Krovinović i Subašić

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
LICE I NALIČJE TRIJUMFA

Hajduk mora bolje, logično je da toliko zazivaju jedno pojačanje, to bi bio faktor X u borbi za titulu...

Marko Livaja je još jednom donio na teren kvalitetu, iako nije blistao i fascinirao...
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. siječanj 2022. 20:32

Sjajan gol Filipa Krovinovića “naslovnica” je Hajdukove pobjede na Šubićevcu, a povećanje bodovnog salda najpozitivnija spoznaja za Bijele i trenera Valdasa Dambrauskasa. Sagledavajući poslijepodne u Šibeniku s vedre strane moći će govoriti o profesionalno obavljenom poslu, u pojedinim fazama i rutinski, kako to čine veliki klubovi kad gostuju kod malih i bilježe bodove na putu prema tituli prvaka.

Pogledajte sve golove iz Šibenika:

Drugo je lice utakmica niskog ritma u kojoj Hajduk nije impresionirao igrom ni stvorenim šansama i morat će znatno podignuti razinu izvedbi. Tko zareda ovako prosječna izdanja naleti na minu. Start je nastavka sezone i može se razumjeti što forma nije prava. Često se nakon prvog nastupa tako kaže...

Hajduk je pokazao autoritet favorita, ali razliku ovaj put nije napravila njegova klasa nego dvije kardinalne pogreške središnjeg stopera domaćina. Bijeli bi imali goleme šanse za naslov prvaka kad bi im svaki klub ponudio po jednog “Batarela”. Čovjeka koji je bez razloga skrivio dva kaznena udarca za 0:1, pa nakon Ćurićevog izjednačenja i za 1:2.

Kulerski pogoci Marka Livaje s bijele točke utrli su put prema 16. pobjedi u Šibeniku u 23. HNL gostovanju. Optimizam Splićana mora jačati i spoznaja da je sve bilo bitno drugačije nego lanjskog 17. listopada na istoj lokaciji kad je Šibenik u kontroverznoj utakmici sa sudačke strane dobio 2:0. Tada su igrački nudili čak i više, imali niz promašenih prigoda i posrnuli poput autsajdera.

Niti sada se u prvih desetak minuta nisu postavili kao gazde, toliko im je trebalo za prvi udarac prema vratima, no potom su djelovali odlučnije i potvrdili premoć u odnosu na Šibenik te opravdali ulogu favorita. To govori o napretku u zrelosti ekipe. Premda su domaćini s Marinom Jakolišem bili snažniji.

Livaja je još jednom donio na teren kvalitetu, iako nije blistao i fascinirao, ali Hajduku treba pravi klasični centarfor kako bi bio okomitiji i ubojitiji. Logično je što zaziva Nikolu Kalinića, kad bi došao mogao bi biti faktor X u borbi za prvaka. Krovinović je španer koji nije cijeli susret prštao od nadahnuća, ali ima i trku i potez, jedan od ključnih igrača, zato mu je pogodak vrlo važan za samopouzdanje. Daleko se više igralo po desnoj strani preko Lovrencsicsa nego po lijevoj. Dario Melnjak nije imao svoj dan.

Liga bez briga krojit će HNL. Šest klubova neopterećenih rezultatskim pritiskom - Gorica, Lokomotiva, Šibenik, Slaven Belupo, Istra i Hrvatski dragovoljac - koji mogu razumno pretpostaviti po stanju na tablici i odnosima snaga da neće u Europu, a samo će HD u Drugu ligu, zamke su i najveće enigme favoritima jer žele se afirmirati i iskazati, ali su skloni oscilirati i bit će zanimljivo pratiti tko će naletjeti, a tko se prošetati. Osijek je pao, Hajduk prošao, već prva subota dala je značajne priče.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 08:27