RANKO SUVAR/CROPIX Cropix
PRESUDIO JE VAR

Gorici poništen gol zbog milimetarskog zaleđa, tresle se i grede, debitirao bivši igrač Barcelone

Gorica i Šibenik remizirali su bez golova u 2. kolu HNL-a, debitirala senegalska zvijezda
Piše: Toni RoićObjavljeno: 23. srpanj 2022. 21:01

GORICA - ŠIBENIK 0:0

GORICA: Banić - Raspopović (od 77. Wague), Jovičić, Krizmanić, Keita (od 33. Vojtko) - Pršir, Golubickas (od 46. Skrbin) - Mitrović, Kalik (od 90‘+2‘. Cruz), Fruk - D. Jurić

ŠIBENIK: Rogić - Mesa, Perić, M. Matić, Mina - Skorup (od 46. Vidović), Salomon - Čanadi (od 43. Kreković), Ćurić (od 88. Rak), Arai (od 88. Marasović) - Čop (od 63. Dolček)


Nije bilo pobjednika i golova u dvoboju Gorice i Šibenika, kojeg je po nesnosnoj vrućini vrijedilo pogledati samo u posljednjih dvadesetak minuta. Tada su obje momčadi mogle doći do pogotka i pobjede, ali grede i VAR provjera nakon gola Kalika ipak su spriječile drugačiji scenarij od remija u Velikoj Gorici.

Gorica i Šibenik su na startu prvenstva doživjeli minimalne poraze od Osijeka i Rijeke, pa im je međusobni ogled bio idealna prilika da dođu do prvog uspjeha. Očekivala se utakmica bez odviše kalkulacija, ali nenormalni vremenski uvjeti i gotovo 40 stupnjeva Celzijusovih u zraku, bili su odveć velika prepreka da bi se nametnuo žešći ritam igre s bilo koje strane. Šibenčani su se i postavili u zatvorenih 5-4-1 s jedinom špicom Dujom Čopom, a njihov ofenzivno najagilniji igrač bio je japanski desni bek Haruki Arai, koji je imao nekoliko pokušaja prodora i centaršuteva u prvom poluvremenu, ali bez preciznosti u završnicama akcija.

Gorica je uglavnom pokušavala loptama na svog centarfora Denija Jurića, ali obrana gostiju čvrsto ga je blokirala i dopustila mu je tek jedan udarac u 41. minuti, ali lopta je otišla zamalo pokraj lijeve vratnice. U uvodnom dijelu dvoboja pokušao je jednom glavom i Paulius Golubickas, ali također nedovoljno precizno, pa su domaći na odmor otišli bez udarca u okvir vratara Rogića.

Šibenčani su najbolji pokušaj imali u 38. minuti, kada je Marcel Čanadi zavaljao čuvare i došao u priliku za udarac s desetak metara, ali vratar domaćih Ivan Banić je pravovremeno istrčao i blokirao Čanadijev pokušaj. Tom prilikom došlo je do sudara u kojem je igrač gostiju izvukao deblji kraj i morao napustiti travnjak zbog ozljede. Imala je i Gorica jednog ozlijeđenog, bio je to Cheick Keita kojeg je u 32. minuti odmijenio Matuš Vojtko. Poluvrijeme koje će se pamtiti samo po nesnosnoj vrućini.

Skrbin za domaće i Vidović za goste ušli su na početku drugog dijela ne bi li se podigao ritam u veznoj liniji, što je donekle i uspjelo Velikogoričanima, koji su bili agilniji suparnik, ali Šibenik je vrebao kontre iz kojih bi ugrozio Banića. U 66. minuti Josip Mitrović je zdesna imao jaki udarac, ali zamalo pokraj vrata, da bi uzvratio Ćurić, ali samo u Banića. U 77. minuti na teren je zakoračio Senegalac Mousa Wague, koji zbog teške ozljede koljena nije igrao više od godinu i pol dana, a Gorica ga je dovela iz Barcelone, koja više na njega nije računala.

Najbolji kontranapad Šibenčani su izveli u 79. minuti, opet je Japanac Arai bio u glavnoj ulozi, prošao je pola terena i nakon dvostrukog proigravanja s Dolčekom ušao je zdesna u šesnaesterac i snažno opalio, ali lopta je naciljala gredu i tako gosti ipak nisu poveli.

Samo minutu kasnije greda se trese i na drugoj strani. S dvadesetak metara ljevicom je zapucao Matuš Vojtko, ali uz dodir vratara Rogića lopta je pogodila okvir, pa je barem u tome bilo 1:1 kada nije bilo golova. Istina, u 83. minuti Anthony Kalik je matirao vratara Rogića poslije odličnog proigravanja Waguea, ali nakon četiri minute VAR provjere detektirano je zaleđe, pa su domaći uzalud slavili.

U četvrtoj minuti sudačke nadoknade Toni Fruk je promašio pobjedu jer je nakon ubacivanja Mitrovića s desetak metara pucao preko grede, a do kraja je još i Rogić dobrom intervencijom sačuvao bod Šibeniku...



PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ UTAKMICE!

90‘+4‘ - Fruk sjajno iz voleja - malo preko gola!

90‘+2‘ - Caio Cruz zamijenit će Anthonyja Kalika.

90‘ - Igrat će se šest minuta sudačke nadoknade.

89‘ - Čvrst start Mitrovića nad Minom - ulazi i on u sučevu bilježnicu.

88‘ - Dvostruka promjena u momčadi Šibenika. Izašli su Arai i Ćurić, ulaze Sacha Marasović i Niko Rak.

87‘ - NIŠTA OD POGOTKA! Centimetri su odlučivali, četiri minute vijećala je VAR soba - presuda je: Kalik je bio u nedozvoljenoj poziciji!

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

83‘ - GOOOL! Moussa Wague sjajnim je dubinskim dodavanjem gurnuo Kalika u šansu, Australac je majstorski zaobišao Rogića te potom rutinski zatresao mrežu za 1:0!

Ipak, nije do kraja jasno je li pritom bila riječ o zaleđu... PROVJERAVA SE VAR!

81‘ - Gađa Dolček, a od nekoga u bloku odbija se njegov pokušaj u korner! Banić je to samo ispratio pogledom...

80‘ - TRESE SE GREDA I NA SUPROTNOJ STRANI! Vojtko je silovito opalio s dvadesetak metara, dobro se ispružio Rogić na vratima i uz pomoć grede zaustavio ovaj pokušaj!

79‘ - TRESE SE GREDA! Japanac Arai nakon duplog pasa s Dolčekom iz blizine je pogodio okvir gola!

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

77‘ - Veliki trenutak za Goricu! U igru je ušao bivši igrač Barcelone, senegalski branič Moussa Wague. Na klupu će Raspopović.

75‘ - Žuti karton dobio je Anthony Kalik zbog prekršaja.

67‘ - Što je sada promašio Leon Kreković! Izašao je potpuno sam na vratara Gorice, mogao ga je pitati u koju će stranu šutirati, a Banić se sjajno snašao i skinuo s noge loptu veznjaku Šibenika... Na sreću ili nesreću, naknadno se oglasio linijski sudac i potvrdio da je prethodno bilo riječ o zaleđu tako da eventualni pogodak ne bi niti bio priznat.

66‘ - Rijetki trenuci uzbuđenja u Velikoj Gorici... Mitrović je izvozao svog čuvara, zatim opalio s desetak metara i pogodio - vanjski dio mreže! Čini se da teška vrućina i dalje iznimno utječe na izvedbu igrača...

63‘ - Nova zamjena kod Šibenčana. Umjesto Duje Čopa u igri je bivši hajdukovac Ivan Dolček.

57‘ - Vidović je tražio Duju Čopa koji se našao u izglednoj situaciji, no na njegovu nesreću prethodno je bio u nedozvoljenoj poziciji.

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

53‘ - Trese se mreža, ali samo njen vanjski dio - Matuš Vojtko je tražio nekoga u petercu, nije bilo preciznosti u njegovu centaršutu.

46‘ - Vraćamo se u Turopolje. Kod je izašao Golubickas, mijenja ga Vinko Skrbin, dok je u momčadi Šibenika trener Čanadi u svlačionici ostavio Skorupa, zamijenit će ga Ivica Vidović.

image
RANKO SUVAR/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - ‘Nula‘ je u Velikoj Gorici, djelomično i zbog nesnosne vrućine koja uvelike otežava uvjete. Domaća je momčad bila ponešto konkretnija, u nekoliko navrata zaprijetili su Fruk, Deni Jurić, Kreković i drugi. Sa šibenske strane opasan je bio Marcel Čanadi, međutim 24-godišnji se veznjak u jednome duelu ozlijedio i morao izaći iz igre.

45‘+3‘ - Kreković je opalio nakon jedne Krizmanićeve neopreznosti, srećom po Goricu odlazi njegov pokušaj preko gola.

45‘ - Čak pet minuta sudačke nadoknade igrat će se u Velikoj Gorici.

43‘ - Ušao je Leon Kreković umjesto ozlijeđenoga Marcela Čanadija.

41‘ - Nova šansa za Goricu! Deni Jurić atraktivno si je petom otvorio prostor, bilo je tu i malo sreće jer se lopta odbila od Perića, a zatim je uslijedio silovit pokušaj ljevicom s ruba šesnaesterca koji je prošao tik uz suprotnu vratnicu!

39‘ - Sjajan potez Marcela Čanadija, ali pritom se ozlijedio! Sjurio se prema golu, Krizmaniću proturio kroz noge, da bi se potom sudario s vratarom Banićem... Neće moći nastaviti, iznijela ga je liječnička služba s travnjaka.

image
RANKO SUVAR Cropix

37‘ - Kalik je pao u jednome duelu na rubu šesnaesterca. Domaća je klupa tražila VAR provjeru, no čini se da nije bilo ni govora o prekršaju, a kamoli o najstrožoj kazni.

33‘ - Nevolje za Toplaka. Ozlijedio se Keita i morat će izaći iz igre, mijenja ga 21-godišnji slovački branič Matuš Vojtko.

32‘ - Prva prava šansa za Šibenik! Mina je pronašao Čanadija na vrhu šesnaesterca čiji je projektil prohujao pored suprotne vratnice!

26‘ - I tek što je Gorica uspostavila inicijativu, sudac Čulina je - sasvim očekivano - pozvao igrače na prvi ‘cooling break‘. Zaista, strahovito je sparno i vruće u Turopolju, igračima je vrlo teško igrati u ovim uvjetima.

image
RANKO SUVAR Cropix

25‘ - Pršir je izveo taj slobodnjak, a Duje Čop pravovremeno izbacio u korner... Nastavlja se pritisak Gorice.

24‘ - Mina ruši požrtvovnog Mitrovića u zoni udarca i pritom dobiva žuti karton.

20‘ - Fruuuk!!! Sjajno je opalio mladi veznjak s dvadesetak metara, prohujalo je to iznad grede!

image
RANKO SUVAR Cropix

16‘ - Nema previše nadigravanja na samome travnjaku, tempo je umjeren, a tome zasigurno pridonosi i nesnosna vrućina od 38 stupnjeva Celzijusa.

11‘ - Čop je dvaput zaprijetio, odnosno u drugom je pokušao ‘podvaliti‘ za Salomona, međutim oba su puta sjajno reagirali nogometaši Gorice.

5‘ - Evo i prve prilike! Golubickas visoko skače, no njegov udarac glavom prolazi pored gola...

19.00: Počela je utakmica u Velikoj Gorici. Glavni je sudac Ante Čulina iz Zagreba.

image

Samir Toplak i Damir Čanadi

RANKO SUVAR Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 21:29