NIKSA STIPANICEV Cropix
SPAS JE JOŠ MOGUĆ

Nema odustajanja na Šubićevcu usprkos nokdaunu: ‘Mi ćemo dobiti Dinamo, a Šibenik će i osvojiti Kup‘

Nogometaši Šibenika vode grčevitu borbu za opstanak, a nakon poraza od Varaždina gostuju na Maksimiru
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 10. svibanj 2023. 13:24

Može li šibenski nogometni prvoligaš barem ostati u igri za prvoligaški spas nakon nedjeljnog gostovanja na Maksimiru, pitaju se mnogi navijači kluba.

Navijačkih stavova, mišljenja, tvrdnji je više, evo jednog od njih, koji je i više nego optimističan za Narančaste, da ne kažemo neku drugu riječ.

- Mi ćemo dobiti Dinamo, a Istra će Goricu. I do kraja prvenstva ćemo osvojiti sedam bodova, a Gorica četiri, i mi ostajemo u ligi! - uvjeren je šjor Tome, dugogodišnji pratitelj i navijač Narančastih sa Šubićevca, a negdašnji sportski djelatnik.

Pasionirani pratitelj sporta, posebno zbivanja na Šubićevcu, potom je još dodao:

- Šibenik će osvojiti i Kup! Zapamtite šta sam vam reka!

Naravno, većina slušatelja se slatko nasmijala na šjor Tomine prognoze i tvrdnje, a možda se sve krije i u nadaleko poznatom šibenskom crnom humoru. Vrag bi ga znao...

Bilo kako bilo, ljudima u klubu i nije baš do humora zadnje vrijeme. Borba za ostanak se iz sigurne oklade pretvorila u (gotovo) nemoguću misiju, slično je i po pitanju borbe za Rabuzinovo Sunce.

Dok se javnost zabavlja, svatko iz svoje perspektive oko raspleta ove turbulentne sezone, trener Damir Čanadi pokušava podići momčad nakon novog domaćeg nokdauna od Varaždina i to kroz pojedinačne ili manje grupne razgovore, sastanke s igračima, team buildinge…

U utorak je momčad vježbala dva puta, prijepodne u Crnici, poslijepodne na Šubićevcu. Trening je propustio Amer Hiroš, koji ima lakših zdravstvenih problema s mišićem. Ali, posuđeni Osijekov ofenzivac bi po svemu sudeći trebao biti spreman za Maksimir.

Ima, vjerujte, i još dobrih vijesti iz kluba. Recimo, Marko Đira je počeo s individualnim trenažnim procesom, a od ponedjeljka bi se trebao priključiti i momčadi u zajedničkim seansama. Što bi možda trebalo značiti da će mladi veznjak, koji je ozlijedio koljeno taman kada je podigao formu i postao važan kotačić u Čanadijevom sastavu, u završnici sezone i u finalu Hrvatskog nogometnog kupa mogao zaigrati. Možda i Stefan Perić, čija ruptura je nešto manje kompliciranija od one Ikera Poza. Za Dinamo se u kadar trenera Damira Čanadija vraća i Nikola Đorić, koji je odradio kaznu protiv Varaždina.

Letargičan pogled

Pogled na domaću klupu protiv Varaždina je bio prilično letargičan, na njoj su bila tri juniora, neki rekonvalescenti, i igrači s minimalnom ili nultom proljetnom minutažom. A svoje premijerne seniorske minute upisao je tom prigodom i Josip Baturina (19)…

Usporedbe radi, u utakmici 20. prvenstvenog kola protiv Gorice (0:3) na šibenskoj klupi sjedili su između ostalih Radonjić, Đira, Kvesić, Đorić, Špeljak

Doznajemo da je HNK Šibenik riješio i (jedan) papirnati problem zbog kojeg nije u prvom stupnju dobio licencu za iduću sezonu. Kako je sve ostalo, uključujući i infrastrukturne parametre, bilo riješeno od ranije, nakon uložene žalbe klub bi bez problema trebao dobiti licencu za iduću godinu.

Ostaje samo jedan “detalj”, u kojem rangu će Narančasti zaigrati u natjecateljskoj sezoni 2023./24.?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 02:33