Ivan Dolček (u sredini)

 PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
STVARA SE NOVA MOMČAD

Kakav dan za HR prvoligaša: Stigli dinamovac, pojačanje iz Hajduka, a pred realizacijom je novi transfer!

Doznajemo kako je korak bliže dolasku i Austrijanac Patrick Salomon
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 20. lipanj 2022. 14:22

Šibenska ekspedicija zaputila se u ponedjeljak prema Sloveniji. U autobus se uz stručni stožer smjestilo 27 igrača, kojima će se u Kranjskoj Gori priključiti još nekoliko novih igrača. Među njima će biti i Ivan Dolček! Naime, nakon nove runde pregovora Šubićevac i Poljudu su se dogovorili, pa će dvadesetdvogodišnji polivalentni nogometaš iduću sezonu provesti na posudbi u Šibeniku, s tim da će klub sa Šubićevca nakon isteka posudbe imati i klauzulu s mogućnosti otkupa, nešto slično kao u slučaju Marina Jakoliša i Emira Sahitija, koju Šibenik nije konzumirao (u Jakoliševom slučaju radilo se o 400.000 eura).

Dolček je iskoristiv na nekoliko pozicija, u Šibeniku ga vide kao rješenje na desnom krilu, makar Dolček može igrati i na lijevom boku, što je najčešće igrao u Hajduku. Dolček je prošlog proljeća proveo na posudbi u portugalskom prvoligašu Famalicau, u kojem je odigrao 9 utakmica (1 gol). U Hajduku je Dolček u HNL-u odigrao gotovo 50 utakmica. Zanimljivo, prije 7 godina Dolček je jedno vrijeme proveo kao kadet u Šibeniku.

I dok je Dolček skinut s dnevnog reda, Šubićevcu je sve bliže i Duje Čop! Napadač zagrebačkog Dinama i bivši reprezentativac i najbolji strijelac i igrač HNL-a, još uvijek je igrač pod ugovorom s Dinamom, u Šibenik bi trebao doći na posudbu do kraja sezone, kad mu i istječe ugovor u Maksimiru. Tako bi novi trener Damir Čanadi u vršku napada imao dva odlična napadača, Ivana Delića i Duju Čopa.

No, tu nije kraj dolascima u narančaste redove. Doznajemo kako je korak bliže dolasku i Austrijanac Patrick Salomon, koji je nakon prestanka ugovora s grčkim Atromitosom postao slobodan igrača. Agent ovog iskusnog veznog je dao novu ponudu Šibenčanima, koja će se sada razmotriti. Uz ovog bivšeg igrača bečke Austrije, Altacha, Mattersburga, Austrije Lustenaua i Atromitosa i dalje se radi na dovođenju stopera.

Početak tjedna trebao bi donijeti i odgovor oko možebitnog dolaska Vinka Petkovića u redove Šibenika, a to će se znati nakon novog kruga razgovora sportskog direktora Darija Dabca i trenera Osijeka Bjelice. Kažimo kako u Sloveniju nije išao Suad Sahiti, koji je dobio produženi odmor, a posljednjih dana je i odvojeno trenirao od ekipe. Ovime zaključujemo kako je krilni napadač bliži odlasku iz Šibenika, ali o tome se ima očitovati još klub.

Mogli bismo zaključiti kako se na Šubićevcu u miru slaže vrlo zanimljiva momčad, koja bi posebice ako se realiziraju još neka najavljena pojačanja, mogla napraviti određeni rezultatski iskorak u nastupajućoj sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 23:39