Marko Kartelo

 NIKSA STIPANICEV Cropix
UOČI PREMIJERE

Novi trener Šibenika: ‘Carević je radio dobar posao. Neke stvari ću mijenjati, ali ne mogu otkriti sve‘

Nekadašnji igrač i kapetan kluba planira prekinuti crni niz
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 18. listopad 2024. 22:01

Dan uoči utakmice s Osijekom, na kojoj će Šibenčane prvi put na klupi voditi novi trener Marko Kartelo, na Šubićevcu su uz uobičajenu najavu tog dvoboja, predstavili i novog šefa struke i njegov stožer. Marka Kartela (43) ne treba posebno predstavljati, negdašnji igrač i kapetan Šibenika, na klupi svog matičnog kluba mijenja Marija Carevića, a na to mjesto došao je s pozicije voditelja Škole nogometa.

- Mislim da se ne trebam predstavljati, svi znate moj put u ovom klubu, a što se mojih prvih suradnika tiče, mogu samo reći da se radi o iznimno stručnim ljudima s kojima dijelim iste trenerske postavke. Oršulić je nekoliko godina trener u seniorskom nogometu, doduše u trećem rangu. Ali, on je trener pobjednik, jer je već dvaput bio prvak te lige. Jović već devet godina gradi svoj put u Norveškoj. Imao je različitih funkcija, od seniorskog trenera do sportskog direktora - kratko je predstavio svoj tim Kartelo u uvodu, te nastavio:

- Moram reći da je Carević odradio dobar posao. Momčad je izuzetno karakterna i željna rada. Želio bih istaknuti kako je protekli tjedan bio na visokom nivou. Nastavimo li na taj način, onda nemam straha, kako za ovu utakmicu s Osijekom, tako ni za one koje slijede. Držim da momčad kakvu Šibenik ima može napraviti puno dobrih stvari - tvrdi Kartelo.

image

Marko Kartelo

NIKSA STIPANICEV Cropix

Ali, nitko ne može pobjeći od činjenice da je momčad u nekoj silaznoj putanji, rezultatskoj krizi, ali navijače posebno boli nedovoljna agresivnost momčadi prikazana u zadnjim utakmicama.

- I na tom segmentu smo dosta radili preko tjedna. Podigli smo intenzitet treninga i želimo podići nivo agresije u igri. Cilj nam je uvesti neke nove ideje, ali nije to lako implementirati u tri, četiri treninga. Ja i moji pomoćnici jednako razmišljamo nogometno i zato i jesmo zajedno na Šubićevcu. Želimo da Šibenik pod našim vodstvom bude direktan, okomit, intenzivan i agresivan. Nadam se da ćemo jedan dio toga prezentirati već protiv Osijeka.

Osim na agresivnosti, novi stručni stožer očekuje i rad na poboljšanju efikasnosti, što potvrđuje i podatak da Šibenik nije postigao gol u 4 posljednje utakmice.

- Da, taj podatak zvuči zaista nezgodno. Međutim, već u prijateljskoj utakmici s Posušjem postigli smo dva pogotka što je neki napredak. Protekli tjedan smo radili dosta na realizaciji i tome kako najlakše ugroziti suparnika.

image

Marko Kartelo

NIKSA STIPANICEV Cropix

Na red je potom došao i Osijek.

- Pripremali smo se za njih cijeli tjedan, ali nema tu nekih velikih nepoznanica. Znamo mi sve o njima, oni znaju sve o nama. Pokušat ćemo iskoristiti neke njihove slabosti, a naše mane sakriti. Očekujem da bude dinamična utakmica, odnosno želimo da bude takva.

Šibenik je pod Carevićem igrao u sustavu 3-5-2, kani li MK mijenjati nešto?

- Kada tako dugo igrate u jednom sistemu nije se lako prilagoditi na novi u nekoliko dana. Neke stvari ćemo mijenjati postupno, a ne mogu sve taktičke zamisli ni otkrivati.

Za razliku od taktike, Kartelo je detaljnije prezentirao i trenutno kadrovsko stanje svlačionice.

- Pozo se priključio treninzima, ali još uvijek osjeća neki strah od posljedica operacije. On je igrač koji radi razliku, daje dimenziju više i s njim treba biti strpljiv. Perić ima tri žuta kartona, ali zbog ozljede ionako ne bi mogao igrati. Vjerujem da će nam se priključiti idući tjedan. Zato je Punčec odradio normalan tjedan nakon ozljede. Gržana još uvijek treba dozirati, no on je iskusan igrač koji će nam puno značiti u ovoj, ali i narednim utakmicama. Što se veznog reda tiče, Bakić se priključio treninzima tek jučer. No, imamo mi tu rješenja. Roca nam je prijeko potreban sa svojom agresivnošću, jednako kao i Prekodravac. Majić je radio odlično, isto kao i Kavelj... Ma, da ne nabrajam, svi su radili super, baš sam zadovoljan s tom radnom etikom - zaključio je Kartelo, koji očekuje pozitivnu povratnu informaciju svlačionice nakon par zajedničkih treninga, ali i prekid crne tradicije s Osječanima na Šubićevcu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 22:01