NIKSA STIPANICEV Cropix
U SAMOM VRHU

Nakon trilera izborili elitu, a sada im se divi čitava Hrvatska: ‘Guštajmo ljudi, tko zna koliko će trajati‘

‘Nismo poletjeli, niti ćemo poletjeti, ali da je ovo odličan doseg to nitko ne sumnja‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 23:52

I poslije četiri odigrana kola u SuperSport HNL-u, pogled na ljestvicu iz šibenske perspektive izgleda bajkovito. Devet bodova, treće mjesto, uz činjenicu da su tek Dinamo i Rijeka ispred njih.

- Gledam ljestvicu svako malo, koliko god ne mogu vjerovati, toliko guštam. Tko zna koliko će to još trajati i zato guštajmo ljudi! - zaustavlja nas vjerni navijač Šibenika, koji nije propustio priliku otići u Zagreb na utakmicu s Lokomotivom. A sprema se i u Turopolje, gdje Šibenik u petak igra s Goricom.

Vratimo se još na Lokomotivu... Šibenik je uzeo bodove protiv momčadi Silvija Čabraje, koja se zadnjih godina, bez obzira na stalne mijene, odlaske, profilirala u konstantu HNL-a, tamo gdje želi biti i Šibenik, a ne samo s vremena na vrijeme hit momčad.
- Nije lako nigdje uzimati bodove u ligi, a kamoli protiv Lokomotive. Ali, odigrali smo još jednu čvrstu, pametnu utakmicu i zasluženo slavili - kaže nam Ivan Roca, 28-godišnji Vodičanin, čvrsti veznjak šibenskog prvoligaša.

- U prvom dijelu smo bili dobri u oba pravca, malo toga smo dali domaćinu, a naprijed smo uvijek bili opasni kad smo izlazili. Zabili smo i taj gol, a u nastavku smo se uglavnom branili. Da nismo dali taj gol, ne vjerujem da bismo se povukli, igrali bismo i dalje onako kao u prvih 45 minuta - tvrdi Roca.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Pouzdani veznjak vratio se na Šubićevac iz Posušja, gdje je otišao baš s Kajzerice. O odličnom startu Šibenika kaže da njega nije baš mnogo iznenadio...

- Znam da je druga liga druga liga, ali već smo tamo pokazali karakter, kompaktnost ali i kvalitetu. Sačuvali smo kraljženicu momčadi, doveli par iskusnih, provjerenih igrača i nastavili smo s rezultatima koji su nas krasili prošle sezone. Istina, malo nas je i pomazila sreća, ali kad igraš s takvim žarom, kad si pravi, onda te nagradi. I u pripremnim utakmicama smo pokazali da se možemo nositi s kvalitetnim suparnicima, vidjeli smo već tamo da imamo kvalitetu, ali nismo se time hvalili. Nakon pobjede u Osijeku trener Carević nam je rekao “sad ćemo dalje pobjeđivati po inerciji”. Šalio se, naravno, ha, ha - otkriva Roca, a Carević je samo pokazao da se brzo i lako uklopio u šibenski zafrkantski đir.

Naravno, ovo je sve lijepo, ali na Šubićevcu ne odustaju od svojih proklamiranih realnih ciljeva. A trebat će se još malo i pojačati...

- Nismo poletjeli, niti ćemo poletjeti, ali da je ovo odličan doseg to nitko ne sumnja. Bit će i težih dana, ali moramo ostati na ovom nivou. Istina, bilo bi dobro da se još malo ekipiramo, fali nam Pozo, sad se ozlijedio i Delić, no pripremamo se za Goricu. Tamo bih osobno bio jako zadovoljan i bodom, ali najvažnije je ostati čvrst i ići korak po korak - kazao nam je Roca, koji je dan odmora nakon Zagreba iskoristio za obitelj u svojim Vodicama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:00