GORAN SEBELIC Cropix
VAR SOBA

‘Je li on sljedeći trener Hajduka? To je kao da ste me pitali hoće li doći izvanzemaljci‘

U novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ analizirali smo sve najvažnije iz četvrtog kola SuperSport HNL
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 16:19

Još jedan nogometni vikend na domaćim travnjacima je donio puno uzbuđenja. Dinamo je pobijedio, Hajduk remizirao, a Rijeka pogurnula Osijek u još dublju krizu. Sve ono što se događalo u četvrtom kolu SuperSport HNL komentiramo u novom izdanju podcasta VAR soba u kojem su nam u goste došli nogometni trener Domagoj Abramović i dugogodišnji novinar Sportskih novosti Davorin Olivari.

Krenuli smo sa Šibenikom koji je protiv Lokomotive došao do treće pobjede u četiri kola.

- Pokazalo se koliko je tu važan kontinuitet. Mario Carević je dobar trener, vidi se njegov rad, ali sjetimo se da je i on loše počeo prošlu sezonu u drugoligaškom društvu. No, istrpjeli su ga i sada se pokazalo koliko je to bila dobra odluka - rekao je Abramović.

Olivariju smo postavili pitanje je li Carević sljedeći trener Hajduka.

- Tko to može znati. To je pitanje poput onoga hoće li doći vanzemaljci. Ne mogu odgovoriti na to pitanje, ali vjerojatno, u nekoj projekciji Mario Carević bi mogao biti jedan od onih na koje će s Poljuda baciti oko. On je već pokazao trenerski talent, trenerski gen, napravio je nešto, dobro komunicira u javnosti i ima sve što treba da bi bio dobar trener. Odlično vodi momčad, pa bi danas-sutra mogao biti trener Hajduka, posebno kad znamo tko je sve vodio splitski klub.

Kad smo već kod Hajduka, splitska momčad je još jednom s gostovanja uzela samo bod pa za Dinamom već zaostaje četiri boda.

- Hajduk je čak i imao neke prilike, bolje je to izgledalo u fazi napada. No, jako se muče. Dosta su spora momčad i definitivno nije dobro selekcionirana. Imaju neke svijetle točke poput Šimuna Hrgovića, ali on je ušao slučajno protiv Varaždina pa onda tu asistira za pobjedu, a sada asistira za bod. Godinama sam mišljenja da je Hajduk preskakao stepenice, da je bilo bolje da se orijentirao na svoje mlade igrače. Naravno da ne pričamo o onim glupostima o devet mladih igrača, ali da imaš par svojih igrača u momčadi - rekao je Abramović i dodao:

- Oni svake godine ulaze u utrku za prvenstvo s Dinamom, ali mislim da bi im bolje da dvije-tri godine izgrade momčad pa naprave nadogradnju. Naravno da nećeš odmah odustati od borbe, ali u niti jednom sportu ne ide da ćeš prebrisati 20 godina i napraviti neku momčad. Koliko je Manchester Cityju trebalo da budu prvaci Europe. To isto vrijedi za Hajduk. Neki uzrok je zato što 20 godina nisu bili prvaci.

U sljedećem kolu Hajduk dočekuje Osijek koji je u velikoj krizi.

- Osijek je u velikim problemima. Njihovim navijačima je jako teško, a uoči početka prvenstva nisam mogao očekivati sve ovo što se događa u tom klubu. Odlazak Miereza je veliki udarac za njih, bez njega je Osijek jedna sasvim prosječna momčad što sad vidimo. Oni imaju kapital i novi stadion, ali vidjeli smo da možeš imati sav novac svijeta, ali ako nemaš Opus Arena bi mogla promijeniti ime u Popust arena. Njihove su domaće utakmice na akciji jer tko god dođe uzme robu i ode, čak i ne plati. Svi su ih dobili. Dodatni im je problem što u sljedećem kolu odlaze u Split gdje ih čeka Hajduk koji se također nalazi u situaciji da jednostavno mora pobijediti - istaknuo je Olivari.

Dok su Splićani i Osječani u krizi, Dinamo mirno plovi domaćim prvenstvom s četiri pobjede u četiri prva kola, a najveća stvar za Sergeja Jakirovića je činjenica da je bodove protiv Gorice osvojio usprkos tome što je značajno promijenio momčad u odnosu na onu koja je igrala protiv Qarabaga.

- Jakirović će sigurno puno rotirati i u nastavku sezone jer Dinamo ima jako širok roster, praktično dvije momčadi slične kvalitete. Pogotovo će to biti tako ako se Modri vrlo brzo odvoje od ostatka konkurencije u SuperSport HNL što bi se moglo dogoditi - smatra Olivari.

Abramović je igračku karijeru proveo na mjestu napadača pa je pozvan da komentira sjajnu formu u kojoj se nalazi Sandro Kulenović:

- Napadaču kad se odčepi, onda sve ulazi. Onda pukneš, lopta ide izvan okvira nekog pogodi i uđe u gol. Kad te ne ide, onda i s crte uspiješ promašiti. Kad te ne ide, a idete dva na jedan na golmana, moliš Boga da ti suigrač ne doda jer se bojiš da ćeš promašiti prazan gol - rekao je Abramović, a Olivari odgovorio na pitanje možemo li očekivati da će ga uskoro izbornik Zlatko Dalić uvrstiti na svoj popis:

- Mislim da ga je Dalić već trebao vidjeti. Moraš vidjeti takvog napadača koji je u takvoj formi. Sad je vruć, sad izbacuje lavu na sve strane. Odčepio se i sad je kao onaj čep na plastičnoj boci - otvorio si ga i on stoji, nema da on padne. U povijesti Dinama je samo jedan igrač bio efikasniji u prvih pet utakmica na startu sezone, a to je Igor Cvitanović. Kulenović je zabio sedam, Cvitanović osam što znači da je Kulenović zabio i više od Eduarda. Ako ovako nastavi, poziv u reprezentaciju mu ne bi trebao izostati.

Sve ostale zanimljive stvari vezane uz četvrto kolo SuperSport HNL pogledajte u cijelom izdanju našeg podcasta ‘VAR soba‘.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:00