Damir Canađi

 NIKSA STIPANICEV Cropix
NOVI TRENER ŠIBENIKA

‘Nisam pratio HNL, ali kontaktiram s Bjelicom! A da vam budem iskren, još ne znam ni sva imena igrača‘

Na Šubićevcu su krenuli s pripremama za novu sezonu, uskoro će i u Sloveniju...
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 13. lipanj 2022. 17:18

U ponedjeljak je bilo vrlo aktivno na Šubićevcu. Par sati prije prve prozivke i početka treninga za nastupajuću sezonu, novinarima je predstavljen novi trener Damir Čanadi. Pedesetdvogodišnji stručnjak iz Austrije u svom bogatom CV-u ima klubove kao što su Rapid Beč, Lokomotiv Moskva, a u svom uvodnom predstavljanju nakon što se rukovao sa svim novinarima je kazao.

- Hrvatska mi je peta zemlja u kojoj radim i ne bojim se problema s adaptacijom. Drago mi je da sam došao u Šibenik, na Šubićevac. Iskreno, nisam intenzivno pratio HNL, no imam ovdje dosta prijatelja iz Zagreba, Cresa gdje imam kuću s kojima kontaktiram, među njima je i Nenad Bjelica.

Potom je rođeni Bečanin pojasnio kako je došlo do toga da prvi put preuzme klub iz HNL-a, iz zemlje svojih predaka (roditelji su mu iz Pakraca).

- Sve se odigralo nakon poziva ljudi iz kluba koji su mi predstavili interesantan projekt. Čuo sam da se od dolaska novog vlasnika u Šibeniku puno toga promijenilo na bolje. Vjerujem da i ja mogu donijeti novu energiju. Prvi cilj nam je stabilizirati klub nakon turbulentne prošle sezone, ali i napasti više pozicije ako se ukaže prigoda - rekao je novi trener Šibenika.

Sve navijače zanima kako će izgledati Šibenik u novoj sezoni, odnosno igrački kadar?

- Tek od srijede sam u Šibeniku i da budem maksimalno otvoren, još ne znam sva imena igrača. Međutim, imamo stručnog sportskog direktora Darija Dabca i ne sumnjam da ćemo složiti dobru momčad u okviru naših financijskih mogućnosti. Znam da je Šibenik lani primio čak 75 golova i sigurno ćemo gledati neke igrače za defanzivni dio momčad. Ali, 'mercato' je tek počeo. Sada su bolji igrači dosta skupi, ali za mjesec ili mjesec i po dana cijene će padati. Trenutačno niti jedan klub u Europi nema definiranu momčad, pa tako ni mi, to je sasvim normalna situacija.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Zanimalo je predstavnike sedme sile i kakav je trener Čanadi, na čemu će inzistirati.

- Teško mi je sve reći u par rečenica, ali preferiram napadački nogomet, odgovaran, ali puno toga ovisit će o momčadi koju ću imati na raspolaganju. Kada preuzmeš momčad iz Top 4 neke lige, svi očekuju napad na trofeje. A, kada dolaziš u klubove koji nisu iz tog ranga, svi će reći – važno je da ne ispadnemo, da budemo 7. ili 8., ali ja to ne želim u Šibeniku, ciljevi moraju biti viši. Meni je važno da igrač koji dođe u Šibenik, tu dođe jer tu želi doći, i želi pridonijeti ekipi, klubu da postigne čim bolji rezultat, a ne samo da mu bude Šibenik odskočna daska za daljnji transfer. Ja tako razmišljam i zato sam prihvatio ovu ponudu. I, ovaj stručni stožer koji je danas tu je dokaz da ovo vodstvo kluba želi iskorak. Jako je važna i atmosfera, i potrudit ću se sa svoje strane da budemo maksimalno transparentni, posebice prema novinarima od kojih očekujem podršku – kazao je u svom prvom obraćanju novi šef Šibenikove struke Damir Čanadi.

image
NIKSA STIPANICEV Cropix

Linker
13. lipanj 2022 20:14