Igrači Šibenika

 Nikša Stipaničev/Cropix
LOV NA KAPITALCE

Otpisani dinamovac odlazi u Šibenik? Novi sportski direktor krenuo u ofenzivu

Sukus svega je taj da je Šibenik ove sezone zadržao okosnicu momčadi
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 17. srpanj 2024. 10:10

I dok je Šibenikova momčad nekako proteklih desetak dana uspijevala odrađivati treninge po nesnosnim vrućinama, nerijetko i preko 30 stupnjeva u ranim jutarnjim ili kasnijim popodnevnim terminima, sportski direktor kluba Mario Brkljača i njegov novi suradnik Stipe Bačelić-Grgić i dalje su u potrazi za pojačanjima.

Kako doznajemo, trenutno je prioritet na dovođenju dvojice bočnih igrača - jedan od te dvojice traži modalitet raskida suradnje sa svojim klubom, dok se drugi još “lomi”. Hoće li ga Šibenčani uspjeti “slomiti”, i s čime, još ćemo vidjeti.

Vapaj za velikim imenom

Radi se, navodno, o iskusnijim igračima, a javnost, posebice ona koja na dnevnoj, pa i satnoj bazi prati događaje na Šubićevcu, baš kao i mi, može samo nagađati o kojim se igračima radi. Pa se tako tehnicira imenima Ivana Tomečaka, Danijela Štefulja, ali i Petra Bočkaja, pa do mladog Šimuna Hrgovića, koji je, čini se, prekobrojan na Poljudu. Na Šubićevcu nisu odustali ni od Tabinasa iz Vukovara, ali sve se to rješavalo tijekom utorka...

Dok je ovoljetni mercato još uvijek aktualan, i za sve klubove, pa tako i Šibenik, još itekako aktivan, prisjetili smo se zadnjih nekoliko ljetnih prijelaznih rokova. Najlakše je bilo sjetiti se prošloljetnog, osim što je i najbliži, budući da je tadašnji član Prve NL ostao bez gotovo kompletnog kadra iz prethodne sezone, no stigao je novi trener Mario Carević, a s njim i dvadesetak novih igrača. I ta je ekipa skupljena sa svih strana na kraju vratila Šibeniku prvoligaški status, srušivši mnoge rekorde u drugom rangu.

image

Petar Bočkaj

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Godinu ranije, uoči sezone 2022./23., na Šubićevcu je također bilo prometno, na momčad koja je bez problema osigurala ostanak, a iz koje su otišli Antonio Marin, Marin Jakoliš..., stigla su brojna nova imena (Čop, Dolček, Salamon, Mislav i Bernardo Matić, Arai, Špeljak, Rom, Koprivnik, Vidović, Kreković, Marasović...), a zadnje dane u klubu su brojili Rak i Ćurić. Na zimu je stigao kontingent novih igrača, među njima dobar broj vrlo etabliranih, čak i HNL ikona, ali ništa nije pomoglo. Šibenik je ispao u niži rang nakon one već epske borbe s Goricom.

image

Mario Brkljača

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Sukus svega je taj da je Šibenik ove sezone zadržao okosnicu momčadi koja je bila tako dominantna u Prvoj NL i za sad doveo tek Santinija i Bakića (službeno), kao i Vasilja (za kojega se sređuju papiri). Najavljeni su novi igrači, vapi se za nekim “kapitalcem”, a neki će reći kako je sve to prilično tanko za upuštanje u novi prvoligaški boj. Za sada ni konkurencija nije ubrzala po pitanju pojačanja, čini se da svi kalkuliraju ili možda imaju financijskih poteškoća, ali činjenica ipak jest da prošlosezonski prvoligaši imaju jaču bazu, odnosno temelj.

Nikad manje igrača napustilo Šubićevac

Iako službenih vijesti oko novih dolazaka nema, polako se bistri roster i u drugom smjeru, onom vezanom za odlaske, odnosno posudbe. Ovog ljeta redove Šibenika napustilo je nikad manje igrača (Marijanović, Osmanković, Pavičić te Cvijanović i Dujmović, kojima su istekle posudbe). Talentirani napadač Diego Sekulić ide na posudbu u BSK iz Bijelog Brda, a još će nekoliko mladih Šibenikovih donedavnih juniora na posudbe, u Croatiju Zmijavce i Zagoru. (dt)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. srpanj 2024 10:13