NIKSA STIPANICEV Cropix
POSLJEDNJE PROVJERE

Makedonac zabio na probi, jedan igrač otpao, Careviću početkom tjedna stiže novi stoper

U petak ostvarena pobjeda od 4:0 protiv Zadra u pripremnoj utakmici odigranoj na igralištu u Crnici
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 29. srpanj 2024. 06:01

Tjedan dana prije ulaska u novu sezonu Supersport HNL-a šibenski prvoligaš odigrao je dvije prijateljske utakmice u dva dana. U petak je na igralištu u Crnici kombinirana momčad pobijedila Zadar 4:0, strijelci za Narančaste bili su Delić (2), Baković i Ačkovski. Ovaj potonji je na probi, vezni igrač iz Sjeverne Makedonije, koji dolazi iz Škupija. Tijekom subote još nije bilo poznato ostaje li ovaj 26-godišnjak na Šubićevcu. Pokazao je određene kvalitete, posebice čvrstinu, agresivnost, a zabio je i lijepi gol ljevicom u donji kut.

Disbalans u momčadi

Mario Carević je protiv četvrtoligaša iz susjednog grada započeo utakmicu u ovom sastavu: Mišević - Bikić, Gačić, Iyendjock - Brajković, Ačkovski, Laća, Kulušić - Zdunić, Baković, Delić. U nastavku su ušli još Grbelja, Falcao, Vasilj i Kaiki.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Zbog činjenice da je dan kasnije najjača postava igrala protiv GOŠK-a, trener Šibenčana koristio je manji broj igrača u ovoj provjeri, a mnogim igračima prinudno je zamijenio pozicije pa je Laća primjerice igrao veznog, Kulušić lijevog wing backa gdje se također solidno snašao, a spomenuti Ačkovski na zadnjem veznom.

I u ovoj zatvorenoj provjeri vidljiv je bio taj disbalans u momčadi, odnosno manjak veznih u odnosu na, primjerice, ofenzivne igrače. A upravo su napadači bili najbolji dio u toj test utakmici protiv čvrstih Zadrana, koji su do prvog gola bili prilično ravnopravan rival. Ivan Delić je pokazao (potvrdio) svoju individualnu klasu, ali i mirnoću u realizaciji, postigao je dva gola, snažni Ivan Baković je pokazao da bi mogao biti osvježenje, a i pojačanje u određenim segmentima u nastupajućoj sezoni. Mladi Osječanin je došao nekako ispod radara ovog ljeta, u sjeni nekih drugih igrača, ali njegove karakteristike, snaga, duel igra, skok i borbenost izdvajaju ga od ostalog brojnog napadačkog ešalona.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Ta provjera je sigurno Careviću pokazala određene smjernice, ali posljednja pripremna utakmica, generalka, zbila se u subotu kasno navečer protiv BiH premijerligaša GOŠK-a Gabele, u kojoj su zaigrali igrači koji bi (u najvećoj mjeri) trebali započeti u 1. kolu u Opus Areni protiv Osijeka.

Neka druga rješenja

I još malo o transferima. Nakon što je otpala opcija s dolaskom Dine Mikanovića u Šibenik (otišao u Goricu), Šibenik i dalje traži igrače za svoj roster. Početkom tjedna, kako doznajemo, trebao bi potpisati jedan stoper ljevak, a očekuju se i dolasci veznjaka koji su nasušno potrebni ovoj momčadi.

To je pojačano situacijom Ikera Poza, čija ozljeda srećom ipak nije teže naravi, ali španjolski veznjak će zbog problema s aduktorom propustiti uvodna dva kola. Definitivno je propala opcija s dolaskom Karla Lulića, kojeg njegov klub Bari ne pušta. Sportski direktor Mario Brkljača okrenuo se nekim drugim potencijalnim rješenjima.

U Dalmareu otvoren Fan shop Narančasti kutak

U cilju približavanja i promocije kluba javnosti i u skladu s normama koji prate većinu organiziranih klubova, i HNK Šibenik otvorio je Fan shop. Zajedničkim snagama klub sa Šubićevca i GKK Šibenka otvorili su fan shop u trgovačkom centru Dalmare. Pod nazivom Narančasti kutak navijači dva najpopularnija šibenska kluba, ali i svi ostali zainteresirani, tako u lijepom, ugodnom prodajnom kutku mogu kupiti dresove oba kluba, majice, trenirke, šalove, kape, kao i brojne druge klupske odjevne i ine predmete iz trenutno dostupnog asortimana. I cijene su prihvatljive pa sa Šubićevca i Baldekina vjeruju kako će ovaj potez opravdati odluku o otvaranju fan shopa. (dt)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. kolovoz 2024 00:22