Šibenčani su u posljednjem kolu pobijedili Slaven Belupo

 NIKSA STIPANICEV Cropix
BITKA ZA OPSTANAK

‘Imam dojam da nitko baš ne voli doći igrati u Šibenik i da bi mnogi željeli da ispadnemo iz lige‘

Trener Damir Čanadi zagovara mobilizaciju i zajedništvo svih kojima je klub sa Šubićevca u srcu
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 28. travanj 2023. 14:23

Mrtva utrka između Šibenika i Gorice za ostanak u HNL-u nastavlja se nesmiljenom, štoviše, još i žešćom silinom, ali i neizvjesnošću. Narančasti su pobjedom začinjenom odličnom igrom protiv Slavena Belupa prekinuli bodovni post, pokazavši da njihov “slobodni pad” ima kraj, dok Turopoljci i dalje ne posustaju.

Sopićeva družina se nakon one neobične utakmice protiv Istre, u kojoj su izveli neviđeni preokret, prometnula u momčad koja osvaja bodove u šampionskom ritmu, Fućak i Mitrović izgledaju kao Haaland i Mbappe, a njihovo samopouzdanje naraslo je do neba. Gorica je uza sve šokirala Šibenčane na njihovom Šubićevcu i jednim hicem pogodila dva cilja – i bodove i međusobnu gol-razliku, koja će možda na kraju odlučivati. Ali, do kraja ima još pet kola, svakome nešto treba u borbi za prvaka, odnosno, za europske pozicije.

Kapa dolje momčadi

Iako ne želimo ni sa čime obezvrijediti recentne rezultate i uspjehe momčadi iz Velike Gorice, dapače, činjenica jest da su uza svoje kvalitete koje posjeduju obilato iskoristili i neke slabosti suparnika, lošu formu rivala. Iz šibenske perspektive najviše “žulja” ta spomenuta utakmica na Šubićevcu i poraz 0:4 koji je puno toga promijenio. Šibenik u toj utakmici definitivno nije bio pravi, bio je neprepoznatljiv, mlak, prvih 20-25 minuta nije postojao na terenu. Njegovi igrači nisu napravili pošteni faul, a primili su tri komada u 18 minuta! Je li to momčad koja se bori za ostanak i koja je prethodno u razmaku od 3 tjedna čak dva puta pobijedila Dinamo – pitali su se tada, a i sada mnogi navijači i simpatizeri Šibenika.

Trener Damir Čanadi je i nakon Gorice off the record novinarima poručio da će nakon sezone, u svojoj analizi koju priprema, bez obzira na ishod borbe za ostanak, ali i nadolazećeg finala Hrvatskog nogometnog kupa, reći apsolutno sve. Činjenica jest da momčad u ključnoj utakmici sezone nije pružila ni 1% što se od nje očekivalo, a da su postojale trzavica unutar ekipe potvrdio je i sam trener, kazavši da je nakon utakmice s Rijekom bilo i povišenih tonova i tenzija među nekim igračima, ali da je sve ostalo na tome.

- Skidam kapu svojoj momčadi koja je bila pod silnim pritiskom zadnja dva tjedna. Pritisak nije bio samo vezan za nogometne stvari, već i one koje nemaju veze s terenom. Pokazali smo da imamo potencijal i da možemo igrati dobar nogomet pod uvjetom da smo slobodni i “čisti” u glavama. Pred nama je još pet teških utakmica i sve ćemo napraviti da dođemo do cilja. Težak je put ispred nas. Nemamo potporu ni od koga, sve ćemo morati zaraditi sami. Imam dojam da nitko baš ne voli doći igrati u Šibenik i da bi mnogi željeli da ispadnemo iz lige. Međutim, mi moramo štititi sebe i klub. Svi moraju ići za Šibenik do kraja, od igrača, nas u stožeru, do djelatnika kluba - rekao je trener Čanadi nakon važne pobjede, ali i odlične igre protiv Belupa.

Pokazali potencijal

Očito na Šubićevcu pokušavaju držati dalje od javnosti neke stvari koje su ih remetile prije utakmice s Goricom.

- Mogu samo reći da se puno toga događalo, uzdrmali su i mene i ekipu. Ali, protiv Belupa smo pokazali potencijal. Vjerujem da ćemo tim putem nastaviti već u subotu u Puli. Mogu samo kazati kako je šteta što već na ljeto nisam na raspolaganju imao ovakvu ekipu, siguran sam da u tom slučaju sada ne bismo bili u borbi za ostanak.

Pitanje koja sada slijedi jest može li Šibenik u Puli pokazati isto ili slično izdanje kao protiv Farmaceuta i reći “dali smo sve za pobjedu”, pa što bude...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 21:26