FC/CROPIX Cropix
VATROMET NA ŠUBIĆEVCU

Osam golova, dvije vratnice, veliki preokreti i sjajna večer Drmića: Pogledajte sve pogotke iz Šibenika

Spektakularna utakmica u 33. kolu HNL-a, Riječani su na kraju slomili Šibenčane
Piše: Davor Trutin/Sportske novostiObjavljeno: 30. travanj 2022. 21:25

ŠIBENIK - RIJEKA 3:5 (Mesa 27', Grezda 36', Bilić 79' / Drmić 12', 69', 72', Pavičić 37', Krešić 49')

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić - Klopp (od 78. Torres), Šimunović, Bilić, Kvesić - Vidović (od 56. Ćurić), Mesa - Grezda, Skorup (od 78. Attys), Marin - Delić

RIJEKA (3-5-2): Labrović - Krešić, Smolčić, Vukčević - Ampem, Gnezda Čerin, Selahi (od 71. Lepinjica), Pavičić (od 78. Vuk), Murić (od 78. Abass) - Vučkić (od 71. Bušnja), Drmić (od 90.+1. Čestić)

ŠIBENIK - stadion Šubićevac. Gledatelja: 778. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb)


Kakva utakmica na Šubićevcu. Najbolja predstava ove sezone u Šibeniku. Vatromet golova, na tribinama, show Drmića…Najapsurdnija stvar je da je Šibenik odigrao najbolju napadačku utakmicu ovog proljeća, zabio 3 gola, ali Rijeka ima Drmića…

Računica je na klupi ostavio kapetana Ćurića, umjesto njega zaigrao je Skorup, a na desnom beku osvanuo je Klopp. Rijeka je istrčala u najjačem sastavu. Družina s Kvarnera stigla je u Dalmaciju i u najjačem sastavu u VIP ložu, gazda Mišković, sportski direktor Palikuća, Ivančić…Da, i autobus i po Armade je stigao na jug.

Zato je dvoboj na Šubićevcu ponovno pratio Valdas Dambrauskas. Hajdukov trener ovog proljeća postao je jedan od najstalnijih gledatelja šibenskih utakmica, naravno glavni razlog njegovog dolaska su dva važna predstojeća sudara sa Rijekom u HNL-u, pa u finalu Kupa…

Rijeka je odmah uspostavila pas igru, digla se visoko tražeći bodove na Šubićevcu. Murić je ubacio jednu loptu pred gol Šibenika koja je otišla u prazno, ali malo potom morao je intervenirati Rogić nakon novog ubačaja s iste strane. U 9. minuti sijevnula je brza kontra Šibenčana, Grezda je povukao, predao za Marina koji je dao netočnu povratnu loptu. Otvorenu, napadačku igru gosti su okrunili ranim pogotkom a koga drugog nego Drmića, na ubačaj Ampema.

POGLEDAJTE OVDJE REDOM KAKO SU PADALI GOLOVI:

GOL ZA 0:1 (Drmić 12')

GOL ZA 1:1 (Mesa 27')

GOL ZA 2:1 (Grezda 36')

GOL ZA 2:2 (Pavičić 37')

GOL ZA 2:3 (Krešić 49')

GOL ZA 2:4 (Drmić 69')

GOL ZA 2:5 (Drmić 72')

GOL ZA 3:5 (Bilić 79')

Nakon slobodnjaka Marina koji se zaustavio u RI bloku, nova brza akcija Rijeke. Lopta je došla do Vučkića koji iz blizine promašuje gol. Nešto precizniji bio je udarac Skorupa iz daljine koji je Labrović lakoćom ukrotio. Čerin je ukrao loptu Šimunoviću, predao za Drmića koji je ušao u 16 metara i pucao pokraj gola. Na kontra strani i Šibenik je zaprijetio dugom loptom, Labrović je nekako izašao i glavom izbio do Šimunovića, ali stoper Narančastih ne pogađa prazan gol. Šibenik je svojim pogreškama gurao Riječane u šanse, pa je nakon Mesinog poklona Drmić opet izbio iskosa ispred Rogić, ali vratar domaćih je to skrenuo. U 26.najbolja akcija Šibenika, Marin je pucao s oko 12 metara, Selahi izbio u korner. Iz tog kornera Šibenik je izjednačio, Mesa je zabio glavom sa 6 metara na ubačaj Marina, razveselivši Funcute

Razigrali su se nakon gola domaći, odbacili rukavice i počeli igrati va banque. Pokazat će se brzo da je to isplativo. Marin je nakon brze kontre ponovno prijetio riječkoj obrani. Marin je zaradio prekršaj iz kojeg je Skorup s 25 metara uzdrmao gredu već savladanog Labrovića. Isplatila se ta ofanziva Šibenika, nakon serije napada Grezda je zabio za prednost domaćih. Ali, prethodno je glavninu posla obavio Delić… No, to nije bilo sve u odličnom prvom dijelu. Šibenik je čuvao prednost nepune 2 minute, kada je Pavičić izjednačio iz blizine na 2:2.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Ludo poluvrijeme Rijeka je mogla opet odvesti na svoju stranu, da je Murić bolje namjestio nogu. I Vučkić se javio svojim pokušajem nakon toga, no završilo je u bloku. U završnici poluvremena Šibenik je još jednom pritisnuo, ali projektili Skorupa (nokautirao Krešića) te Kloppa završili su u bloku. Kažimo kako Šibenik u prvih 45 minuta nije napravio ni jedan faul?!

Run and gun nogomet nastavljen je i u drugih 45 minuta, u takvoj igri Rijeka se bolje snalazi i preko Krešića nakon kornera u 49. opet dolaze u vodstvo. Visoki stoper gostiju poentirao je u stilu klasnih centarfora…Svaka čast! Murić je u dva navrata nakon trećeg gola posijao paniku pred šibenskim golom.

Bilo je vatre i pred golom Labrovića, Marin je prvo zaradio opomenu zbog simuliranja, a potom s oko 20 metara pogodio vratnicu. Umjesto 3:3 Rijeka je povela s 2:4, akcija Vučkić – Drmić završila lijepim golom najboljeg riječkog strijelca. Nakon 20, brzo je stigao i gol broj 21 prvog topnika Rijeke, i kraj nadanja Šibenčana. Blago treneru koji ga ima…

Golovi nastavljaju padati, Bilić je iz blizine glavom smanjio na 3:5 nakon skraćenog kornera Marina…Nije to bio posljednji ples Narančastih, centimetri su dijelili Šibenčane od novog gola u mreži Labrovića. Poslije utakmice Funcuti su krenuli prema VIP loži vrijeđajući vodstvo kluba, ne prvi put, a nisu bolje prošli ni trener Računica i igrači…Tužno…

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix


PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90'+1' - Izlazi strijelac hat-tricka Josip Drmić, mijenja ga Sava-Arangel Čestić.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

79' - GOOOL! Dugo ovo nije bilo viđeno u HNL-u, iako... Osam je palo golova, a ove je sezone Rijeka već s Istrom igrala 6:3 u 11. kolu, pa i Šibenik s Dragovoljcem 6:2 u petome kolu! Strijelac je sada Karlo Bilić na sjajnu Marinovu asistenciju iz slobodnjaka. Antoniju Marinu je to sedma asistencija.

78' - Zamjene i kod jednih i kod drugih. Šibenčanima su izašli Skorup i Klopp, zamijenit će ih Christopher Attys i Carlos Torres. U momčadi Rijeke na klupu će Pavičić i Murić, ulaze Matej Vuk i Issah Abass.

72' - GOOOL! Vatromet na Šubićevcu! Fenomenalni Josip Drmićem pravim je projektilom s 20 metara svladao Rogića i zabio hat-trick u dresu Rijeke! Usput, to mu je 21. HNL pogodak, blizu je Livajinog 23. pogotka...

71' - Izaći će Selahi i Vučkić, u igri su Ivan Lepinjica i Denis Bušnja.

69' - GOOOL! Ispala je obrana Šibenika, koristi to Vučkić i lijepom parabolom pronalazi Drmića na drugoj vratnici koji glavom pogađa za 4:2! To je sada 20. Drmićev ovosezonski HNL pogodak...

63' - Sjajna prilika Antonija Marina, trese se vratnica! Silovito je opalio s dvadesetak metara i njegov prizeman udarac pogađa okvir Labrovićeva gola!

60' - Antonio Marin pada u šesnaestercu u duelu s Krešićem, a sudac Čuljak mu - umjesto željenoga jedanaesterca - daje samo žuti karton zbog simuliranja.

58' - I opet prijeti danas izvrsno raspoloženi Murić, ali Drmić sada ne uspijeva poentirati.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

56' - Prvu promjenu radi Dean Računica. U igru će Mario Ćurić umjesto Ivice Vidovića.

49' - GOOOL! Čerin je ubacio iz toga kornera koji je iznudio Murić, a Krešić skače nebeski visoko te pogađa za novo vodstvo Rijeke!

49' - Odličan udarac Roberta Murića zaustavlja Lovre Rogić!

46' - Vraćamo se na Šubićevac. Nema promjena u sastavima.

Usput, primijećeno je i jedno poznato lice na šibenskim tribinama - trener Hajduka Valdas Dambrauskas došao je pogledati ovaj susret. Znakovito ili ne, saznat ćemo...

image

Valdas Dambrauskas, trener Hajduka

NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Ludnica na Šubićevcu! Povela je Rijeka 19. prvenstvenim pogotkom Josipa Drmića, a nastavili su Bijeli s opsadom Rogićeva gola i nakon ranoga vodstva... Međutim, Šibenčani su otvorenim gardom krenuli u kontraofenzivu i izjednačili na inicijativu i individualnu kvalitetu Antonija Marina - u strijelce se, doduše, upisao Juan Mesa. Činilo se nemogućim, no Narančasti dolaze i do preokreta kada je mrežu zatresao Eros Grezda. Pritom vrijedi istaknuti Ivana Delića koji je napravio pola posla. Spektakularnim događanjima ovdje nije bio kraj. Domagoj Pavičić pogodio je za 2:2 i time najavio zasigurno vrlo uzbudljiv nastavak.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

42' - Smirio se tempo i popustio je intenzitet prigoda na Šubićevcu. Čini se kao da obje momčadi čekaju predah.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

37' - GOOOL! Sjajnu je akciju realizirala Rijeka, Vučkić se dobro zagradio u šesnaestercu i sačuvao loptu za Pavičića koji nečuvan šutira silovito iz blizine te pogađa za 2:2!

36' - GOOOL! Što je sada Ivan Delić napravio obrani Rijeke... Prošao je nekoliko gostujućih obrambenih igrača, a onda se ubacio Grezda iz drugoga plana i pogodio za preokret!

33' - TRESE SE GREDA! Dino Skorup izveo je slobodan udarac s oko 25 metara, majstorski je opalio i pogodio okvir gola, dobro se pritom ispružio Labrović...

31' - Selahi je dobio prvi žuti karton na utakmici zbog prekršaja.

27' - GOOOL! Izveden je 'kratak' korner, opet je Marin u glavoj ulozi, a na njegov centaršut skače Mesa, uspijeva nadvisiti Gnezdu Čerina i pogoditi glavom za izjednačenje na Šubićevcu!

26' - Evo i Šibenika! Antonio Marin je dobro izvozao svog čuvara, a njegov udarac Labrović jedva izbija u korner...

22' - Drmiiiiiiiiiiiić! Opet je pobjegao pogubljenoj šibenskoj obrani i silovito opalio, zaustavlja ga Rogić ovog puta...

20' - Vukčević probija lijevi bok, opasno je izgledalo, ali na kraju je blokiran.

16' - Vučkić se našao sam pred golom Šibenika, međutim ne uspijeva zabiti taj zicer... Murić je opet inicijator, a napadač Rijeke nije se najbolje snašao, omeo ga je pravovremeno i vratar Rogić.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

12' - GOOOL! Ampem majstorski centrira za Drmića, Klopp je tu zakasnio, a najbolji strijelac Rijeke iz ovakvih situacija zabija lakoćom... Ovo je 19. Drmićev ovosezonski pogodak u HNL-u i Riječani vode 1:0!

8' - Sjajna obrana Lovre Rogića! Murić je centrirao za Vučkića koji dobro gađa glavom, a vratar Šibenika spašava siguran pogodak!

5' - Bez većih prigoda na startu u jadranskom dvoboju. Murić je u jednom trenutku napravio pomutnju kod Šibenčana, no nije naišao na raspoložene suigrače.

19.05: Počeo je susret na Šubićevcu! Glavni je sudac Ante Čuljak iz Zagreba.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:30