Mario Carević

 NIKSA STIPANICEV Cropix
TRAŽE SE POJAČANJA

‘Nismo se još uvijek kompletirali. Tražimo još dva veznjaka, “šesticu” i “osmicu”, ali i stopera ljevaka‘

‘S nekima koji su na probi baš i nisam posve zadovoljan‘, kaže trener prvoligaša
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 26. srpanj 2024. 06:58

Po završetku mini-turneje u Austriji, Mađarskoj i Zagrebu šibenski se prvoligaš vratio u svoju bazu. Trener Mario Carević igračima je dao dva dana odmora, a i sam je malo skoknuo do svoje rodne Makarske.

- Bilo je dosta naporno, dosta putovanja, igračima je trebalo malo predaha. Za nama je taj tjedan mini-turneje, na kojoj smo odigrali i dvije utakmice, i paralelno trenirali. Polako se ekipiramo, još uvijek se nismo posložili, a čim prije to riješimo prije ćemo se uigrati jer prvenstvo je pred vratima. Imali smo i nekih ozljeda, Pozo se ozlijedio protiv Grazera, pitanje je kada ćemo moći na njega računati. Majića također nije bilo, on se još ozlijedio protiv Dugopolja, ali vjerujem da će za dan-dva krenuti s treninzima - na početku će Carević.

I dok je njegov Šibenik protiv novog austrijskog prvoligaša doživio poraz 1:3, protiv ZTE-a je to izgledalo bolje, a i rezultatski uspješno (1:2).

- Bilo je jako dobrih 25-30 minuta u prvom dijelu te utakmice, ali naravno da ima još dosta stvari na kojima moramo raditi. Mađari su fizički snažniji, jaki u duelima, ali to nas čeka u HNL-u, razina-dvije više nego u drugom rangu i na to moramo biti spremni. Teško je i uigravati nešto kad nemaš kompletnu momčad na raspolaganju, neki igrači nisu posve fit, pa ih koristim po 45 minuta. Fali nam još tih konkretnih rješenja, finesa. Žuta nam se tek priključio, trebat će vremena da se i on adaptira. Činjenica je da ćemo se uigravati u hodu i kad prvenstvo krene - kaže Carević.

image

Mario Carević

NIKSA STIPANICEV Cropix

Potom smo ga pitali o njegovom zadovoljstvu s dosadašnjim učinkom kluba u prijelaznom roku, odnosno s igračima koji su stigli ovo ljeto na Šubićevac (Santini, Falcao, Bakić, Zdunić, Žuta i Brazilac Kayki na probi).

- Svi oni imaju svoje individualne kvalitete, ali nisu svi došli u optimalnom fizičkom stanju. Vjerujem da će nam svi biti pojačanja, zapravo najveći dio njih, ali još se nismo kompletirali. S nekima koji su na probi baš i nisam posve zadovoljan. Tražimo još dvojicu veznjaka, “šesticu” i “osmicu”, ali i stopera ljevaka. Nadam se da ćemo uskoro i to realizirati, pa da koliko-toliko kadrovski uđemo u sezonu spremni, iako će nam trebati vremena da se sve to uigra. Radili smo dosta na taktici, na promjeni sustava, a s ovim novim igračima koji su došli, i koje čekamo, moći ćemo kombinirati i više sustava igre. Očekujem da ćemo biti kompaktni, čvrsti, posebice iza, spremni igrati i presing, ali i u niskom i srednjem bloku. Zadovoljan sam kako izgledamo, ali još nam fali malo te energije viška, posebice u vezi, što će nam u HNL-u itekako trebati.

Je li Kristijan Lovrić izgubljen?

Šibenik još nije definirao roster za novu sezonu, već neko vrijeme se govori o dolasku donedavnog Hajdukovog desnog beka Dine Mikanovića, Karlo Lulić je i dalje opcija u vezi, a iz Osijeka bi na posudbu s opcijom otkupa mogao stići mladi polivalentni Marin Prekodravac. Ipak, najviše intrigira opcija o dolasku Kristijana Lovrića na Šubićevac. Naime, još od početka priprema Lovrića se povezuju s mogućnosti dolaska u redove novog prvoligaša u jednom aranžmanu ako se sve poklopi. Premda, zadnja dva tjedna ta se kombinacija čini sve manje realnom. Ali, navodno i dalje egzistira...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
31. kolovoz 2024 20:40