Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius (lijevo) i trener Valdas Dambrauskas slave pobjedu u Šibeniku

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
ANALIZA STRATEGA

Milin: Presudili su nam ti penali uz pomoć VAR-a; Dambrauskas: I jedanaesterci su sastavni dio igre...

‘Kad ne igraš najbolje, a osvojiš tri boda, to je dobro, igra se zaboravi do naredne utakmice‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 29. siječanj 2022. 21:07

Za Hajduk je najvažnije da je drugi dio sezone otvorio pobjedom, no trener Valdas Dambrauskas svjestan je da igra na Šubićevcu, pogotovo u prvom poluvremenu, nije bila sjajna.

- Pobjeda je pobjeda, dobro je pobijediti i čestitam igračima, stožeru, cijelom klubu i navijačima, koji su opet bili sjajni, ni sekunde nisu prestajali navijati. Zaista to cijenimo, to nam je važno. Prva utakmica nikad nije lagana, znali smo da će biti ovako, bili smo spremni za to, ali malo nam je predugo trebalo da uđemo u susret, da nađemo rješenja, da reagiramo u nekim trenucima. I gol kojeg smo primili, radimo na tome, znamo za te situacije, ali iz nekog razloga još uvijek ne uspijevamo raditi ono što bismo željeli – rekao je Dambrauskas.

Često se kaže da velike momčadi pobjeđuju i kad ne igraju dobro. U drugom poluvremenu igra 'bijelih' se ipak nešto popravila.

- Kad ne igraš najbolje, a osvojiš tri boda, to je dobro, jer pišu se tri boda, a igra se zaboravi do naredne utakmice. Na poluvremenu smo našli neka rješenja, kako igrati u kontrama, kako zaustaviti Šibenikove napade. Mislim da smo tada zaigrali malo bolje, postali smo bolji na drugim loptama, ušli u bolji ritam. Naravno, kad smo zabili gol za 1:3, najvažnije je bilo osigurati da tri boda odu u Split i da ne riskiramo previše. Ja bih volio malo više rizika, ali u ovom dijelu sezone najvažnija je pobjeda.

Hajduk je na poluvremenu vodio zahvaljujući dvama jedanaestercima koje je skrivio šibenski stoper Batarelo.

- Jedanaesterci su sastavni dio igre, ne mogu se žaliti, imali smo još par prilika koje smo mogli iskoristiti. Krovinović je zabio lijep gol, napravio je puno posla, puno trčao i zaslužio je gol.

Protiv Gorice sljedeće subote neće moći igrati dvojac iz veznog reda, i Vuković i Fossati dobili su treće žute kartone.

- Žuti kartoni su također dio igre, nekad protivniku nedostaje neki igrač, nekad nama. Ne vidim to kao velik problem, jer kad netko ne može igrati, to je prilika za druge igrače. Zaista mislim da imamo dobru atmosferu u svlačionici i momci jedva čekaju na priliku da zaigraju. Na svakom treningu trebamo rasti, napredovati i to ćemo raditi do kraja sezone. U nedjelju opet treniramo, u ponedjeljak je dan odmora i nakon toga ćemo raditi plan kako igrati protiv Gorice – zaključio je Dambrauskas, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Ferdo Milin, trener Šibenika, nije uspio izbjeći poraz u svom debiju na klupi Šibenika. Iako je djelovao tužno nije bio razočaran, dapače.

- Svi su mogli vidjeti da smo igrali dobro, da smo bili agresivni, rastrčani, okomiti i opasni po gol Hajduka. Ali, ta dva penala uz pomoć VAR-a su nam presudila. Krivo mi je da smo primili te golove iz penala u trenucima kada smo bili pokazivali više agresivnosti. Nije Hajduk imao neke zrele šanse. Ali, eto bilo je tu i puno nesreće, peha. Moramo nastaviti igrati ovako i dalje, počevši s Koprivnicom – kaže Milin.

Vidio je dakako i neke loše stvari u igri svoje ekipe: - Imali smo u par navrata situacije kada smo izlazili brzo, okomito u kontru, ali umjesto udarca išli smo u neke komplikacije. Moramo više šutirati po golu, puknuli smo jednom i zabili, ali to je škola koja se plaća.

Podsjetio je Milin na još jedan zanimljiv detalj: - Pitate me za pojačanja, ma ne bih ja sada to potencirao nakon jednog poraza. Evo jučer smo usred treninga doznali za skidanje te blokade i igrači su trčali potpisati papire da bismo ih mogli registrirati. Teško je u takvim okolnostima biti samo fokusiran na teren, ali ima vremena, nećemo žuriti, važno je nastaviti dobro raditi i zadržati atmosferu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 15:40