Igrači Šibenika jesenas nisu često slavili 

 VLADO KOS Cropix
ŠIBENIK

Klub traži pojačanja za nastavak sezone, ali bit će i nekoliko odlazaka

Govori o potrebi angažmana četiri pojačanja, od desnog boka, centralnog veznog, zadnjeg veznog i krila
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 17. studeni 2022. 09:43

Šibenski nogometni prvoligaš odmah nakon svršetka posljednje jesenske utakmice u HNL-u, a koja je završena porazom od Osijeka na travnjaku Šubićevca, dao je slobodno svojim igračima.

Dugu zimsku stanku na Šubićevcu će po uzoru na većinu drugih hrvatskih prvoligaša razdijeliti na dva dijela - novo okupljanje zakazano je za 5. prosinca kada će momčad odraditi uvodni dio priprema do negdje pred Božić.

Potom slijedi nova (kraća) stanka, pa završni dio priprema, koje će krenuti početkom siječnja 2023. Prvi dio zimskih priprema Narančasti će odraditi na Šubićevcu, a ovaj drugi vjerojatno negdje izvan Šibenika, možda u Istri. Još ranije dogovorena je i pripremna utakmica s Varaždinom...

Inače, kao obično u prijelaznim rokovima bit će zanimljivo pratiti kako će reagirati u Šibeniku. Jesenska polusezona je u bodovnom, ali i nekim drugim podbačajima, pa su ukoliko se doista žele izbjeći problemi na proljeće nužne igračke promjene.

Neslužbeno se govori o potrebi angažmana najmanje četiri pojačanja, od desnog boka, centralnog veznog, “desetke”, zadnjeg veznog i krila, a moguća su punjenja još nekih pozicija. Bit će i odlazaka, to se već zna. Prvi je Patrick Salomon, koji se, kako doznajemo, želi umiroviti i vraća se u Austriju. A zbogom Šubićevcu mogla bi definitivno reći još barem 4-5 igrača.

O imenima se službeno ne govori, ali jasno je da će na toj listi završiti oni igrači koji su jesenas igrali malo ili nikako, a takvih baš i ne nedostaje...

Kažimo još kako je Šibenik u četvrtfinalu Kupa za protivnika ždrijebom izvukao BSK. Na prvi pogled Narančasti su dobili suparnika kojeg su svi priželjkivali, ali s druge strane drugoligaš iz Bijelog Brda, u kojem nastupa igrač Šibenika na posudbi Doni Grdić i donedavni član Adam Benić, iz Kupa je izbacio Rijeku.

Ovaj jesenski Šibenik u svakom slučaju nije baš toliki favorit protiv BSK-a u gostima, ali ako se dovedu nužna pojačanja ove zime, polufinale Hrvatskog nogometnog kupa moglo bi unijeti vedrine nakon sumorne, neuvjerljive šibenske jeseni...

Linker
17. studeni 2022 09:43