RONALD GORSIC Cropix
UVJERLJIVA PREDSTAVA

Jakirović je dobio sve što je tražio, a evo što se dogodilo Pjaci i zašto nismo vidjeli Theophilea

U subotu će se više znati o težini Ademijeve ozljede, zbog koje je napustio travnjak krajem prvog poluvremena
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 23:25

Zagreb je patio pod "toplotnom kupolom", 34 stupnja Celzija pržila su i topila gradski asfalt u petak u 21 sat, u vrijeme početka dvoboja Dinama i Šibenika. Međutim, ni vrućina, ni sparina, nisu omele Plave u nakani da sigurno osvoje sva tri boda u derbiju kola, u nadmetanju sa Šibenikom, koji je do ove utakmice također imao svih šest bodova kao i Dinamo. No, preslabi su u petak bili Šibenčani za aktualnoga prvaka, rano im je bio razbijen "elastični bunker" i potom više ni jednoga trenutka nije bilo nikakvih dvoumica oko pobjednika.

Dinamov trener, Sergej Jakirović, dakle, dobio je sve što je tražio. Dobru, na trenutke vrlo dobru igru, uvjerljivu pobjedu, a isprobao je opet 3-4-1-2 sustav, kojeg će možda sučeliti i Qarabagu u utorak. No, sigurno ne s Bernauerom u zadnjem obrambenom redu. Odmarao je, naime, Jakirović Theophilea (kojeg će odmarati i u većini domaćih utakmica), a zagrebačkoj se publici (na tribinama je bilo gotovo 12.000 ljudi!) predstavio i novopridošli Kolumbijac, desnokrilni napadač, Juan Cordoba.

image

Juan Cordoba

RONALD GORSIC Cropix

Ušao je u drugom dijelu i prvi su dojmovi svakako pozitivni. Pokretljiv je, vidi se da je tehnički dobar, "zna s loptom", a dvaput je i zaprijetio šibenskom vrataru Đakoviću. No, za konačni sud svakako će trebati protok vremena, tek bismo sredinom jeseni mogli upoznati "pravoga" Cordobu, nakon što prođe vrijeme prilagodbe na novu sredinu. Ovo mu je, naime, prvi kontakt s europskim nogometom i obostrano će strpljenje – Cordobino i navijačko – neprijeporno biti iznimno važno.

Među kandidatima za nastup bio je i Marko Pjaca, ali minutažu nije dobio, utakmicu je odgledao s klupe. Na zadnjem se treningu, naime, lakše ozlijedio, Jakirović nije želio ništa riskirati (logično) i Pjaca je tako pobjedu svojih suigrača odgledao iz "prvog reda parketa". No, za Qarabag bi trebao biti spreman, a u subotu će se više znati o težini Ademijeve ozljede, zbog koje je napustio travnjak krajem prvoga poluvremena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. kolovoz 2024 23:27