Juan Cordoba

 SCREENSHOT
SJAJNO OZRAČJE NA MAKSIMIRU

Navijači će već u petak vidjeti što može novi igrač Dinama? Sprema se okršaj prve i druge momčadi HNL-a

U 10 prvenstvenih gostovanja na Maksimiru, Šibenik je pretrpio devet poraza i jednom osvojio tri boda
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 15. kolovoz 2024. 20:42

Sezona je tek počela, a HNL je već prepun bizarnih situacija. Hajduk, Rijeka i Osijek kao da se natječu u proizvodnji turbulencija, “slučaj Perišić” posve je okupirao Splićane i maknuo fokus s važne utakmice protiv Ružomberoka. Naprasna smjena Željka Sopića na Rujevici uoči puta u Švedsku na uzvrat s Elfsborgom uzdrmala je riječku svlačionicu, baš kao što je i osječku zatresao nagli odlazak kapetana Ramona Miereza prije utakmice sa Zirom. A sad se, uoči uzvrata, najavljuje i prodaja dragulja s Drave, 18-godišnjeg Antona Matkovića...

Čudi maksimirski mir

A u poplavi ovih “slučajeva”, zapravo je najčudniji – maksimirski mir! U Dinamu, naime, napokon nema ni daška negativnog vjetra, u tišini se Plavi pripremaju za krucijalno doigravanje za Ligu prvaka protiv Qarabaga, istodobno uredno odrađujući prvenstvene obveze.

Pobjedničkim su gardom, u idiličnome ozračju, Zagrepčani ušli u novu sezonu i u petak će, u 3. kolu HNL-a, ugostiti Šibenik (Maksimir, 21 sat), bit će to, po trenutačnom položaju na ljestvici, derbi kola! Povratnik u prvoligaško društvo, naime, sjajno je startao u novoj sezoni, pobjede protiv Osijeka (2:1) i Slavena Belupa (2:0) donijele su mu svih šest bodova. Momčad trenera Maria Carevića izvukla je maksimum iz dva početna okršaja i vidjet ćemo, kako će na krilima tih odličnih rezultata, izgledati u Zagrebu.

Dinamov novopridošli kolumbijski krilni napadač, Juan Cordoba, bit će među kandidatima za nastup, na treninzima pokazuje da je u dobrom stanju i trener Sergej Jakirović zacijelo će mu dati određenu debitantsku minutažu. Nadalje, španjolski lijevi branič, Jan Oliveras, koji je došao iz Rome, prošao je u srijedu liječnički pregled i potpisao jednogodišnju posudbu, a Dinamo nakon njenog isteka ima opciju otkupa ugovora. Oliveras neće biti prijavljen za utakmice doigravanja za ulazak u Ligu prvaka s Qarabagom jer tek ulazi u trenažni proces s Plavima, no otvorena je opcija da bude prijavljen za jesenske nastupe, ili u već osiguranoj Europskoj ligi, ili, pak, u željenoj Ligi prvaka. Za utakmicu sa Šibenikom, Jakirović ne može računati na ozlijeđene Perića, Stojkovića i Perkovića, koji neće morati na operaciju gležnja. Nosit će Perković gips-čizmu šest tjedana, a ne bude li komplikacija mogao bi početkom listopada početi s laganim treninzima.

Šibenska prijetnja

I još nešto o Šibeniku, koji je u prva dva kola uzeo više bodova nego gdjekad u većem dijelu svojih prvoligaških jeseni. Pogled u retrovizor govori nam da će to biti 11. prvenstveno gostovanje Šibenčana na Maksimiru. U devet su navrata bili poraženi, najteži su poraz pretrpjeli 2009. godine (0:5), a samo su se jednom u grad pod Šubićevcem gosti vratili veseli, sa sva tri boda. Bilo je to prije tri i pol godine, 30. siječnja 2021., Šibenik je tada šokirao Plave i pobijedio 2:1. Strijelci su bili Emir Sahiti (13) i Deni Jurić (65), dok je pogodak za Dinamo postigao Iyayi Believe Atiemwen (22), koji je prošle sezone, nakon odlaska iz Šerifa, igrao u sjevernomakedonskom prvoligašu Gostivaru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. kolovoz 2024 20:44