Marko Kartelo

 NIKSA STIPANICEV Cropix
USKORO PREDSTAVLJANJE

Iznenađenje u Šibeniku. Momčad preuzeo trener koji je smijenjen prije odlaska na Maksimir

Marko Kartelo će u sljedećih nekoliko kola moći pokazati je li pravi čovjek za klupu Narančastih
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 13. listopad 2024. 14:10

Upražnjeni vikend termin za odigravanje utakmica u Supersport HNL-u, Šibenčani su zamijenili skočivši u susjednu BiH. Tamo su odigrali prijateljsku utakmicu s domaćim Premijerligašem Posušjem. Završilo je pobjedom domaćina 3:2, iako su Šibenčani vodili dva puta (Vasilj, Božić). U Šibeniku su zbog ozljeda ostali Perić, Punčec, Pozo.

Ono što je ipak najzanimljivije jest da je momčad sa Šubićevca u ovoj provjeri vodio na klupi Marko Kartelo. Aktualni voditelj omladinske škole HNK Šibenik nekako je isplivao i kao najveći kandidat za klupu šibenskog prvoligaša nakon odlaska Marija Carevića. Kartelo bi navodno trebao dobiti šansu u par idućih kola nakon čega bi se vidjelo je li upravo on i trajnije rješenje na klupi Narančastih.

Voditelj omladinskog pogona sa Šubićevca jednom je već dobio priliku voditi prvu momčad, prije dvije sezone je zamijenio Ferdu Milina, nakon poraza 4:2 od Rijeke. Šibenik je pod Kartelovim vodstvom pobijedio Istru 1961 na Šubićevcu, da bi nakon odrađene press konferencije uoči gostovanja na Maksimiru, odlukom tadašnje predsjednice kluba Marine Jurić smijenjen prije odlaska momčadi za Zagreb! Razlog te odluke bila je odluka Kartela da odbije izbaciti iz momčadi Bačelića-Grgića i Antonija Jakoliša za utakmicu u Maksimiru.

Kartelo bi navodno trebao biti i službeno predstavljen kao trener prve momčadi u ponedjeljak, a već u subotu kao prvi trener poveo bi momčad u 10. kolu SHNL-u protiv Osijeka na Šubićevcu, u subotu od 16 sati. Time su otpale sve kombinacije s nekim drugim imenima, poput Tonija Golema ili Jerka Leke.


Posušje - Šibenik 3:2 (Bekava 36., Petrović 58., Ćurdo 88./Vasilj 19., Božić 46.)

POSUŠJE: Galić, Vrgoč, Abrego, Bešlić, Bekavac, Begić, Kamenar, Mandić, Kobiljar, Petrović i Pavković (u nastavku su igrali) Soldo, Stapić, Mihaljević, Miočić, Lelli, Martinović, Hanuljak, Jenjić, Čuljak, Petrović, Ćurdo.

ŠIBENIK: Đaković, Gržan, Morrison, Dujmović, Kolega, Roca, Kavelj, Majić, Vasilj, Božić i Santini. Klupa: Mohorović, Gačić, Brajković, Iyendjock, Prekodravac, Torres, Zdunić, Laća, Baković, Falcao, Kulušić i Delić).

Linker
13. listopad 2024 14:11