Odlazak navijača Hajduka Bilim vlakom u Rijeku na utakmicu finala Hrvatskog kupa sa Šibenikom

 JOSKO SUPIC Cropix
SPEKTAKULARNO

FOTO: Kakva vojska navijača! Krenuo Bili vlak za Rijeku, ali i protivnički konvoj, s više od stotinu automobila

Na veliki dalmatinski okršaj u Rijeci krenula je već Torcida, a uskoro će i konvoj navijača Šibenika
Piše: J. Radić/D. Trutin/ SNObjavljeno: 24. svibanj 2023. 08:40

Stigao je i taj dan, velik za navijače Hajduka, ali i Šibenika. Današnje finale Hrvatskog kupa na Rujevici je utakmica sezone za Bijele. Prvenstvo je izgubljeno, ali večeras (19 sati) je velika prilika da hajdukovci drugu godinu zaredom osvoje trofej, protiv Šibenika koji je u zaista u neobičnoj situaciji - ispao je iz lige, a mogao bi osvojiti Kup.

Navijači Hajduka razgrabili su sve ulaznice za rujevičku utakmicu u par sati, a kakva je to vojska pogledajte u našooj fotogaleriji. Bili vlak krenuo je jutros, po najavama, prema Rijeci.

image
JOSKO SUPIC Cropix
image
JOSKO SUPIC Cropix
image
JOSKO SUPIC Cropix
image
JOSKO SUPIC Cropix
image
JOSKO SUPIC Cropix

Za navijače Hajduka koji dolaze na utakmicu glavni prihvatni punkt je Kikovica - Soboli na autocesti A6, gdje moraju doći u do 15.00 sati kako bi u organiziranoj koloni bili dopraćeni do stadiona na Rujevici.

image
JOSKO SUPIC Cropix
image
JOSKO SUPIC Cropix
image
JOSKO SUPIC Cropix

Navijači Bijelih koji dolaze organizirano vlakom iz Splita bit će prepraćeni u zonu stadiona u organizaciji policije. Na dan finalne utakmice, organizator će, u suradnji s policijom, uspostaviti blokadu prometa, od 12.00 do 24.00 sati u nerazvrstanoj cesti (uz stadion HNK Rijeka) od kružnog raskrižja Rujevica do čvora Hosti za sva vozila osim interventnih vozila i vozila sa službenom propusnicom.

image
JOSKO SUPIC Cropix
image
JOSKO SUPIC Cropix
image
JOSKO SUPIC Cropix

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona osim ako nemaju parking propusnicu koja je izdana od strane organizatora. (jr)

Utakmica je proglašena susretom visokog rizika. Policija će snimati i fotografirati okupljanje navijača te javna mjesta u gradu Rijeci, na stadionu te prilaznim pravcima, a između ostalog, koristit će i bespilotne letjelice, helikopter i specijalno policijsko vozilo koji su opremljeni najsuvremenijim uređajima za snimanje.

Policija je, dakle, u pripravnosti i zasad je sve mirno.

Pogledajte fotogaleriju s autoceste na odmorištu Zir kod Macole...

image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix
image

Policijsko osiguranje na odmoristu Žir

ANTE CIZMIC Cropix
image
ANTE CIZMIC Cropix



Gotovo tisuću navijača Šibenika na finalu, konvoj krenuo sa Šubićevca

Iako se pretpostavljalo da ispadanjem iz HNL interes za odlazak na finale Kupa iz Šibenika neće biti baš izražen, po posljednjim informacijama gotovo 1000 navijača narančaste momčadi bodrit će svoje nogometaše na stadionu na Rujevici.

Najveći broj, njih oko 800, bit će na sjeveru stadiona u Rijeci, a ostatak na centralnoj zapadnoj tribini kao gosti kluba ili oni “obični” navijači. Svakako značajna podrška za klub sa Šubićevca u pohodu na premijerni trofej u povijesti kluba.

Šibenski navijači predvođeni Funcutima organizirano su krenuli za Rijeku u srijedu oko 10 sati s parkinga ispred zapadne tribine stadiona Šubićevac.

Pod velikom policijskom pratnjom konvoj od stotinu automobila i kombija kreće za Rijeku, izravno za stadion, a odmah nakon finala istom rutom i pod istom zaštitom kreće se natrag za Šibenik. U Rijeku, kako doznajemo, kreće i kompletna radna zajednica šibenskog nogometnog kluba, ali isto tako i jedanaest dječaka iz Škole nogometa (2012. godišta) s trenerom Ivicom Matićem. (dt)




Linker
20. travanj 2024 19:10