Marin Jakoliš

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
MARIN JAKOLIŠ ZA SN

‘Hajduk je zaslužio još jednu šansu! Želim pobjedu Šibenika, pa neka odluči derbi. Reći ću još nešto...‘

‘Čuo sam se s igračima Hajduka, oni vjeruju da pobjedom u Maksimiru mogu uzeti tu titulu‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. svibanj 2022. 17:09

Marin Jakoliš (25) bio je glavni, najbolji igrač Šibenika u prvom dijelu sezone, zapravo je briljirao. Bio je na Šubićevcu na posudbi iz Hajduka. Zabio je deset pogodaka u HNL-u, pet puta je asistirao, a onda je zgotovio transfer u Ligue 1 u Angers, potpisao je ugovor na tri i pol godine. Njegovim odlaskom Šibenčani su bili ozbiljno, nenadoknadivo oslabljeni. Kako Marin gleda na nedjeljni okršaj u Šibeniku?

- Mi smo uvijek na Šubićevcu svim najjačim momčadima iz HNL-a stvarali probleme. Sve utakmice su bile “knap”. Vidim da se nekako u medijima provlači da će Dinamo sigurno pobijediti i osvojiti naslov prvaka. Ja tako ne mislim, neće to biti laka utakmica za Zagrepčane. Siguran sam da će Šibenik dati sve od sebe. Stadion će biti pun, bit će to pravi spektakl. Nadam se da moji bivši suigrači mogu do boda ili sva tri - kaže nam Marin u uvodu.

Sve bi bilo drugačije

Priča nam da je jako važno da Šibenik baš u nedjelju odigra dobru utakmicu.

- Šibenik mora igrati prvo za sebe, dokazati samome sebi da je momčad vrijedna pažnje. Drugi dio sezone nije bio lak. Mislio sam doduše da će sve izgledati bolje, ali eto, nije... Zato želim da ove dvije utakmice do kraja Šibenik odigra dobro, uzme koji bod.

Priča da je sve bilo drukčije dok su u sastavu bili Deni Jurić i on.

- Vidite, da je Deni ostao, kako je prvo bilo planirano, Šibenik bi imao sedam-osam bodova više. Na nekim utakmicama nedostajalo je iskustva, više samopouzdanja. Recimo, kad sam došao u Šibenik, znao sam dva-tri igrača. Trebalo nam je neko vrijeme za uigravanje. Odigrali smo jako dobru polusezonu, onda je otišao trener Mario Rosas, pa onda ja i Jurić. Naravno da nije moglo biti isto u drugom dijelu sezone. Mi smo se znali “u dušu”, znali smo kako tko diše. Zato je u drugom dijelu sezone za Šibenik zaista bilo teško ponoviti priču iz prvog. Ferdo Milin nije dobio pravu šansu, makar se radi o dobrom treneru koji ima ogromno znanje, htio je igrati nogomet, nešto slično Rosasu. Ferdo nije imao sreće... U drugi dio sezone krenulo se s tri poraza, bilo je teško. Na kraju, najbitnije je bilo osigurati ostanak, u tome se uspjelo.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Kazao nam je Marin još nešto vrlo zanimljivo...

- Da je ostao Rosas, da smo ostali Jurić i ja, Šibenik bi se borio za peto, možda i četvrto mjesto. Bila bi to posve neka druga priča. Ali kažem, primarni cilj bio je ostati u ligi, a on je ostvaren. Po meni je ova sezona za Šibenik bila dobra, a kad bi još u nedjelju uzdrmali Dinamo, bila bi još bolja.

Veli nam da će atmosfera na Šubićevcu biti sjajna.

- Baš gledam kako Dinamo ima ogromnu podršku u posljednje vrijeme. Maksimir je pun, vidio sam onu sjajnu atmosferu u Kranjčevićevoj ulici protiv Lokomotive i u Velikoj Gorici... Gdje god idu, Dinamo ima ogromnu podršku navijača. Tako će biti i na Šubićevcu. Sigurno se svi nadaju da će Modri u nedjelju osigurati naslov. No imat će i Šibenik podršku svojih vjernih Funcuta. Jako mi je drago što se ova sezona odlučuje u zadnjim kolima. To je iznimno dobro za HNL. Znate, bilo je dosta monotono prošlih godina kad je Dinamo dominantno osvajao prvenstva s deset - petnaest bodova razlike. Sad se zaista ne zna tko će u bilo kojoj utakmici biti pobjednik, svaka je praktički neizvjesna. Dragovoljac je recimo uzeo bodove Rijeci, Šibenik Hajduku...

Neka odluči Maksimir

Priča nam o tome kako više u HNL-u ne postoje jednosmjerne utakmice.

- Upravo zbog toga tvrdim da Dinamo u nedjelju na Šubićevcu uopće nije neki veliki favorit! Da, igrali su Modri proljeća u Europi, Europsku ligu i Ligu prvaka, ali to im neće puno značiti u ovako jednoj bitnoj utakmici na Šubićevcu. Iskreno se nadam da će Šibenik uzeti bodove Dinamu, da će odigrati barem neodlučeno.

Jakoliš će zaključiti...

- Imam jednu veliku želju za nedjelju. Želim pobjedu Šibenika, pa neka odlučuje posljednje kolo u Maksimiru. Trijumf Šibenika želim jer je to moj klub, jer tamo imam prijatelje, ne samo bivše suigrače. Oni su mi pomogli što sam uspio napraviti iskorak u karijeri i otići u Ligue 1. Ali isto tako želim da Šibenik uspije i zbog Hajduka. Znate, Hajduk je zaslužio još jednu šansu! Zaslužio je da u Maksimiru proba doći do naslova prvaka jer su ove sezone igrali dobro, baš dobar nogomet. iako su u nekim utakmicama propustili prilike. Čuo sam se s igračima Hajduka, oni vjeruju da u Maksimiru u zadnjem kolu mogu pobijediti Dinamo!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:58