RONALD GORSIC Cropix
REAKCIJE TRENERA

Kolumbijac odmah osvojio Jakirovića: ‘Eksplozivan, brz, kombinatoran i moćan‘

Carević: Pokušali smo parirati koliko smo mogli, ali očito je da nismo ni blizu Dinama
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 16. kolovoz 2024. 23:49

Sergej Jakirović oglasio se nakon što su nogometaši Dinama u petak s 3:0 na Maksimiru porazili Šibenik.

- Od prve su minute moji igrači imali ozbiljan pristup i za to zaslužuju čestitke. Rano vodstvo olakšalo nam je zadaću, uspjeli smo probijati šibenski blok. Stvorili smo dosta šansi, zabili smo tri gola i možemo biti zadovoljni.

Kakva je situacija s ozlijeđenima Ademijem i Pjacom?

- Riječ je o lakšim ozljedama, Ademi je dobio udarac u koljeno i tražio je izmjenu da se nešto ne zakomplicira. Pjaca je, pak, na treningu dobio udarac u petu, poštedjeli smo ga, ali vjerujem da će obojica biti spremni za utakmicu u utorak.

Kakvi su vaši prvi dojmovi o Cordobi?

- Dobri! Eksplozivan je i brz, kombinatoran i moćan, ima dobar udarac. Najveća je prepreka zasad jezična barijera, jasno je da će mu trebati vrijeme za prilagodbu.

image
RONALD GORSIC Cropix

Petković i Kulenović opet su bili zajedno na terenu u vrhu napada?

- Kompatibilni su kad su skupa na travnjaku, dobro je to izgledalo. Hoćemo li tako igrati i protiv Qarabaga? Ne znam, Vidjet ćemo, ima još vremena do utorka – govorio je zadovoljni Jakirović.

Mario Carević, trener Šibenika:

- Čestitam Dinamu, zasluženo je osvojio bodove. Pokušali smo parirati koliko smo mogli, ali očito je da nismo ni blizu Dinama. Većina mojih igrača prvi je put istrčala na Maksimir. Kad pogledamo cijelu ligu, Dinamo je daleko najkvalitetnija momčad – jasan je bio Carević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. kolovoz 2024 23:54