ANTE CIZMIC Cropix
BIJELI OSVOJILI TROFEJ

Ivan Leko: ‘Nama je Kup bio sve, ali ne bih to potpisao za iduću sezonu. Slavlje? Uzeo sam pivo‘

‘Kada nam je VAR uzeo gol, to je mentalni tik. Bolje je ne zabiti nego da ti ga ponište na startu‘
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. svibanj 2023. 22:32

Hajduk je s 2:0 na Rujevici pobijedio Šibenik i tako i drugu godinu zaredom osvojio Hrvatski nogometni kup. Ivan Leko, trener pobjednčke ekipe, istaknuo je svoju impresiju.

- Jako me podsjetilo na Varaždin u bijelom 2001. godine. Pola Splita bilo je ovdje, hvala ljudima što su opet došli. Što se nas tiče završili smo kako smo trebali, ponosan sam na sve ljude kako su dali svoje. Znamo da smo sada par koračića bolji nego smo bili u siječnju, ali od sutra je opet plan biti što bolji, idemo proslaviti i u nedjelju nastavljamo - kazao je Leko.

Koliko je teško igrati utakmicu koja je unaprijed dobivena?

- Nama je Kup bio sve. Nismo htjeli nikoga lagati, jer svaka je utakmica bitna, ali samo u pripremi ovoga. Dogodi se činjenica da je Šibenik ispao, izgubili su sve osim jedne utakmice i stvorila se u javnosti činjenica da mi ovdje možemo samo puno izgubiti. Takve je utakmice najteže dobiti. Imamo milijun primjera, moj prijatelj Tudor izgubio je od drugoligaša. Ovo je velika utakmica, prvo poluvrijeme nismo dali ništa, ali smo čekali. Zabili, branili se i na kraju protivnika ostavili bez ičega. Kada nam je VAR uzeo pogodak, to je mentalni tik. Bolje je ne zabiti nego da ti ga ponište u prvim minutama.

Koliko Hajduk sliči onome Hajduk kojem težite? Ozbiljan, na trenutke dosadan, ali pobjeđuje?

- Sedam utakmica nismo primili pogodak, mi u napadu znamo što radimo. Nekada zabiješ, nekada ne, ali mi rastemo polako. Možda sam htio prebrzo otići u nešto što nije kliknulo. Mi smo dobri. Ne bih ovu utakmicu posebno gledao. Kada gledate naše rezultate i utakmice poslije derbija u Maksimiru, to je nešto sasvim drugo. Nama fali prvi vratar, prvi stoper, prvi bek.

Trebalo vam je više od sat vremena za prvi pogodak. Što je prolazilo kroz glavu?

- U zadnjih sedam-osam tjedana uživamo, igramo ozbiljno. Disciplina, trebamo imati strpljenje i nije bilo lako. Promašiš dvije-tri šanse i moraš ostati miran. Osobno sam bio jako miran.

Čime ćete se počastiti?

- Uzeo sam pivo.

Jeste zadovoljni što ste napravili ovog proljeća?

- Da mi je netko 31. prosinca rekao da ću osvojiti Kup, odmah bih potpisao. Prošao sam dva najteža mjeseca u životu. Ako nisi spreman na kritiku, na komunikaciju, onda to nije za tebe. Sve sam prošao. Nisam ni mislio da će biti onako loše. Ali, kada vidiš kako ide kao u ova zadnja dva mjeseca, uživaš. Kup za nas nije utješna nagrada. Treba osvojiti trofej.

Biste li to potpisali i za sljedeću sezonu?

- Ne bi.

Melnjak ponovno strijelac u finalu Kupa kao i prošle godine?

- S njim je lijepo pričati, on je pobjednik. Na njega se možete osloniti, on uvijek daje sve od sebe. Pazi na svaki detalj i nije slučajno da mu se otvori.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:46