Ivan Leko.
 

 NIKSA STIPANICEV Cropix
TRENER HAJDUK OTVORIO DUŠU

‘Nitko osim Livaje ne bi igrao u tom stanju! A mi smo još uvijek miljama daleko od Dinama‘

‘Nije ovo naravno rezultat koji smo priželjkivali, planirali smo puno vi‘, rekao je trener Šibenika
Piše: Krešimir Gulin/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. travanj 2023. 22:26

Nakon treće uzastopne pobjede, Ivan Leko, trener Hajduka bio je zadovoljan poslije dalmatinskog derbija u Šibenika. Poslije prvih sat vremena Hajduk je vodio (3:0) i držao sve u svojim rukama. A onda su u završnici Bijeli od gotovog skoro napravili veresiju, piše Slobodna Dalmacija.

- Da, imali smo uvjerljivo vodstvo, bili puno bolji suparnik, Šibenik nam gotovo nije napravio niti jednu šansu. No, jedna situacija vam može okrenuti cijelu utakmicu. Tako se i ovaj put nakon gola Dolčeka. Istina, primili smo dva gola koja nismo smjeli. Ali, moj dojam je u konačnici pozitivan. Znate, nije lako pobjeđivati u Šibeniku. Dobili su Dinama, igrali neriješeno s Osijekom, oni su ekipa koja zna što hoće. Uostalom, i Hajduk je igrao (1:1) na Šubićevcu u prvom dijelu sezone. Sve u svemu, odigrali smo jako dobrih 75-80 minuta, ali možemo i trebamo još bolje - kazao je Leko.

image

Damir Čanadi i Ivan Leko

NIKSA STIPANICEV Cropix

Nakon kiksa Dinama u velikoj Gorici, Hajduk se približio Modrima na sedam bodova. Je li utrka za naslov prvaka opet otvorena?

- Čujte, mi smo još uvijek miljama daleko od Dinama, mi se mučimo da bismo pobjeđivali. Moramo pustiti Dinama na miru i gledati isključivo sebe. Međutim, mene veseli jedna druga stvar. Igrači mi je smiju na treningu, veseli su oružari, svi ljudi u i oko kluba... I samo tako trebamo nastaviti- veli trener Bijelih.

Livaja je odigrao ključju ulogu na Šubićevcu, međutim opet je zamijenjen nakon 70-ak minuta igre. Je li to bila planirana izmjena?

- Ne, nije bila planirana. Znate da je Livaja igrao u Šibeniku nakon neugodne ozljede i samo jednog treninga. Reći ću vam da nitko osim njega ne bi igrao u takvom stanju. On je čudo, prima injekcije i igra. To je čovjek koji ima silnu emociju prema ovom klubu i navijačima i zato se tako i ponaša- zaključio je Leko.

Čanadi nakon poraza: ‘Boli me način na koji smo primali golove, čini mi se prejednostavno‘

Damir Čanadi nije imao puno razloga za zadovoljstvo, piše Slobodna Dalmacija.

- Da, rezultat sigurno nije onakav kakav smo htjeli. Boli me način na koji smo primali golove, čini mi se prejednostavno. Hajduk nije bio toliko dominantan da nas je stisnuo, da nismo mogli ništa, a opet smo gubili 3:0. Već smo prvo poluvrijeme bilo OK, imali 2-3 šanse i onda primili gol u najgore vrijeme - komentirao je Čanadi.

Uspio je trener Šibenika i u porazu naći neke dobre stvari u igri svoje momčadi:

- To je prije svega moral s kojim smo se vratili nakon (0:3). Dali smo sve od sebe, pokušali doći do boda, ali nismo uspjeli. U konačnici, bila je to jako dobra, interesantna utakmica - kaže trener Šibenika.

U petoj minuti sudačke nadoknade klupa Šibenika tražila je kazneni udarac nakon starta Lovrencsicsa nad Mesom:

- Ne mogu ovako to komentirati, moram još jednom na TV snimci vidjeti tu spornu situaciju - završio je Čanadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:41