je moguće već ove nedjelje u Šibeniku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 18:35