NIKSA STIPANICEV Cropix
USUSRET KUPU

‘Livaja je stvarno majstor, najbolji igrač HNL-a. Dinamo? Znamo što nas čeka, kamo sreće da im opet zabijem‘

Jedan od šibenskih junaka u zadnjem dolasku maksimirskog kluba na Šubićevac
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 04. travanj 2023. 09:37

Katolički kalendar donosi nam Veliki tjedan, vrijeme od Cvjetnice do Uskrsa, u kojem se upravo nalazimo. A veliki tjedan je i za nogometaše Šibenika. Počeo je dalmatinskim derbijem s Hajdukom, nastavlja se u srijedu polufinalom Kupa protiv Dinama, a završava na Veliku subotu gostovanjem na Rujevici. Prvi ispit Narančasti nisu položili, Hajduk je slavio s 3:2, a o toj utakmici još se uvijek prepričavaju neki detalji.

- Ha, što reći o toj utakmici... Ostaje žal što nismo uspjeli osvojiti poneki bod, da je bilo još malo vremena možda bismo i došli do remija. Šteta, ali jednostavno nemamo vremena za plakanje, pred nama je, kako kažete, veliki tjedan, koji počinje s Dinamom - reći će nam Mislav Matić.

Ogroman motiv

Visoki šibenski stoper u paru s Perićem imao je tešku zadaću u subotu, ukrotiti Livaju, za kojega se nije znalo hoće li zaigrati na Šubićevcu. Igrao je i riješio derbi....

- Ma da, Livaja je stvarno majstor, po meni najbolji igrač HNL-a! Vidjeli smo još jednom što je sve u stanju napraviti. Na našu žalost, opet je bio raspoložen protiv nas, sve tri međusobne utakmice je riješio, bilo golovima, asistencijama…

Dosta mu je u nekim situacijama pomogla i šibenska obrana vezanim pogreškama.

- Istina, bilo je tih vezanih pogrešaka koje su Hajduku pomogle da nam lako zabiju tri gola. Nije se bilo vratiti poslije toga, ali na poluvremenu smo se već malo presložili, prešli na sustav 3-4-3, kasnije uveli dva napadača, postigli dva gola… Da je utakmica još malo potrajala možda bismo zabili i treći. Na žalost nismo i žalimo zbog toga. Ali, kao što sam rekao, moramo se brzo prebaciti na nastavak sezone.

Na redu je Dinamo, kojeg ste nedavno pobijedili na Šubićevcu?

- Ovo je sada posve druga utakmica, u pitanju je Kup, no mislim da imamo i tu šanse. Dinamo je u nekoj rezultatskoj krizi, nismo baš navikli gledati da ne pobjeđuje u nizu. Ali, Dinamo je uvijek Dinamo, svjesni smo da nas čeka nova teška utakmica. Finale Kupa je za sve nas u klubu, igrače, navijače... veliki, ogroman motiv, sve ćemo napraviti da pokušamo pobijediti velikog suparnika.

Većina igrača Šibenika nikada nije igrala utakmice za neki veliki trofej, za razliku od Zagrepčana kojima je to normala. To je za vas velika prilika...

- Slažem se, većina nas nije bila u toj prilici, a sada nas od toga dijeli samo 90 minuta. Ali, teških 90 minuta. Poraz od Hajduka nas nije pokolebao, atmosfera je odlična, radujemo se toj utakmici.

Finale iz 2010. godine

Mislav Matić je u toj nedavnoj 2:1 pobjedi na Šubićevcu prvi probio Livakovića.

- Eh, moj prvijenac u šibenskom dresu... Kamo sreće da sada opet pogodim Dinamovu mrežu! Ali, ponajprije da pobijedimo Dinamo i uđemo u to finale - kazat će Matić.

Bilo bi to drugo finale Kupa u povijesti kluba, a ovo je i drugo polufinale u borbi za Rabuzinovo Sunce. Ono sad već davne 2010. protiv ondašnjeg Varteksa još se pamti na Šubićevcu…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 15:34