Željko Karajica

 DRAGAN MATIC/CROPIX
NJEMAČKI HRVAT

HNL prvoligaš dobio novog vlasnika! Menadžer Filipa Hrgovića preuzeo klub nakon dugih pregovora...

Američki Hrvat u cijelosti je prodao svoje dionice njemačkom Hrvatu, koji ima još dva kluba
Piše: Ivo Mikuličin/Šibenski.hrObjavljeno: 17. siječanj 2023. 17:36

U praskozorje nastavka prvoligaške utrke HNK Šibenik dobio je novog vlasnika. Američki Hrvat Marino Jurić prodao je u cijelosti svoje dionice njemačkom Hrvatu Željku Karajici. Ugovor o primopredaji kluba potpisan je danas u Zagrebu.

O svemu što se zbivalo u zadnja tri tjedna glede (financijske) sudbine šibenskog prvoligaša imamo informaciju iz prve ruke. Točnije, od poznatog odvjetnika Stipe Grubišića, koji je zastupao interese obitelji Jurić, ali i bio praktički i u dvostrukoj funkciji, s obzirom na to da je nedavno izabran za predsjednika Šibenskog nogometnog saveza.

- Presudna je za promjenu vlasništva bila činjenica da je gospodin Jurić stalno na američkoj adresi, pa je, blago rečeno, otežano njegovo upravljanje klubom, kao i mogućnost da bude posvećen samo vođenju kluba. Marino Jurić je, zbog toga, donio takvu odluku, vođen stavom da je interes HNK Šibenik ispred njegovih interesa.

Nakon dugih i pomalo izazovnih pregovora, kojima sam cijelo vrijeme osobno upravljao, dionice su u cijelosti pripale SEH-u (Sports and Entertainment Holding GMBH, kojemu je vlasnik Željko Karajica, a koji je istodobno i vlasnik klubova u Austriji (op.a. Austria iz Klagenfurta) i Njemačkoj (op.a berlinske Victorie). Riječ je o čovjeku koji ima nemalo sportsko iskustvo u upravljanju ili participiranju rada u drugim sportskim klubovima – priopćio nam je zagrebački Šibenčanin, odvjetnik Stipe Grubišić.

image

Sada već bivši vlasnici Marina i Marino Jurić te nekadašnji trener Damir Čanadi (u sredini)

NIKSA STIPANICEV Cropix

Grubišić ističe svoju posebnu odgovornost u cijelom procesu ne samo kao odvjetnik Marina Jurića, već i kao predsjednik Šibenskog nogometnog saveza, kao perjanice nogometa u Šibensko-kninskoj županiji.

- Usprkos najboljim namjerama i potezima te uspješnoj financijskoj stabilizaciji kluba, koja je bila gorući problem, kad je gospodin Jurić preuzeo klub početkom 2022. godine, do željenih dubinskih promjena nije došlo. Neovisno od toga što je dosadašnji vlasnik uložio nekoliko milijuna eura, a što dosad prije njega nitko nije uradio. Jurić je svojim dolaskom zapravo spasio klub od stečaja – dodatno je obrazložio promjenu vlasnika Stipe Grubišić, koji je vodio pregovore i kad je obitelj Jurić preuzela Šubićevac od kolumbijskih vlasnika.

Stipe Grubišić je imao i potrebu da dodatno naglasi i svoju ulogu u cijelom procesu zbivanja na Šubićevcu u zadnjih godinu dana.

- Moja uloga je od prvog momenta bila usmjerena na dobrobit HNK Šibenik kao važnog simbola grada. Da se ostvari sve ono, što grad Šibenik i navijači žele i zaslužuju. Novom vlasniku i svima nama ostaju stabilnost kluba i ostanak u Prvoj ligi kao glavne zadaće. Zbog svih problema je gospodin Jurić prepustio upravljanje kluba nekome tko u tom segmentu ima više iskustva i znanja. Zato se i ovim putem zahvaljujem gospodinu Juriću, a novom vlasniku, gospodinu Karajici želim puno sreće, posebice sportske. Također bih se zahvalio navijačima, koji su uvijek uz klub i u najtežim trenucima – završio je Grubišić.

Karajica je poznat i kao menadžer boksača Filipa Hrgovića, a trebao bi već večeras stići u Šibenik.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. siječanj 2023 13:09