TOM DUBRAVEC/Cropix
REAKCIJE TRENERA

Leko: Ostajem li na klupi Hajduka? Čudi me to pitanje. A onih 15-20 minuta neću nikad zaboraviti

"Neće biti ludosti, svi mi koristimo mozak i nitko se ne želi vraćati tri koraka natrag"
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 28. svibanj 2023. 20:06

Ivan Leko, trener Hajduka, poručio je nakon pobjede protiv Šibenika (3:0) da su njegovi igrači htjeli ljudima dati "zadovoljstvo pobjede i dobrog nogometa".

- Imali smo i dodatni motiv, zadnja utakmica Subašića, stota utakmica Livaje. Ponosan sam što smo mogli na ovakav način završiti. Pogotovo za Subašića. koji je zadužio hrvatski nogomet.

Uslijedilo je pitanje o ostanku na klupi Hajduka. Leko je odgovorio:

- Što se tiče mene, ostajem, ali nisam taj koji odlučuje. Mene čudi pitanje jer to je pitanje za nekog drugog koji treba ocijeniti moj rad, za nekog drugog koji to treba odrediti, ali ja se vidim u Hajduku.

Kadar?

- Radimo zajedno, već smo poslije Kupa pričali. Ambiciozni smo, znamo da će biti promjena, nekima ističu ugovori, ali imamo dobru školu ovih pet-šest mjeseci.

Školska ocjena?

- Ne ocjenjujem ja, vi ste tu da je ocjenjujete. Afirmirali smo devet juniora, igrali su više od 3500 minuta, što je ogromno bogatstvo za klub. Ali želimo više.

Najteži trenutak?

- Maksimirski poraz mi je najteži u mojih deset godina trenerskog posla. Prvih 15-20 minuta te utakmice neću nikada u životu zaboraviti.

Momčad za sljedeću sezonu po taktici iz ove sezone?

- Neće biti ludosti, svi mi koristimo mozak i nitko se ne želi vraćati tri koraka natrag.

Damir Čanadi, trener Šibenika, izjavio je:

- Izgubili smo, to boli, pogotovo kad smo nakon 10 minuta uzeli kontrolu. Razlog ispadanja? Mijenjanje vlasnika, trenera, nova ekipa, prošlo je oko 25 igrača u cijeloj sezoni... Oko nas je bilo puno nemira, teško je u tim uvjetima dobiti stabilnost.

Osobni ostanak?

- Prerano je o tome, sastat ću se s predsjednikom da vidimo je li sa mnom ili s nekim drugim. Iscrpljen sam, puno je energije potrošeno.

- Osobna krivica?

- Kriv sam 100 %.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 20:55